Radio Suomi Hämeenlinna

YLE Häme: HauliBros - ei mitään teini-idoleja enää

 • 18 min
 • toistaiseksi

Yle Hämeen toimittaja Mikael Juntunen haastattelee HauliBros-yhtyeen Juri Lindemania ja Ari Pulkkista bändin tuoreista kuulumisista.

Lähetykset

 • to 3.10.2013 10.55 • Yle Areena

Jaksot

 • Naivistit Iittalassa -naivistitaiteen näyttely laajentaa toimintaansa kohti Suomen naivismikeskusta. Toiminta on ympärivuotista ja uutuuksia ovat muun muassa työhyvinvointipäivät naivistisen taiteen maailmassa. Tiina Kokko tapasi Naivistit iittalassa -säätiön asiamiehen Ulla Heinosen ja työnohjaaja, työyhteisövalmentaja Ulla Sara-ahon. Aluksi Ulla Heinonen kertoo, mikä on naivismikeskuksen idea.

 • Ulla Hukka paiski parikymmentä vuotta töitä ison yrityksen konttorissa. Sitten hän irtisanoi itsensä ja toteutti unelmansa. Nyt hän hoitaa ihmisiä eläintensä kanssa pikkutilallaan Lopen Läyliäisissä. Johanna Talasterä kävi tutustumassa Ullaan ja hänen eläimiinsä Lopella.

 • Hämeenlinnalainen Britt Langrev on intohimoinen askartelija ja Facebookissa toimivan Ihanat Ilahduttajat -ryhmän perustaja. Tänä vuonna hän juhlii itsenäisyyspäivää Linnassa presidenttiparin vieraana. Tiina Kokko tapasi Langrevin juhlan kynnyksellä.

 • Kanta-Hämeen keskussairaalassa sairaala- ja välinehuollossa työskentelee yhteensä noin 150 henkilöä, siihen vielä sijaiset päälle. Ilman sairaala- ja välinehuoltoa mikään sairaala ei tule toimeen. Tiina Kokko kävi tutustumassa sairaala- ja välinehuoltajien työhön keskussairaalassa Hämeenlinnassa palvelupäällikkö Jaana Heleniuksen ja palveluesimies Tomi Järvisen kanssa. Matkan varrella vaihdetaan kuulumisia myös välinehuoltaja Elena Siipolan ja sairaalahuoltaja Liisa Hirvosen kanssa. Liisan tapaamme aivan lopuksi äidinmaitokeskuksessa. Mutta nyt lähdetään matkaan Jaana Heleniuksen kanssa.

 • Sairaalan petien lakanoiden on kestettävä kulutusta ja mm. ihmisen painoa, kun sillä siirretään potilasta sängystä toiseen. Forssalainen Foxa oy suunnitttelee mm. sairaaloihin tarkoitettuja kankaita. Kati Turtola käy Foxan laboratoriossa, jossa testataan tekstiilejä. Mukana ovat myös laatupäällikkö Jaana Moberg ja tuotepäällikkö Marjaana Naatula.

 • Vaatteet tekevät ammattilaisen. Enää ei paiskita kaupunkien puisto-osastoillakan hommia farkuissa ja vanhassa flanellipaidassa. Eri alojen ammattilaisilla on ihan omanlaisensa työvaatteet. Autonkuljettajilla omansa ja mm. rakennusväellä omansa. Työvaatefirmat mainostavat ahkerasti ja työvaatteita myyviä kauppoja on paljon.

  Forssalainen Foxa oy valmistaa ja suunnittelee kankaita, joista työvaatteita valmistetaan. Kati Turtola tapasi Foxan toimitusjohtaja Jukka Sipilän ja laatupäällikö Marjaana Naatulan.

 • Hämeenlinnalaisessa Perjantaiparlamentissa (2.11.) keskusteltiin taiteesta ja sivistyneen ihmisen ihanteesta. Miten taide voi puolustaa sivistystä ja olla poliittisesti merkittävä voima tässä ajassa? Mikään ei ole kivempaa kuin asioiden opiskelu, sanoo vieras teatteriohjaaja, Finlandia-palkittu kirjailija Juha Hurme. Keskustelua vetää Johannes Ojansuu.

 • Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry julkisti selvityksen, jossa käy ilmi, että kymmenet jääkiekko- ja jalkapallomaajoukkueiden pelaajat ovat kokeneet häirintää vuosien aikana. Tulokset ovat järkyttäviä, mutta ainakin toistaiseksi lajiliitot eivät ole suuria ulostuloja asioista tehneet.

  2016 Urheilulehti kertoi jääkiekkoilijoita tirkistelleestä henkilöstä. Uutisen jälkeen jääkiekkoliitto lupasi asiasta selvityksen, mutta käytännössä asia lakaistiin maton alle.
  Miksi urheilumaailma on niin kyvytön keskustelemaan lajin kipupisteistä?

  Aiheesta keskustelemassa Samuel Savolainen Hämeen Sanomista sekä jääkiekko-asiantuntija Petteri Sihvonen. Toimittajana Heidi Kononen.

 • Kaupunkien puistopuita on ryhdytty seuraamaan viime vuosina entistä tarkemmin. Alan ammattilaisten koulutus ja laitteisto ovat kehittyneet voimakkaasti.

  Rakentaminen muuttaa voimakkaasti kaupunkikuvaa ja siten myös vaikuttaa siihen, mitkä puut voivat jäädä ja mitkä on kaaadettava. Jos joku puu on havaittu ns. ongelmapuuksi, sen vointia seurataan muita puita tarkemmin.

  Arboristit Antti Virkki ja Tiina Hopeakoski ovat Hämeenlinnan vanhalla hautausmaalla tutkimassa vanhoja puita.

  Kati Turtola oli mukana, kun syynissä oli vanha vaahtera.

 • Hämeenlinnassa Hämeen ammattikorkeakoulun kampuksen naapurissa Visamäessä on päivittäistavarakauppa. Miten opiskelijat näkyvät kaupan arjessa? Tiina Kokko tapasi K-Market Visamäen kauppiaan Kimmo Itäahon. Ensin äänessä on kuitenkin Harri Oksanen.

 • Tammelalainen hyvinvointialan yrittäjä Joni Hernberg sanoo, että maailma olisi parempi paikka, jos ihmiset entistä useammin istuisivat nuotiolla. Kaikessa rauhassa, eivätkä kenties edes puhuisi mitään.

  Kupillinen nokipannukahvia nautittuna nuotion äärellä saattaa tehdä hyvää vaikkapa työssään uupuneelle. Näin ainakin on kokenut Joni Hernberg, jonka Kati Turtola tapasi nuotion äärellä.

 • Syksyn ensimmäisen Perjantaiparlamentin (14.9) vieraaksi saapui yksi suomalaisen filosofian kansainvälisesti tunnetuimpia nimiä, uskonnonfilosofian professori Sami Pihlström. Hänen uusin kirjansa on ”Ota elämä vakavasti. Negatiivisen ajattelun opas”, varoittaa meitä positiivisen ajattelun vaaroista ja siitä, miten onnellisuuden tavoittelu usein estää meitä elämästä moraalisesti vastuullisella tavalla. Keskustelua johtaa Johannes Ojansuu

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • THL:n mukaan Suomessa elää 150 000 lasta vähävaraisissa perheissä. Hämeenlinnalainen perheenäiti Eliisa haki apua Hope ry:ltä perheen tukalaan arkeen ja saikin sitä. Hän ei halua esiintyä omalla nimellään perheensä ykistyisyyden turvaamiseksi. Eliisan mukaan lapsiperheiden köyhyteen suhtaudutaan skeptisesti ja kylmästi.
  Eliisan tapasi Riitta Tapiomäki.

 • Sanna Halinen oli vain 16-vuotias, kun hän erosi Jehovan todistajista. Eron jälkeinen tarina noudattaa samaa käsikirjoitusta, jonka monet muut jehovista eronneet ovat kertoneet: Sannan perhe ja koko muu uskonyhteisö käänsi nuorelle selkänsä ja alkoi karttaa häntä. Viitisentoista vuotta myöhemmin naisen elämä kulkee tukevilla raiteilla, mutta menneisyydeen haamut kulkevat mukana aina.

 • Perjantaiparlamentin vieraana (15.3.2019) on palkittu kirjailija ja esseisti Antti Nylén. Vakaumukseltaan Nylén kertoo olevan vegaani ja kristitty. Viimeksi hän on kirjoittanut Häviö-monologikirjan. Keskustelua johtaa Johannes Ojansuu.

 • Tamperelainen Harri Ahonen oli yli viisitoista vuotta sitten vaihto-opiskelijana Norjassa. Norjalaiset kaverit houkuttelivat suomalaisen riekonmetsästysretkelle. Kaikki ei mennyt ihan putkeen, mutta sen jälkeen Harri Ahonen ryhtyi vaeltamaan. Nyt hän on myös tietokirjailija ja luontokuvaaja, joka on käynyt kertomassa vaelluskirjoistaan myös Hämeenlinnan seudulla.

  Toimittajana on Tiina Kokko.

 • Vuoden ensimmäisessä Perjantaiparlamentissa (1.2) Hämeenlinnassa pohditaan ekokriisin ratkaisua kasvatuksen näkökulmasta. Miten kasvatusajattelumme on muututtava, jotta voimme kulkea kohti ekologisesti kestävämpää tulevaisuutta. Miten voimme purkaa ylikulutusta ja jatkuvaa talouskasvua koskevia tottumuksiamme? Vieraana kasvatustieteen professori, filosofi, Veli-Matti Värri, jolta on juuri ilmestynyt teos ”Kasvatus ekokriisin aikakaudella. Keskustelua johtaa Johannes Ojansuu.

 • Vuonna 1952 Helsingin olympialaisten 5-ottelu järjestettiin Hämeenlinnassa. Kisoista tulee kuluneeksi 70 vuotta kolmen vuoden kuluttua. Tätä halutaan tietenkin juhlistaa Hämeenlinnassa. Tämä johti Nykyaikainen 5-ottelu Hämeenlinna 52 -seuran perustamiseen. Miten kaikki oikein sai alkunsa, siitä kertoo seuran puheenjohtaja Antti Simola. Toimittajana on Tiina Kokko.

 • Nyt puhutaan miekkailusta. Käydään salilla harjoittelemassa, otetaan oikeita askeleita ja kokeillaan kalpaa. Hämeenlinnan oma miekkailuseura on tällä hetkellä telakalla, mutta puolisen vuotta sitten perustettu nykyaikainen 5-ottelu Hämeenlinna 52 -seurassa voi harrastaa kalpa-miekkailua. Valmennuspäällikkö Merja Moliis on itse kilpaillut 5-ottelussa: voittanut muun muassa Suomen mestaruuden ja tukun muita mitaleita. Merjan lisäksi Tiina Kokko jututtaa Tatu Korkeakoskea. Ja tietenkin otetaan ensiaskelia miekkailussa. Äiti innosti aikanaan nuoren Merjan 5-ottelun pariin.

 • Aleksi Wilenius on 18-vuotias lukiolainen, joka on julkaissut romaanin ja runokirjan. Hänellä on parhaillaan työnalla toinen runokokoelma. Riihimäkeläisen runoilijaesikuva on Risto Rasa. Aleksi Wileniusta haastattelee Tiina Kokko.

 • Forssan Teatteriyhdistyksellä on sääntö. Puheenjohtaja voi johtaa yhdistystä ja Forssan Teatteria kerrallaan maksimissaan kaksi plus kaksi vuotta. Keijo Koskimiehelle 2+2 tuli täyteen, joten yhdistykselle oli saatava uusi puheenjohtaja. Puheenjohtajaksi valittiin teatterin lavoilta tuttu Tanja Thomsson. Tiina Kokko tapasi molemmat aurinkoisena tammikuun päivänä. Kuinka pilviseltä tai pilvettömältä taivaalta Forssan Teatterin aurinko paistaa?

 • Eläkkeelle jääminen on iso elämänmuutos. Työelämä jää taakse ja päivät oloneuvoksena odottavat.
  Entä sitten, jos eläkkeellä vielä muuttaa paikkakuntaakin?
  Kaarina ja Pentti Kurri tekivät vajaa kaksi vuotta sitten päätöksen muuttaa Hämeenlinnaan auttamaan tyttärensä pienen lapsen hoidossa. Kun pariskunnan kaikki kolme lasta asuvat perheineen eteläisessä Suomessa, päätös oli lopulta melko helppo tehdä. Olisi pitänyt muuttaa jo aikaisemmin, sanoo Pentti. Entä onko eläkeläisen helppo saada uusia tuttavia, kun muuttaa ihan uudelle paikkakunnalle? Kati Turtola haastattelee.

 • Riihimäen aupunki järjesti yhdessä Riihimäen Taitoluistelijoiden, Riihimäen Jäätaitureiden ja Kiekko-Nikkareiden kanssa tiistaina 11. helmikuuta Riksu on ice -luistelutapahtuman. Lähes 900 lasta sai hauskan luistelutunnin jääurheiluseurojen ohjaajien opastuksella. Tiina Kokko utelee kaukalon laidalla mikä on ollut päivässä parasta?

 • Isac Elliot tykkää sellaisista kouluaianieista, joissa ei tarvitse istua paikoillaan. Jääkiekkoa mielellään pelaava Isac laukoo Hämeenlinnan Rinkelinmäellä keskiviikkona 5.11. klo 18 alkavassa Nenäpäiväottelussa! Radio Hämeen Heidi Kononen tavoitti poptähden aamulla.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä