Käytät selainta joka on vanhentunut tai ei kuulu Yle Areenan tukemiin selaimiin. Suosittelemme lataamaan Mozilla Firefoxin tai Google Chromen. Lue lisää täältä
Peltsin Lappi

Jakso 2: Salla

  • 27 min
  • toistaiseksi

Peltsi lähtee tänään Sallaan ja saa oppaakseen Aatsingin veljekset. Tuntsan takamailla syntyy poroaitaa, ja matkamiehen mieli lepää joella ja pyöräreiteillä. Lammasaidalla odottelee aamulla järkytys. (27.9.2013)

Peltsi ajaa maastopyörällä Sallatunturille ja kiertää Hangasharjun reittiä sekä ajelee autolla Salla-päivään valmistautuvassa Sallassa. Tuntsassa Peltsi pääsee uusimaan poroaidan tolppia ja harrastaa perhokalastusta Tuntsajoella. Automatkalla Savukoskelle tavataan poliisipartio, joka kertoo poliisin toiminnasta Lapin alueella. Savukoskella Peltsi osallistuu Yöttömän Yön Soutuun. Aamulla päädytään tutkimaan karhun vierailun jälkiä lammasaitauksessa.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9 HD

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Tekstitys ohjelmatekstitys (suomi)

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • Yle TV2
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Peltsin Lappi

Peltsin matka merkittyjen polkujen ulkopuolelle

Lukuisten kesäreissujen jatkoksi Mikko "Peltsi" Peltola ottaa vastaan talven kutsun ja lähtee Länsi-Lappiin kaamoksen kynnyksellä. Matka johtaa jälleen pois teiden varsilta ja matkailukeskuksista kohti luonnonrauhaa ja hiljaisuutta. Loppusyksyn värit ja valot lumoavat oitis etelän miehen. Kun ensilumikin sataa sopivasti maahan, talven tunnelma on helppo tavoittaa. Ja ne revontulet! Edellisten reissujen tavoin Peltsi lähtee tapaamaan tavallisia lappilaisia arjen askareissaan. Matkan varrella vastaan tulee käsityöläisiä, taiteilijoita, poromiehiä, matkailualan ammattilaisia, retkeilijöitä, lappilaisen ruoan ammattilaisia ja toiveikkaita kalastajia. Lappi aidoimmillaan!

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä