Peltsin Lappi

Jakso 2: Salla

  • 27 min
  • toistaiseksi

Peltsi lähtee tänään Sallaan ja saa oppaakseen Aatsingin veljekset. Tuntsan takamailla syntyy poroaitaa, ja matkamiehen mieli lepää joella ja pyöräreiteillä. Lammasaidalla odottelee aamulla järkytys. (27.9.2013) (U)

Peltsi ajaa maastopyörällä Sallatunturille ja kiertää Hangasharjun reittiä sekä ajelee autolla Salla-päivään valmistautuvassa Sallassa. Tuntsassa Peltsi pääsee uusimaan poroaidan tolppia ja harrastaa perhokalastusta Tuntsajoella. Automatkalla Savukoskelle tavataan poliisipartio, joka kertoo poliisin toiminnasta Lapin alueella. Savukoskella Peltsi osallistuu Yöttömän Yön Soutuun. Aamulla päädytään tutkimaan karhun vierailun jälkiä lammasaitauksessa.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9 HD

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Tekstitys ohjelmatekstitys (suomi)

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • Yle TV2
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Peltsin Lappi

Peltsin matka merkittyjen polkujen ulkopuolelle

Sarjassa Mikko "Peltsi" Peltola lähtee löytöretkelle Lappiin. Hän kiertää turistirysät ja hiihtokeskukset, pyrkii pois asfaltilta ja patikoi sivupoluille. Hän kohtaa aitoja ihmisiä, eksoottisia kyläbaareja, paikallisia tapoja. Hänen tavoitteenaan on matkan päätyttyä ymmärtää tunturien taikaa ja kullan kaipuuta, kokea poromiehen paimentolaiselämää ja lohenpyytäjän arkea. Täyteen ahdetulle autolle kertyy kilometrejä ja sinne minne ei tietä ole, Peltsi kulkee pyörällä, kanootilla, jalan. Reppu painaa, itikat syö, kengät kastuu.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä