Ylen aamu-tv

Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  • 55 min
  • ei katsottavissa

Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Marja Sannikka & Nicklas Wancke.

- Perustilistä hyvinvointivaltion pelastus?

Tutkimusjohtaja Elina Lepomäki ajatuspaja Liberasta on kehittänyt uutta sosiaaliturvan mallia, perutiliä. Se tarkoittaisi, että jokaisella työikäisellä kansalaisella olisi oma tili, johon valtio tarpeen mukaan tuikkaisi tukea. Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo pitää ajatusta kehityskelpoisena.

- Onko Suomella varaa tarjota palvelut pikkukyliin?

Jos haluaa jäädä asumaan syrjäkylään, pitääkö tyytyä tulevaisuudessa keskivertoa heikompaan palveluun? Keskustan kansanedustaja Annika Saarikko ja kokoomuksen Lasse Männistö arvioivat, mitä rakenneremonttia läpikäyvä Suomi voi luvata pikkupitäjen asukkaille.

- Pomo soittaa vapaapäivänä - pitääkö vastata?

Nykytekniikan myötä työntekijät ovat tavoitettavissa kellon ympäri. Saksassa on jo herännyt työntekijöiden vastaliike, joka vaatii työnantajaa jättämään alaiset vapailla rauhaan. Johtaja Tuovi Orpana ammattiliitto Prosta ja tutkija Markus Neuvonen kertovat, vaivaavatko turhan innokkaat pomot suomalaisia työntekijöitä.

- Paula Koivuniemi: Olen herkkä itkuiikka.

Laulaja Paula Koivuniemi kertoo, että vasta viime vuosina hän on kovan kuorensa alta uskaltanut paljastaa oman herkän itsensä. Hän sanoo itkevänsä hyvin helposti, itku tirahti myös Aamu-tv:n lämpiössä ennen varsinaista haastattelua.

- Aamutohtori: Tällainen kyhmy kaulalla on huolestuttava.

Sisätautien erikoislääkäri Hannu Väänänen kertoo, milloin kaulalle kohoavasta kyhmystä pitää huolestua. Usein kaulalle kohoava kyhmy on vaaraton, mutta joskus syynä voi olla myös vakava tauti.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • Yle Areena
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Klipit

Ylen aamu-tv

Päivän puheenaiheet maanantaista perjantaihin

Ylen aamu-tv on ajankohtaisohjelma, joka käsittelee päivän puheenaiheet ja esittelee kiinnostavat ihmiset. Aamu-tv tulee Areenassa suorana lähetyksenä, jolloin mukana ovat myös uutiset, sää ja urheilu. Tältä sivulta löydätte jaksoista tunnin koostelähetykset sekä muut videot -kohdasta keskustelut omiksi videoikseen leikattuina.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä