Koe uusi yle.fi
Uutisvideot

Malissa povataan vaalivoittoa muslimijohtajien tukemalle Keitalle

  • 1 min
  • toistaiseksi

Länsiafrikkalaisessa Malissa järjestetään tänään sunnuntaina presidentinvaalien toinen kierros. Vastakkain ovat entinen pääministeri Ibrahim Boubacar Keita ja entinen valtiovarainministeri Soumaila Cisse. Keita keräsi vaalin ensimmäisellä kierroksella 40 prosenttia äänistä.

Vaalin ensimmäisellä kierroksella ennätykselliset 49 prosenttia liki seitsemästä miljoonasta rekisteröityneestä äänestäjästä antoi äänensä. Ensimmäisellä kierroksella ehdokkaita oli 27. Noin viidenneksen äänistä kerännyt Cisse väittää vaalivilpin olleen yleistä. Malin perustuslakituomioistuin hylkäsi syytökset. Myös EU-tarkkailijat kiittelivät vaalin sujuneen hienosti.

Tänään 21 000 äänestyspaikkaa avaa jälleen ovensa. Vaalista riippuu myös miljardien avustuseurojen kohtalo. Kansainväliset lahjoittajat ovat luvanneet Malille mahdollisesti jopa kolme miljardia euroa jälleenrakennukseen.

68-vuotiaalla Keitalla on maan maltillisten muslimijohtajien tuki. Myös suurin osa ensikierroksella tappion kokeneista ehdokkaista tukee nyt Keitaa. Cisse puolestaan on ollut Keitaa kriittisempi viime vuoden sotilasvallankaappauksen johtajia kohtaan. Vallankaappauksessa syrjäytettiin presidentti Amadou Toumani Toure.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei katsottavissa olevia jaksoja tällä hetkellä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Uutisvideot

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä