Koe uusi yle.fi
Uutisvideot

Äärioikeistolaiset hyökkäsivät rasismia vastustavien kimppuun Tukholmassa

  • 1 min
  • toistaiseksi

Ryhmä äärioikeistolaisia on hyökännyt Tukholman Kärrtorpissa rasisminvastaista mielenosoitusjoukkoa vastaan, vahvistaa Tukholman poliisi Aftonbladet-lehdelle.

Ruotsalaisten tiedotusvälineiden mukaan ainakin kahta ihmistä on puukotettu ja myös yksi poliisi on loukkaantunut ja viety sairaalaan.

Poliisi on ottanut kiinni noin 20 ihmistä.

Poliisin mukaan joukko tummiin vaatteisiin pukeutuneita ihmisiä hyökkäsi sunnuntaina rauhallista mielenosoittajajoukkoa vastaan. Aftonbladetin tietojen mukaan hyökkääjiä olisi ollut noin 30, kun taas Ruotsin television SVT:n mukaan hyökkääjiä olisi ollut noin 40.

- Olemme melko varmoja siitä, että he ovat äärioikeistolaisia, sanoo Patrik Eriksson Tukholman poliisista.

Aftonbladetin haastatteleman silminnäkijän mukaan äärioikeistolaiset heittelivät pulloja, kiviä ja paukkupommeja rasisminvastaisia mielenosoittajia kohti.

SVT:n mukaan rasismia vastustavat ehtivät osoittaa mieltään noin 20 minuuttia ennen kuin äärioikeistolaiset keskeyttivät mielenilmaisun. Mielenilmaus alkoi noin kello 13 Ruotsin aikaa. Järjestäjien mukaan rasisminvastaiseen mielenosoitukseen osallistui 500 - 800 ihmistä, Ruotsin radio kertoo. (SVT)

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei katsottavissa olevia jaksoja tällä hetkellä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Uutisvideot

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä