Jenni Pääskysaari

Jenni Pääskysaari

 • 58 min
 • toistaiseksi

Joku tuntematon suuri ajattelija on sanonut: Jos näytät passikuvaltasi, olet loman tarpeessa. Mitä kuvat kertovat meistä? Mitä tarinoita, tunteita, ajatuksia kuvien taakse kätkeytyy? Mikä merkitys on näkyväksi ja nähdyksi tulemisella? Vieraina Voimauttavan valokuvan menetelmän kehittäjä, taide- ja sosiaalikasvattaja Miina Savolainen, sekä kuvittaja-graafikko Jouko Ollikainen

Lähetykset

 • ke 29.1.2014 13.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Miksi ihmiset riitelevät eivätkä asiat? Miksi suomalaisten on niin vaikea sanoa asioita suoraan, ilman latausta, egoa ja pyrkimystä satuttaa? Mitä on aito vuorovaikutus? Käsittelyssä suomalainen keskustelu- ja viestintäkulttuuri, vieraina viestintäammattilainen Kirsi Piha sekä psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti Ben Furman.

 • Jos otsikoita on uskominen, suomalainen nuori tyttö on masentuneempi, väkivaltaisempi ja ahdistuneempi kuin koskaan. Hän on tyytymätön omaan ulkonäköönsä ja stressaa opiskelusta, vaikka onkin PISA-tutkimuksen mukaan poikia parempi kaikilla osa-alueilla. Onko näin? Yle Puheella kysytään keskiviikkona 12.3.2014 ”Mitä kuuluu, tyttö?”. Kysymykseen vastaamassa Juulia, 16 vuotta, Riia 14 vuotta sekä Helsingin Tyttöjen Talon johtaja Mari Uusitalo-Herttua.

 • Voiko toisen lasta rakastaa kuin omaansa? Lasten huostaanotot ja sijoitukset biologisen kodin ulkopuolelle ovat viime vuosina jatkuvasti lisääntyneet. Sijaisvanhemmuudesta puhumassa sijaisäitiyden elämänsä monimutkaisimmaksi asiaksi kokeva Olga Temonen sekä Pelastakaa lapset ry:n sosiaalityöntekijä Taina Konttinen.

 • Miten kasataan onnellinen aikuisuus, kun lapsuus on mennyt narkomaaniäitiä ja kotia hoitaessa? Minkälaisia haasteita päihdeperheessä kasvaminen asettaa itsenäistymiselle, oman arjen pyörittämiselle, rakastamiselle ja rakastettavana olemiselle? Vieraina Peppi Puljujärvi sekä psykoterapeutti Marja Sieranoja.

 • Miten tulla siksi kuka oikeasti on? Mikä meitä määrittää? Geenit, kasvatus, kulttuuri? Onko olemassa vain miehiä ja naisia, ei mitään siltä väliltä? Katsooko joku päivä peilistä ihminen, joka sanoo "Tämä minä olen ja se riittää." Vieraana sukupuolenkorjausprosessia läpikäyvä Taku.

 • Joku tuntematon suuri ajattelija on sanonut: Jos näytät passikuvaltasi, olet loman tarpeessa. Mitä kuvat kertovat meistä? Mitä tarinoita, tunteita, ajatuksia kuvien taakse kätkeytyy? Mikä merkitys on näkyväksi ja nähdyksi tulemisella? Vieraina Voimauttavan valokuvan menetelmän kehittäjä, taide- ja sosiaalikasvattaja Miina Savolainen, sekä kuvittaja-graafikko Jouko Ollikainen

 • Usein se on elämän pitkäaikaisin ihmisuhde. Sisaruussuhteiden tunneskaala on laaja; kaikka mahtuu ja kuitenkin veri on vettä sakeampaa. Vai onko? Sisaruudesta Jenni Pääskysaaren kanssa keskustelevat keittokirjailija ja isosisko Sikke Sumari, toimittaja ja pikkusisko Hanna Sumari sekä psykologi Pia Kaulio.

 • Mikä ihmisessä voi muuttua, mikä ei. Voiko narsisti muuttua? Voiko v-mäinen ihminen muuttua kivaksi, itsekäs empaattiseksi jne? Jos voi, niin millä keinoin ja minkälaista muutosta voi odottaa? Miten vakuuttaa ympäristö muutoksestaan ja elää menneisyyden painolastin kanssa? Vieraina yrittäjä Marko Kulmala ja psykoterapeutti Carla Cofflet.

 • Mikä tekee aikuisen lapsen ja äidin suhteesta niin latautuneen? Miksi äidit ajavat aikuiset tyttärensä hulluuden partaalle? Voiko äidille antaa anteeksi pyytämättä, entä kannattaako se? Tänään todistajalausuntonsa antamassa näyttelijä Miitta Sorvali sekä psykoterapeutti Mirja Sinkkonen.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä