Katsottavissa ulkomailla
Rauta-aika

Jakso 4: Pitkä talvi

  • 1 h 4 min
  • toistaiseksi

4/4. Väinö ja Ilmari ryöstävät miestensä kanssa Pohjolan sammon, mutta joutuvat taistelussa upottamaan sen veteen. Miesten palatessa kotiin heillä on saaliina vain iso karhunruho ja hirvi. (1982)

Rooleissa: Kalevi Kahra (Väinö), Vesa-Matti Loiri (Ilmari), Tom Wentzel (Lemminki), Kristiina Halkola (Pohjolan emäntä), Martti Palo, Esa Venäläinen, Uula Laakso, Sara Paavolainen, Pirkko-Liisa Tikka, Miitta Sorvali, Lilga Kovanko, Markku Toikka, Marita Strömberg, Ior Svedlin, Kalevi Koskinen, Arto Melleri. Käsikirjoitus: Paavo Haavikko. Ohjaus: Kalle Holmberg. Musiikki: Aulis Sallinen. Lavastus: Ensio Suominen. Radion Sinfoniaorkesteri johtajanaan Ulf Söderblom.

Ohjelman tiedot

Kuva 4:3

TV-lähetyksen ääniraidat suomi mono

Tekstitys englanti ruotsi ohjelmatekstitys (suomi)

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • Yle TV2
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Rauta-aika

"Kalevalaiseksi sanotun ajan ihmisiä itsensä, toistensa, luonnon, kohtalon, tekniikkansa, yhteisönsä, armottoman ajan sekä kertomuksen kulun armoilla, historian." Rauta-aika pohjautuu Kalevalan tapahtumiin, mutta Paavo Haavikko loi oman tulkintansa ja opasti tekijöitä: "Unohtakaa Kalevala!" Väinö, Ilmari ja Lemminki hakevat itselleen naista, käyvät sotaa Pohjolan väen kanssa ja tilittävät suhdettaan elämään, rakkauteen ja kuolemaan. Keskeisenä juonena on taistelu rahaa lyövän sammon hallinnasta. Rauta-aika on TV2 Teatteritoimituksen tuotanto vuodelta 1982.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä