Peltsin Lappi

Jakso 3: Lokka

  • 27 min
  • toistaiseksi

Peltsi lähtee Lokan kylälle, koska paikalliset kalastajat ovat antaneet saalistakuun. Tekoaltaalla on synkkäkin puolensa, mutta maailma kirkastuu matkalla Luirojärvelle ja nousulla Sokostin huipulle. (4.10.2013)

Peltsi pyöräilee Lokan kylään, kalastaa ja keskustelee Lokan tekoaltaasta. Sentijokea pitkin veneillään ja Hammaskurussa rakennetaan kotaa. Luirojärveltä Peltsi patikoi Sokostin huipulle ja juoksee lopulta melko lenkin Kiilopäälle.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9 HD

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Tekstitys ohjelmatekstitys (suomi)

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • Yle TV2
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Peltsin Lappi

Peltsin matka merkittyjen polkujen ulkopuolelle

Lukuisten kesäreissujen jatkoksi Mikko "Peltsi" Peltola ottaa vastaan talven kutsun ja lähtee Länsi-Lappiin kaamoksen kynnyksellä. Matka johtaa jälleen pois teiden varsilta ja matkailukeskuksista kohti luonnonrauhaa ja hiljaisuutta. Loppusyksyn värit ja valot lumoavat oitis etelän miehen. Kun ensilumikin sataa sopivasti maahan, talven tunnelma on helppo tavoittaa. Ja ne revontulet! Edellisten reissujen tavoin Peltsi lähtee tapaamaan tavallisia lappilaisia arjen askareissaan. Matkan varrella vastaan tulee käsityöläisiä, taiteilijoita, poromiehiä, matkailualan ammattilaisia, retkeilijöitä, lappilaisen ruoan ammattilaisia ja toiveikkaita kalastajia. Lappi aidoimmillaan!

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä