Maria Jungner

Maria Jungner: Kuka kelpaa luomuna?

 • 45 min
 • toistaiseksi

Maria Jungnerin keskusteluohjelman uudet jaksot alkavat. Syksyn ensimmäinen ohjelma käsittelee kauneuskirurgiaa. Olemmeko luoneet ihanneihmisen, jollaista ei oikeasti ole olemassakaan? Onko hyvää syytä tehdä ”turhaa” kauneusleikkausta? Vaaditaanko nyt jo sellaista fyysistä täydellisyyttä, että siihen ei kukaan voi luomukonstein päästä? Kauneuskirurgiasta Marian kanssa keskustelevat kauneusalan yrittäjä, esteettisen kirurgian koordinaattori Tiina Jylhä ja plastiikkakirurgian professori, entinen kansanedustaja Sirpa Asko-Seljavaara.

Lähetykset

 • pe 4.10.2013 17.08 • Yle Puhe

Jaksot

 • Kaikki parisuhdetta kaipaavat ovat varmasti kuulleet moneen kertaan ne suositut fraasit että: se oikea asuu kohdalle kun sitä vähiten odottaa, tai että ensin pitää rakastaa itseään ennen kuin voi rakastaa toista. Mutta mitä tehdä kun nuoruusvuodet on ohitettu jo aikapäivää sitten, eikä sitä oikeaa ei ole rinnalle löytynyt? Tai vaikka olisi jo kertaalleen löytynyt, se on matkan varrella jäänyt kelkasta ja nyt pitäisi keski-iässä osata heittäytyä uudestaan deittailun ihmeelliseen maailmaan. Marian vieraina ovat rakkausvalmentaja, toimittaja Mia Halonen ja transformatiivinen valmentaja, kirjailija Katri Manninen.

 • Me kaikki haluamme onnellisen elämän. Haalimme kirjoja aiheesta, kuuntelemme elämäntapavalmentajia, terapeutteja, Paolo Coelhoa ja Esa Saarista.Mutta loppujen lopuksi: mitä onnellisuus on? Mistä se koostuu ja miten sen voi saavuttaa? Onko onnellisuus valinta vai päätös? Maria Jungnerin vieraana ovat psykologian emeritusprofessori Markku Ojanen ja filosofian tutkija sekä kouluttaja Lauri Järvilehto

 • Kaikki parisuhdetta kaipaavat ovat varmasti kuulleet moneen kertaan ne suositut fraasit että: se oikea asuu kohdalle kun sitä vähiten odottaa, tai että ensin pitää rakastaa itseään ennen kuin voi rakastaa toista. Mutta mitä tehdä kun nuoruusvuodet on ohitettu jo aikapäivää sitten, eikä sitä oikeaa ei ole rinnalle löytynyt? Tai vaikka olisi jo kertaalleen löytynyt, se on matkan varrella jäänyt kelkasta ja nyt pitäisi keski-iässä osata heittäytyä uudestaan deittailun ihmeelliseen maailmaan. Marianvieraina ovat rakkausvalmentaja, toimittaja Mia Halonen ja transformatiivinen valmentaja, kirjailija Katri Manninen.

 • Mikä on median rooli muuttuvassa maailmassa. Mitä merkitystä on tirkistelevällä journalismilla, ja ketä julkkiskulttuuri oikeasti kiinnostaa? Entä mikä on sosiaalisen median merkitys nykyisessä tiedonvälityksessä? Maria Jungnerin vieraina aiheesta keskustelemassa Saska Saarikoski ja Rakel Liekki.

  Saarikosken ja Liekin mukaan mediassa eniten ryöpytystä saavat kokea ihmiset, jotka pyrkivät pitämään julkisuuskuvansa mahdollisimman puhtaana. Toimittajien mukaan julkisuutta ei voi hallita, ja jos sitä kuvittelee hallitsevansa, joutuu pettymään pahemman kerran. Saarikoski haluaisi oman julkisuusidentiteettinsä olevan jotakin Jörn Donnerin ja Ruben Stillerin väliltä. Liekki taas ei koskaan googlaa itseään.

 • Toisen Pääsiäispäivän lähetyksen aiheena on armo. Kuuluko armo vain uskontoon vai tarvitseeko jokainen armoa. Tämän ajan maailmassa armottomuus on saanut paljon valtaa, armon ja rakkauden kustannuksella. Marian vieraana Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo.

 • Maria Jungnerin tämänkertainen vieras on psykologi Ilona Rauhala, jonka kanssa keskustellaan eroista. Parisuhteeseen kuuluvat myös ne vaikeat vaiheet, mutta joskus mikään määrä työtä suhteen hyväksi ei tee tilannetta paremmaksi. Mutta mistä sitten tietää koska oikeasti kannattaa laittaa kupit ja lusikat jakoon? Onko mahdollista hoitaa ero ilman, että satuttaa tarpeettoman paljon itseään ja kumppaniaan? Entä kuinka kauan erosta kestää toipua? 

 • Maria Jungnerin aiheena menetykset ja surutyö. Erityisesti äkillisen kuoleman yllättäessä. Miten jatkaa eteenpäin ja elää surun kanssa? Mitä selviytymiskeinoja on, miten läheiset voivat tukea, mitä voi sanoa, mikä auttaa - vai auttaako mikään? Entä miksi joidenkin on niin vaikea kohdata surevaa ihmistä. Marian kanssa aiheesta keskustelevat teitelija Muska Babitzin ja erityistason kriisi- ja traumapsykoterapeutti, psykologian tohtori Eija Palosaari.

 • Maria Jungner pohtii tällä kertaa vieraineen seksihaluja ja haluttomuutta. Mitä tehdä kun ei yhtään haluta? Ja miksi pitäisi aina haluta?
  Tutkimusten mukaan halun puute on neljä kertaa yleisempää naisilla kuin miehillä. Silti nyt myös miesten seksuaalinen haluttomuus on selvästi yleistynyt parin viime vuoden aikana. Pahimmillaan hiljaisuus makuuhuoneessa johtaa eroon. Pitääkö parisuhteessa suostua seksiin vaikka itse ei yhtään haluaisi? Mistä on kyse jos halut ovat kokonaan hukassa?
  Marian vieraina aiheesta keskustelevat kaksi pitkänlinjan työntekijää seksuaalisuuden saralta, Väestöliiton asiantuntijalääkäri, psykiatri Raisa Cacciatore ja kliininen seksologi, psykoterapeutti Tarja Santalaht

 • Miten välttyä olemasta lapselleen liian kaveri, tai toisaalta liian tiukka vanhempi? Mistä tietää milloin antaa vapautta ja milloin kiristää talutushihnaa?
  vanhemmille. Oppaaksi tähän haastavaan vanhemmuuden vaiheeseen Maria Jungner on saanut lastenpsykiatri, asiantuntijalääkäri, kouluttaja ja tietokirjailija Raisa Cacciatoren.

 • Me kaikki haluamme onnellisen elämän. Haalimme kirjoja aiheesta, kuuntelemme elämäntapavalmentajia, terapeutteja, Paolo Coelhoa ja Esa Saarista.Mutta loppujen lopuksi: mitä onnellisuus on? Mistä se koostuu ja miten sen voi saavuttaa? Onko onnellisuus valinta vai päätös? Maria Jungnerin vieraana ovat psykologian emeritusprofessori Markku Ojanen ja filosofian tutkija sekä kouluttaja Lauri Järvilehto

 • Nyt Maria Jungner jatkaa syksyllä alkanutta keskustelua vanhemmuudestralastenpsykiatrian erikoisläärin ja perheterepeutti Janna Rantalan ja suosittua Project Mama- blogia kirjoittavan tuottajan Katja Lahden kanssa.

  Lisäksi pohditaan sitä mitä tapahtuu kun pariskunta muuttuu lapsiperheeksi ja miten siitä selviäisi mieluiten mahdollisimman vähillä vammoilla. Naiset puhuvat mm. siitä millaisia rangaistuskeinoja lasten kanssa kannattaa käyttää, onko uhmaikää ylipäätään olemassa ja miten voisi edes teoriassa rakentaa perheen, jossa vanhemmilla olisi yhteneväiset kasvatusperiaatteet.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä