Kansanradio

Sunnuntaisin, Yle Radio Suomi

Juttupaikka tosikoille ja veitikoille. Kansanradion maksuton palautepuhelin: 0800-154 64. Sähköposti: kansan.radio@yle.fi Postiosoite: Kansanradio PL 79, 00024 Yleisradio.

Jaksot

 • Toimittajina Airi Saastamoinen ja Olli Haapakangas

  Puheenaiheita: syrjäseuduilla palvelut karkaa, mutta ei ole herkkua aina kaupungissakaan, johtajakoulutusta Mao Tse-tungin opein, ideoita postin kannattavuuden parantamiseksi, miksei Riku Aalto puolusta postilaisia, turhanpäiväiset hygieenikot ja Alkokin pettää, vihaisen koululaisen kannanotto kouluruuasta, muistokivi Mansikille, nahistuneestakin ruuasta saa maukasta sapuskaa, kahden maan kvinoat, ilmastotalkoot ja turhat roinat, syvä alakulo ajokortin takia, työttömänä opiskelu ei ole vieläkään ongelmatonta, onnittelut kuntoutustuen johdosta, elämästä ei kannata tehdä jännitysnäytelmää.

 • Toimittajina Olli Haapakangas, Jaana Selin ja Airi Saastamoinen
  puheenaiheita: naakat ja muut haittaeläimet, roskaaminen on rumaa, kaksipa poikaa Laihialta, villasukkamies, maailmanparantajapariskunta, Kansanradio on paras ohjelma, Pentti ja Kaija ja Postin riidat, kuntaliitos ja terveyspalvelut, kuntaliitos ja kunnantalon paikka, poliisille lisää paukkuja, miesten ja naisten hiilijalanjälki, kaasuöljykysymys

 • Toimittajina Olli Haapakangas ja Airi Saastamoinen

  Puheenaiheita: Boris ja Eemeli. Omaishoitajan tilanteeseen kohennusideoita. Jaksamista eläkeläiset! Vielä jaksaa tanssia. Muovin kierrätyskö suuri puhallus? Tohtori tasa-arvosta. Lääkekorvaukset vaihtelevat, miksi? Nuoret haluaa leikata eläkkeitä. Kuuden tunnin työpäivää muistellen. Ripareille kunnianpalautus. Hyvä oli hautajaisissa juhlia. Ruotsalainen kiekonheittäjä fuskaa.

 • Toimittajina Olli Haapakangas ja Aleksi Pöytäkangas

  Puheenaiheita: Mistä johtuu että kaverit ajaa Mersulla, ja minä kävelen? Lisää sovittelua oikeusasteisiin. Puoluetuilla vois ostaa Karjalan. Häpeä Kim Jong-Un, vesistöjen pilaaja. Mikä tappoi Rautalammin kalat. Metsästys ja ruokinta. Lopettakaa maatalouden kiusaaminen päästöistä! Kaasuautot verotetaan mahdottomiksi. Tractor pulling, mutta miksi? Moukarinheiton kansallisia erityispiirteitä. Tubettajat, tubittajat, ja tupakoitsijat. Ripari oli pettymys. Hautausmaaleffoja. Tanssilavalla tuli käytyä. Masennus, kansantauti, lääkkeet lopussa ja omavastuut kalenterivuosittain. Älkää unohtako kesäkissaa!

 • Toimittajina Olli Haapakangas ja Aleksi Pöytäkangas

  Puheenaiheita: Ei pehmeitä mattoja kouluun! Kuurot pelottaa. Jytyä yleisurheilijoihin. Kalliit tikit Lapissa. Kunnanlääkäreitä kaivaten, kunnanrottia pilkaten. Koulupäivä 90 vuotta sitten. Vakuutusyhtiöt, hulevesi paritalossa, asiaa hallitukselle. Lompakkovarkaiden varalta. Parveketupakointi, kilohinnat nousseet. Jos vain Jäämeri sulaisi.... kaasuautoverkko työn alle heti! Haukat vei meiltä pääskyt, miksi niitä suojellaan? Kertokaa uutinen älkääkä käskekö nettiin. Kotipalvelua sais olla enemmän.

 • Toimittajina Olli Haapakangas ja Aleksi Pöytäkangas

  Puheenaiheita: Saunalle oma viikonpäivä. Kielipoliisit kokoontuvat. Tyhmää puhua ihmisten ulkonäöstä. Kuinka laihtua? Kuinka saisin painoa lisää? Eettinen ruokalautaseni. Kasvotatuointi on tyylikäs. Sakaalit ennen ja nyt. Mikä Suomi on puhumaan oikeusvaltiosta? Lentorahdit ja hulevedet. Hallitus ja jääkiekon maailmanmestaruus. Elämää pikkukaupungissa. Maaseudun ihmistä kiusataan. Joensuussa kaikki hyvin.

 • Toimittajina Airi Saastamoinen ja Aleksi Pöytäkangas

  Puheenaiheita: nykyihmisten isot mahat, kyhmykutinan monet hoitokonstit, inhottavat tatuoinnit, turhanpäiväinen koira-ajokortti, näin nielet pillerin, kuka sen paskalain oikein keksi, työmarkkinatuen verotus, neuvoja Kemijokiyhtiön kalaston hoitajille, tunnelmia marjametsästä, ympäristöahdistusta ja kyseenalaista luonnonsuojelua, polemiikkia polttomoottoreista, sinilevistä lannoitetta, tuulipurjeita jäänmurtajiin, savolaiset ja helsinkiläiset, eikö loppujen lopuksi meillä ole asiat aika hyvin.

 • Toimittajina Airi Saastamoinen ja Aleksi Pöytäkangas

  Puheenaiheita:
  Hellevaroitukset saavat höyryämään, sähkövehkeet liikenteessä kiellettävä lailla — paitsi että jotkut osaavat niitäkin käyttää asiallisesti, kuulokkeet ainakin pois, ikinä en ole ajanut edes oravan päälle, traktoreilla saatais kunnon ruuhka aikaan, astioiden palauttamatta jättäminen nostaisi hintoja, tekoälystä ja työttömien kohtelusta, työmarkkinatuen verotusepäkohta, harvinainen ihottuma eikä löydy lääkettä, vitamiinipillerit hirveitä mölkkyjä, koirat verolle, hoitakaa pensasaitanne, meteliä senioritalossa, naapurin haavat ja muita probleemeja, naapuri ruokkii variksia, paskalaki vetää vakavaksi, farmaseutin parta, vieraslajeja kohdeltava tasapuolisesti, sivistyssanat ja ymmärrys.

 • Toimittajana Airi Saastamoinen

  Puheenaiheita: Dynamot kuntopyöriin ja energiat verkkoon, pankit rokottaa, ravintoloiden itsepalvelu, asevelvollisuus ja synnyttäminen, James Bond naisistuu, älkää haukkuko hallitusta, sisään vai ulos EU:sta, YYA takaisin, parhaat verotuskohteet, remonttihuijareita liikkeellä, eläkekertymä ja sen historia, autoilijat eivät kunnioita jalankulkijoita ja kevyttä liikennettä, ylinopeussakoilla kiristetään, sähköpotkulaudat raivostuttavat, yli kuusikymppisiltä ajokortit pois, lentomelu ja kalkkunoiden kohtalo, parempi mieli perunamaalta ja havaintoja kesäisestä luonnosta.

 • Toimittajina Olli Haapakangas ja Airi Saastamoinen.
  Puheenaiheita: helpotusta turvonneisiin jalkoihin, lupiinivainot, hamppu pelastaa maatalouden, aurinkovoiteiden kemikaalit, purkutyömaiden hengitysilma, itsepalvelusta luopumisella lisää työpaikkoja, gallupintekijät risusavottaan, kaikki puolueet hallitukseen, entisen hallituksen töppäykset, pankkien ahneus jurppii, kaikki haluaa markan takaisin, hyvä vai paha EU, Suomen ihana ilmasto, naisilla vastuita liikaa ja miehet vaan kulkee killuttimet jalkojen välissä.

 • Toimittajina Olli Haapakangas ja Aleksi Pöytäkangas

  Puheenaiheita: Miksi vain Skansenissa lauletaan? Heinäkuu, lomakuu. Valittamisen vapaudesta ja nykyajan kurjuudesta. Kotitalousvähennys sortaa sinkkuja. Isis-leirien lapset ja naiset. Tasa-arvosta jankuttaminen. Miksi Kelan puhelut maksullisia? Tule apuun, eutanasia! Jalat turpoaa, mikä avuksi? Pohjois-Saimaalla autetaan norppia. SLL:n asiantuntija vastaa norppien lukumäärästä virinneisiin kysymyksiin. Mihin katosi Kanariansaarten pohjavesi? Rakennuspurkupöly vaivaa Oulussa.

 • Puheenaiheita: Itikat syö elävältä. Kiitos sairaalat. Vihreät ja suhtautumienn ydinvoimaan. Junalla vai lentäen? Puucee vai WC? Kotitalousvähennyksen logiikka. Alkoholiton juhannus kunniaan. Älkää näivettäkö vanhuksia! Loviisan pankit, Kuopion puistot. Rinne työllistää silpputyöllä. Miksi maailman onnellisin kansa valittaa? Saimaan muikut ja norpat. Akupunktioko muka huuhaata?

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä