Jenny Lehtinen

Haluttomuus – nykyajan seitsemäs kuolemansynti?

 • 56 min
 • toistaiseksi

Jo pitkään yleisin syy seksuaaliterapiaan hakeutumiselle on haluttomuus. Onko nykypäivän haluton suurempi syntinen kuin entisaikain irstailija? Saako parisuhteessa olla haluton? Jennyn kanssa himon kuolemansynnistä keskustelemassa Väestöliiton erityistason seksuaaliterapeutti Maaret Kallio ja Skandinavian Hunks -tanssiryhmän toimitusjohtaja Petri ”Mauno” Ahonen.

Lähetykset

 • ke 10.7.2013 18.03 • Yle Puhe

Jaksot

 • Jenny Lehtinen muistelee kulunutta kesää ja kertaa käytyjen keskustelujen parhaita paloja. Lisäksi Jenny pohtii sitä, miten seitsemän kuolemansyntiä näkyvät hänen omassa elämässään.

 • Työteliäät tyhmät työt tekevät, kun viisaat pääsevät vähemmällä, näin meille on opetettu. Miltä näyttää laiskuus nykypäivänä? Jenny Lehtisen kanssa laiskuuden kuolemansynnistä keskustelemassa entinen huippulumilautailija, nykyinen coach ja muun muassa Mindfullness-kouluttaja Aleksi Litovaara. Lisäksi muusikko Toni Wirtanen joutuu tulilinjalle, kun rock-muusikoita syytetään musiikkimaailman laiskimmiksi kavereiksi ja Apulantaa suomen ehdottomasti laiskimmaksi bändiksi – vankoin perusteluin tietysti.

 • Jo pitkään yleisin syy seksuaaliterapiaan hakeutumiselle on haluttomuus. Onko nykypäivän haluton suurempi syntinen kuin entisaikain irstailija? Saako parisuhteessa olla haluton? Jennyn kanssa himon kuolemansynnistä keskustelemassa Väestöliiton erityistason seksuaaliterapeutti Maaret Kallio ja Skandinavian Hunks -tanssiryhmän toimitusjohtaja Petri ”Mauno” Ahonen.

 • Kirkkoisä ja ajattelija Tuomas Akvinolainen listasi muinoin mässäilystä seuraavan sopimatonta ilonpitoa, moukkamaisuutta, siveettömyyttä, suulautta ja tylsämielisyyttä. Vaan millaisia ovat nykypäivän mässäilyn seuraamukset? Kuinka paljon syömämme ruoka vaikuttaa identiteettiimme ja missä kunnossa on suomalaisten, laitosruokailun maailmanmestareiden syömiskulttuuri? Modernista mässäilystä Jenny Lehtisen kanssa keskustelmassa juontaja Lola Wallinkoski ja Michelin-tähden maailmalla keittänyt Sauli Kemppainen

 • Jos kuolemansynnit listattaisiin uudelleen, ahneus tuskin jäisi viidennelle sijalle, mihin se alkujaan on rankattu. Nykypäivän ahneus tuhoaa paitsi ympäristön, myös ihmisen sisältäpäin. Mutta voiko Ahneudesta valjastaa rakentavan voiman? Tuleeko tämä sama ahneus, joka tuhoaa ympäristömme, sen myös aikanaan pelastamaan? Jenny Lehtisen kanssa keskustelemassa mm. Diili-ohjelmista tutuksi tullut yrittäjä Juhana Helmenkalastaja.

 • Viha velloo netissä, mutta huomio on pääasiallisesti kiinnitetty miesten tekemiin todellisiin uhkauksiin. Vaan millaista on naisten nettiviha? Mikä saa perheenäidin Facebookin "elämäni on ihanaa"-päivityksen jälkeen painelemaan keskutelufoorumeille suoltamaan syvää vihaa kanssaihmisiään kohtaan? Jennyn kanssa keskustelemassa kirjailijana ja tällä hetkellä myös Splash!-tuomarina tunnettu Rosa Meriläinen sekä mm. Salatut elämät-sarjasta tuttu Hanna Kinnunen

 • Kateus vie kalatkin vedestä, sanoo suomalainen. Vaan onko kateus edelleen erityisesti suomalaisten perussynti? Tasapäistääkö kateus suomalaiset urheilijat ja estää näin ollen suomalaisen huippu-urheilun menestyksen? Milloin yhteiskunnallisessa keskustelussa kadehditaan, milloin puolestaan on kysymys oikeudenmukaisuuden rehellisestä vaatimuksesta? Jenny Lehtisen kanssa keskustelemassa kansanedustaja ja sosiologi Anna Kontula sekä ammattivalmentaja Mika Järvinen.

 • Mistä on isot tytöt tehty? Hiuslisäkkeistä, huulitäytteistä, tekoripsistä ja geelikynsistä! Aikamme pakottaa jokaisen "pitämään huolta itsestään"- ainakin ulkoisesti. Onko ylpeys nykyään hyve ja turhamaisuus tie hyvään elämään? Kuolemansynneistä pahimmasta, ylpeydestä, Jenny Lehtisen kanssa keskustelee missikeisarinna Sunneva Kantola ja Puoli Seitsemän- ohjelmasta tuttu Marja Hintikka.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä