Koe uusi yle.fi
Radio Suomi Kokkola

Elina Harjunpään monet ammatit

 • 10 min
 • ei kuunneltavissa

Kokkolalainen Elina Harjunpää löysi itsensä pian lukion jälkeen Helsinki-Vantaan lentokentältä kenttäavustajan töistä. Kun ikämittariin tuli 20 vuotta, alkoi haave lentoemännän ammatista syttyä. Kia-Frega Tyynismaa haastattelee.

Lähetykset

 • ma 14.10.2013 12.05 • Yle Areena

Jaksot

 • Perjantaiseurassa ajatusta hyönteisleivästä, äitiyspakkauksen uudelleen nimeämisestä ja tyttöjen Pisa-menestyksestä pureskelivat Hellevi Kytölä, Simo Kattilakoski ja Ilkka Siukosaari. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Perjantaiseurassa muun muassa seksuaalisesta häirinnästä ja muista viikon uutisaiheista keskustelevat Simo Kattilakoski, Keke Lammassaari ja Riitta Pellinen. Toimittajana on Ismo Vähäsarja.

 • Kokkolan urheilutalon sisäilmaongelmat ovat pakottaneet yleisurheilijat ulos harjoittelemaan. Kokkolan Veikot ja GIF käyttävät urheilutalon maapohjahallia enää mahdollisimman vähän, sillä osa urheilijoista oireilee tiloissa. Jotkut niin pahasti, etteivät pysty olemaan siellä lainkaan. Pikajuoksija-pituushyppääjäsisarukset Henriikka ja Matleena Parpala ovat tänä syksynä joutuneet tottumaan treenaamaan ulkona säkkipimeässä syyssäässä loukkaantumisen uhallakin. 19-vuotias Henriikka on nuorten maajoukkueen jäsen ja hänen pian 16 vuotta täyttävä sisarensa Matleena on myös lupaava nuori urheilija. Henriikkaa ja Matleenaa sekä heidän valmentajaisäänsä Heikki Parpalaa haastattelee Heidi Harju.

 • Kokkolalainen Risto Ala-Korpi edusti yleisurheilu-urallaan muun muassa Ullavan Kilpaa, Kälviän Tarmoa ja Viipurin Urheilijoita. Ala-Korpi oli aikansa juoksuhuippuja Suomessa. Vuonna 1973 hän voitti 5000 metrin suomenmestaruuden ja seuraavana vuonna mestaruus tuli samalla matkalla maastojuoksussa. Aktiiviaikoina Risto Ala-Korvella sydämen lyöntisyke oli alhaisimmillaan vain 34 iskua minuutissa, suurin piirtein joka toinen sekunti. Vielä vanhemmallakin iällä lyöntitiheys on hänellä keskimääräistä verkkaisempi. Ismo Vähäsarjan haastattelussa Risto Ala-Korpi kertoo muun muassa sen, miten sydämen lyöntitiheyttä saa laskettua ja mitä hyötyä siitä on.

 • Keski-Pohjanmaalla on avattu netissä sähköisten palveluiden kysely, joka etsii kokemuksia ja toiveita sähköisten palveluiden kehittämiseksi. Kyselyyn toivotaan marraskuun aikana niin kuntalaisten kuin yritystenkin näkemyksiä. eKeski-Pohjanmaan -hankeen projektipäällikkö Heidi Luomala on Raila Paavolan haastateltavana.

 • Perjantaiseurassa muun muassa keskipohjalaisten pieniä tuloja, Soite/Speys-saagan lopputulosta ja Tuntematonta sotilasta pohtivat Aatto Ainali, Osmo Ojala ja Kirsi Virtanen. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Perjantaiseurassa vauvauutisia, palkankorotuksia ja Kokkolan suunnittelemia kulttuurisäästöjä kommentoivat Aatto Ainali, Keke Lammassaari ja Riitta Pellinen. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Perjantaiseurassa muun muassa Kruunupyyn lentokentän Tukholman lentojen tulevaisuutta, luottamusta kuntapäättäjiin ja suojatiekäyttäytymistä pohtivat Mervi Järkkälä, Osmo Ojala ja Ilkka Siukosaari. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Sosiaali- ja terveyskuntayhtymä Soite pyysi julkisesti anteeksi asiakkailtaan sanomalehti Keskipohjanmaan mielipidepalstalla. Soiten toimitusjohtaja Ilkka Luoma kertoo Heini Holopaisen haastattelussa, miksi hän päätyi julkiseen anteeksipyyntöön.

 • Perjantaiseurassa paikallisia puheenaiheita ruotivat Ilkka Siukosaari, Kirsi Virtanen sekä ensimmäistä kertaa Perjantaiseurassa mukana ollut kokkolalainen kuvittaja ja graafinen suunnittelija Elina Warsta. Toimittajana oli Ismo Vähäsarja.

 • Kokkolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Bjarne Kallis myöntää, että Kokkolan kaupunki on pyrkinyt varmistamaan suunnitellun Rautatientorin kaavamuutoksen sujuvan etenemisen neuvottelemalla jo etukäteen mahdollisten kaavavalittajien kanssa. Valtuusto hyväksyi kaavamuutoksen yksimielisesti maanantaina. Rautatientorille eli linja-autoaseman kortteliin aiotaan rakentaa muun muassa asuntoja ja liiketiloja. Bjarne Kallista haastattelee Ismo Vähäsarja.

 • Tällä kertaa Perjantaiseurassa muun muassa sukupuolineutraalista kielenkäytöstä mediassa sekä koululaisten maitokapinasta keskustelivat Simo Kattilakoski, Hellevi Kytölä ja Riitta Pellinen. Toimittajana oli Ismo Vähäsarja.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Naisyrittäjät ovat huolissaan turvallisuudestaan. Kampaamoihin ja muihin liikkeisiin on tehty aika usein murtoja Pietarsaaressa. Naiset ovat päättäneet lähteä turvakurssille. Ritva Karhula haastattelee.

 • Keski-Pohjanmaalla piilee tuulivoimapotentiaalia liki ydinvoimalan verran. Tuulta piisaa rannikon lisäksi myös sisämaassa. Tuulivoiman mahdollisuuksia on tutkittu laajassa esiselvityksessä. Selvityksessä on verrattu tuulitietoja maankäyttöön. Voimayhtiöillä on kova kiinnostus tuulivoimaa kohtaan. Toimittajana Ari Vihanta.

 • Ennen vuoden vaihdetta varoiteltiin sähkön hinnan noususta ja sähkölaskujen kallistumisesta. Varoituksista huolimatta reilusti yli 1000 euron sähkölasku oli monelle ikävä yllätys, jota maksetaan näinä päivinä. Näin kävi myös vanhassa omakotitalossa asuvalle Aarnolle. Häntä haastattelee Petra Haavisto.

 • Lentopalloliigan ratkaisu huipentuu torstai-iltana Kokkolassa, kun kotijoukkue Tiikerit saa vastaansa joensuulaisen Liiga-Riennon. Kupletin juoni on selvä: voittajalle liigaportit aukenevat ja häviäjä pelaa syksyllä ykkössarjaa. Petra Haavisto kartoitti pelaajien tunnelmia.

 • Kokkolan asuntomessualueella töitä paiskitaan lumen ja pakkasen keskellä. Jostain kuuluu joulumusiikkia. Osa rakentajista on jo päässyt sisätöihin. Mitä kuuluu Tomi Yrjänän ja Sanna Kallion projektille? Petra Haavisto kävi kuulostelemassa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä