Koe uusi yle.fi
Uutisvideot

Mielenosoitukset jatkuvat Turkissa - varapääministerin anteeksipyyntö ei hillinnyt hallituksen vastustusta

  • 2 min
  • toistaiseksi

Turkissa poliisin ja hallitusta vastustavien mielenosoittajien yhteenotot jatkuvat kuudetta päivää huolimatta Turkin varapääministeri Bülent Arincin vetoamisesta väkivaltaisiksi yltyneiden mielenosoitusten lopettamiseksi. Arinc myönsi mielenosoitusten väkivaltaisen tukahduttamisen mielenosoitusten alkaessa olleen väärin.

- Ensimmäisessä mielenosoituksessa liiallinen voimankäyttö niitä kohtaan, jotka osoittivat huolensa ympäristön vuoksi oli epäoikeudenmukaista ja pyydän näiltä voimankäytöstä kärsineiltä anteeksi, Arinc sanoi tiistaina.

Varapääministerin anteeksipyyntö ei kuitenkaan ole vakuuttanut mielenosoittajia, jotka kerääntyivät tuhansittain Istanbulin Taksim-aukiolle varhain keskiviikkoaamuna osoittamaan mieltään pääministeri Recep Tayyip Erdogania vastaan. Erdogan on paraikaa Algeriassa, josta hän jatkaa nelipäiväistä Pohjois-Afrikan vierailuaan.

Poliisi käytti kyynelkaasua ja vesitykkejä hajoittaakseen mielenosoittajajoukkoja Istanbulissa, Ankarassa ja Syyrian rajan tuntumassa sijaitsevassa Hatayn kaupungissa, jossa kaksi poliisia ja kolme mielenosoittajaa loukkaantui aamun yhteenotoissa, kaupallinen NTV-uutiskanava kertoi.

Mielenosoittajat yrittivät marssia pääministerin toimistoon sekä Istanbulissa että Ankarassa. Taksim-aukiolla turkkilainen huilumusiikki ja laului kaikuivat kovaäänisistä, ja yleisö taputti mukana.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan useita tuhansia ihmisiä on loukkaantunut perjantaina puhjenneiden mielenosoitusten jälkeen. Viranomaistietojen mukaan loukkantuneita on vain hieman yli 300.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei katsottavissa olevia jaksoja tällä hetkellä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Uutisvideot

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä