Ylen aamu-tv

Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  • 55 min
  • ei katsottavissa

Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Annika Damström ja Matti Virtanen.

- Millainen mies on Syyrian presidentti Bashar al-Assad?

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama perusteli amerikkalaisille mahdollista iskua Syyriaan pitämässään tv-puheessa. Kuinka hyvin hän onnistui perusteluissaan? Sitä pohti Ylen aamu-tv:ssä Ulkopoliittisen instituutin tutkija Anna Kronlund. Aamu-tv:ssä valotettiin myös millainen mies on Syyrian presidentti Bashar al-Assad. Assadista oli keskustelemassa professori Hannu Juusola, joka on tavannut Bashar al-Assadin henkilökohtaisesti.

- Suomalaismepit ankaran lobbauksen kohteina tupakkadirektiivin tiukennosten takia.

EU:n suunnitteleman tupakkadirektiivin tiukennosten ympärillä käydään kovaa vääntöä. Direktiivillä ollaan kieltämässä muun muassa mentoli-savukkeet. EU:n parlamentin oli tarkoitus käsitellä uutta tupakkadirektiivi-ehdotusta tällä viikolla, mutta valtaisan paineen takia käsittely siirtyi lokakuulle. Myös suomalaismepit ovat kohdanneet voimakasta lobbausta. Meppien sähköposteihin on satanut tuhansia viestejä, joissa vaaditaan direktiivin hylkäämistä. Direktiivin sisältöä ja lobbauksen voimaa pohti Aamu-tv:ssä tupakkateollisuuden asiantuntija Erkki Aurejärvi.

- 40 vuotta Chilen sotilasvallankaappauksesta.

Tänään tulee kuluneeksi 40 vuotta Chilen vallankaappauksesta, jossa armeija kukisti demokraattisesti valitun sosialistipresidentin Salvador Allenden hallituksen. Kipeää historiaa Aamu-tv:ssä muistelivat Alfonso Padilla, joka nuorena miehen kuului Allenden kannattajiin sekä Allende-elämäkerran kääntäjä Jyrki Lappi-Seppälä. Padilla saapui Suomeen vuonna 1975 oltuaan kaksi vuotta vankilassa vallankaappauksen jälkeen. Lappi-Seppälä puolestaan oli mukana Suomessa suureksi kasvaneessa Chilen solidaarisuusliikkeessä.

- Suomalaishuumoria arvio Aamu-tv:ssä yksi tämän hetken suosituimmista stand up -koomikoista, Sami Hedberg.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • Yle Areena
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Klipit

Ylen aamu-tv

Päivän puheenaiheet maanantaista perjantaihin

Ylen aamu-tv on ajankohtaisohjelma, joka käsittelee päivän puheenaiheet ja esittelee kiinnostavat ihmiset. Aamu-tv tulee Areenassa suorana lähetyksenä, jolloin mukana ovat myös uutiset, sää ja urheilu. Tältä sivulta löydätte jaksoista tunnin koostelähetykset sekä muut videot -kohdasta keskustelut omiksi videoikseen leikattuina.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä