Bloginautti

Bloginautti: Minna Talka bloggaa ja kokkaa

 • 14 min
 • toistaiseksi

Isoäiti Anna Hildan yli sata vuotta vanha, repaleinen keittokirja ja kokkauksesta ja bloggauksesta innostunut tyttären tytär Minna Talka. Näistä aineista on tehty blogi "Isoäidin reseptillä". Minna Talka bloggaa ja kokkaa aina kun siihen on aikaa. "Yhden ruoan valmistaminen ja kuvaaminen on pitkä prosessi, joka alkaa jo kaupan tiskiltä", paljastaa Talka. Toimittaja on Anu Packalén.

Lähetykset

 • ke 25.9.2013 8.50 • Yle Areena

Jaksot

 • Muotitoimittaja Sami Sykkö rakastaa estetiikkaa. Sami Sykön tyylillä -blogissa hän esittelee tyylimaailman uusimmat ilmiöt, kulttuurin kuumimmat kokemukset ja metropolien mehevimmät puheenaiheet. Toimittaja on Salla Vuolteenaho.

 • Bloggaaja ja YleX:n musiikkipäällikkö Peppi Puljujärvi on intohimoinen kirjoittelija, joka on naputellut tekstiä elämästään varmasti usean kirjan verran. Hän on kokenut pelon, nälän ja yksinäisyyden ja turvattomuuden alle kouluikäisenä, mutta saanut kokea myös sijaisperheen lämmön ja turvan, oppinut elämään menneisyytensä kanssa ja päässyt pitkälle. Arjestaan, kokemuksistaan ja työstään avoimesti bloggaava Peppi Puljujärvi on Salla Vuolteenahon vieraana.

 • Kiinnostavatko politiikka-aiheiset blogi-tekstit? Bloginautti tapasi Ylen A-Studion politiikan toimittajan Sanna Ukkolan, joka sanoo, että hän bloggaa politiikasta niin, että politiikan teemat aukeavat kaikille. Toimittaja on Salla Vuolteenaho.

 • "Pääasiassa virkkaan ja tällä hetkellä lemppareina ovat virkatut torkkupeitot", kertoo bloggaaja Sari Niiranen. "Aikuinen tyttönen kertoilee käsitöistään, haaveistaan ja tekemisistään. Mukana seikkailevat tanssityttö vm-01 ja mies vm-71". Näin esittelee itsensä Sari Niiranen, nainen Sufferiinan Salonki-blogin takaa. Blogissa riittää väriä ja romanttista tunnelmaa. "Värit ja kukat ovat käsitöissäni pääosassa. Myös kotona kaikkien värien pitää sointua toisiinsa. Mies sanoo, että olen varmaan ainoa ihminen joka kattaa nakkikeiton kanssa kristallilasit", kertoo Niiranen. Mitä kaikkea blogi on tuonut tullessaan? Millaista palautetta bloggaaja saa? Anu Packalén tavoitti iiläisen Sari Niirasen.

 • "Appelsiinipuu, joka on täynnä hedelmiä, on yksi kauneimmista asioista minkä tiedän", paljastaa Jael Ancker. Jael Ancker on nainen "Appelsiinipuun alla" ja "Appelsiinia ja hunajaa" blogien takaa. Anu Packalén haastattelee.

 • "Mun blogin suosion salaisuus perustuu siihen, että olen kirjoittanut sitä pitkään ja kirjoitan aina rehellisesti. Annan vertaistukea arkeen, olen skipannut perinteiset äitihehkutukset ja vauvan vaateostokset", sanoo Katja Lahti Project Mama -blogin takaa. Katja Lahti on nainen suositun Project Mama-blogin takaa. Katjalla on herkullinen tyyli kääntää asioita päälaelleen ja ravistella hyvän äidin -myyttiä. "Bloggaan inspiksen mukaan. En tee liveraportointia elämästäni", kertoo ammattikirjoittaja Lahti. "Blogin täytyy antaa joskus viedä. Kun huomaa, että jokin asia turpoo ja versoo, niin kannattaa ottaa kaikki irti": Toimittaja on Anu Packalén Näin nainen Project Mama-blogin takaa Katja Lahti. Anu Packalén jututti.

 • Tyyliä, ajatuksia, hetkiä, mäyräkoiria, ullanlinnalaista utuisuutta, muistiinpanoja musiikista ja valokuvia. Tällaista raukeaa tunnelmaa löytyy Stella Harasekin supersuosituista blogista. Stella kulkee aina kamera valmiina, osa kuvista päätyy blogiin. "Katselen maailmaa ihan tavallisena Stellana. Blogi noudattelee vahvasti mun elämää, ei toisin päin. Mun kirjoitustyyli ei ole radikaalisti muuttunut kuudessa vuodessa. Samat maneerit niin hyvässä kuin huonossakin. Valokuvaajana olen kehittynyt huimasti", kertoo bloggari Stella Harasek. Toimittaja on Anu Packalén.

 • "Ennen blogeja ja sosiaalista mediaa työ oli helpompaa, kun ammattilaiset kuvasivat. Nykyään, kun tulee kotiin, niin illalla joutuu miettimään, että minkä videon laittaisi Facebookiin, että jengi pysyy kartalla", kuvailee ammattilumilautailija Eero Ettala sosiaalisen median merkitystä ammatissaan. Lumilautailijoiden sponsorit ovat kiinnostuneita esimerkiksi siitä kuinka monta seuraajaa urheilijalla on Instagramissa. Toimittaja Salla Vuolteenaho.

 • Urheilutoimittaja Tapio Suominen on tuore twitteristi. Suominen on uuden asian äärellä innostunut, toisten mielestä liikaakin. Miehellä on tavoitteena saada 20 000 seuraajaa. Onko tavoiteluku vain hyvän supliikkimiehen heitto? Toimittaja Olga K.

 • Ei oo totta -blogin pitäjä Katleena Kortesuo käsittelee blogissaan omaa ja muiden viestintää kolmesta näkökulmasta. Ei oo totta antaa ruusuja ja ruoskaa mutta myös ratkaisuja. Ammatiltaan Kortesuo on kouluttaja, tietokirjailija ja kasvuyrittäjä, joten hänen bloginsa, kuten myös muut sosiaalisen median käyttötapansa, ovat sekoitus ammattia, harrastuksia sekä häntä itseään. Toimittaja Jarmo Laitaneva.

 • Bloginautissa ääneen pääsee nainen Käsveskan kätköistä -blogin takaa. "Aamulenkillä hoidan vireystilan kuntoon ja käsityöt ovat taas mielen hoitoa. Neulominen ja virkkaaminen on meditatiivista toimintaa, mindfullnessia, rauhoittumista ja omaan itseen katsomista", pohtii vantaalaiskoulun apulaisrehtori, äiti ja intohimoinen käsilläkokija Salla Partanen. Yksi Sallan erikoisuuksista on siis se, että hän käyttää töissään itse värjäämiään lankoja. Blogi löyty nimellä "käsveskan kätköistä". Siellä voi käydä ihastelemassa käsillä kokijan Salla Partasen käsitöitä, mm. stipendinrahastontöitä ja vähän muutakin elämää. Taiturin tapasi Anu Packalén.

 • Isoäiti Anna Hildan yli sata vuotta vanha, repaleinen keittokirja ja kokkauksesta ja bloggauksesta innostunut tyttären tytär Minna Talka. Näistä aineista on tehty blogi "Isoäidin reseptillä". Minna Talka bloggaa ja kokkaa aina kun siihen on aikaa. "Yhden ruoan valmistaminen ja kuvaaminen on pitkä prosessi, joka alkaa jo kaupan tiskiltä", paljastaa Talka. Toimittaja on Anu Packalén.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä