Kansanradio

Sunnuntaisin, Yle Radio Suomi

Juttupaikka tosikoille ja veitikoille. Kansanradion maksuton palautepuhelin: 0800-154 64. Sähköposti: kansan.radio@yle.fi Postiosoite: Kansanradio PL 79, 00024 Yleisradio.

Jaksot

 • Toimittajina Aleksi Pöytäkangas ja Airi Saastamoinen.

  Puheenaiheita: korkeakoulutetuilla olisi varaa synnytellä, lisää lapsia ulkomailta, ei pitäisi kouluttaa ihmisten määräilijöitä, karvat pystyssä opiskelijoiden vaatimusten edessä, ennen tehtiin töitä opiskelujen ohella, aikuiskoulutus ja alanvaihdon vaikeudet, eläkeläisiltä jäämässä valtavat perinnöt, nettoeläkettä vähentäviä seikkoja, ei hoitajat yksityisellä tumput suorana seiso, yksityinen terveysasema palvelee, Kelan tuet tehty tahallaan vaikeiksi hakea, Kaarinan digiahdistus, armeijasta ja maahanmuuttajista, Suomella ei päätösvaltaa tulliasioissa, kyllä elämästä sittenkin selviää hengissä ja mitä tehdä liian äkäisille ihmisille?

  Liity keskusteluun ja soita 0800 154 64.

 • Toimittajana Airi Saastamoinen.

  Puheenaiheita: Ei Suomen kaivosrikkauksia pitäisi lahjoittaa ulkomaille, puntarointia metsien hiilinielukorvausten maksajasta, Kiinan tuotteille kovat tullit, suomalaiset ovat liian korrekteja, maahanmuutto pitää Suomen elossa, Väyrysen Pate korjaa kaiken, opiskelija avautuu opintojen rahoituksesta, syrjäytyneitäkin nuoria pitäisi tukea, työn ja työvoiman kohtaanto-ongelmat ja niiden helppo ratkaisu, miesten ja naisten asepalveluksesta, ideoita eläkekorotusten vaihtoehdoksi, tyhjät eläkelupaukset, toiminta yksityisessä terveydenhuollossa ja sen korvattavuus, diabeetikko moittii löysiä terveyspuheita.

 • Ohjelman toimittavat Airi Saastamoinen ja Petri Rinne

  Puheenaiheita: Sinkki auttaa seksihaluihin ja flunssaan, Suomi on luusereiden luvattu maa ja miksi meillä työmarkkinoilla tapellaan, eikä sopua saada aikaan. Mieli ei ole yhteydessä sairauksiin ja mieli on yhteydessä masennukseen, debattia käydään puolesta ja vastaan. Henkilöllisyyden todistaminen ei aina ole helppoa, vaikka kädessä olisi oma ajokortti. Haamuhoitajat puhuttavat edelleen kuten myös brexit. Ja Loviisa saa kiitosta siitä, että kaupunkiin saadaan pankki, tosin on meillä tarjolla myös huono kokemus asioimisesta pankissa. Prismat ovat menossa kahden päivän lakkoon ja se tekee meille hyvää. Lopuksi saavat vielä huutia hiihtokilpailujen selostajat sekä suoriin lähetyksiin soittavat kuuntelijat.

  Lähde mukaan keskusteluun ja soita 0800 154 64

 • Toimittajina Airi Saastamoinen ja Aleksi Pöytäkangas.

  Puheenaiheita: Miehetkin saavat leskeneläkettä, kirkosta eroamisen syyt, Yle Radio 1 lähettää jumalanpalveluksia, ärsyttävät taustamusiikit ja tunnussävelmät, osta kuulokkeet, robottipuhelut kiellettävä, puhelinmyyjien pitäisi olla rehellisempiä, Internet vie työpaikkoja, asiakasohjausta Kelan tapaan, omakantaa ei kansakoulupohjalla tulkita, sähkönsiirtoa 50 kertaa sekunnissa, maksa kun jaksat -sopimus, korjauskelvottomista sähkölaitteista ja lääketeollisuudesta, vinkkejä masennuksen välttämiseen, eläkkeen maksupäivät ja pankkipalvelut, vanhukset ja Suomen laki.

  Osallistu keskusteluun ja soita 0800 154 64!

 • Toimittajina Aleksi Pöytäkangas ja Airi Saastamoinen

  Puheenaiheita: Lääkärit yrittävät mainostaa. Tasaeläke, apteekkimaksu ja sähkönsiirto. Eläketurvakeskuksiin parempia lääkäreitä. Saako miespoloiset leskeneläkettä? Kirkon meininkiä lisää telkkariin. Liikaa uutisia ja säätä. Telkkarissa ei saa nauraa. Radio Suomen kanavatunnukset kuin turpaan tulisi. Radio-ohjelmat valmiiksi tehtyjä. Ilmastonmuutos ja ilmastofasismi. Käsivarren mies ja taksit. Koirien paskahommat hoidetaan muttei mummon lihaksia. Entä jos miehetkin synnyttäis? Verkkopankin oudot veloitukset. Miksi ihmiset heihettelevät?

  Osallistu sinäkin keskusteluun ja soita 0800 154 64!

 • Toimittajana Olli Haapakangas

  Puheenaiheita: Onko veitikoita jo liikaa? Rikolliset taklaukset kaukalossa! Rima alas urheilussa. Netti, rokki ja valvominen sekoittaa pään. Terveyskeskus on homees mutta koneet lentää viä. Hometalon armoilla. Remonttipostia huononäköiselle. Hylätyt vanhukset. Jätteiden kierrätys ja eläinten vallankumous. Töissä sikalassa. Liberaalisuuteen pakottaminen ahdistaa. Eläkkeisiin Pälkäneen malli. Onko kuuhulluutta ja mikä siihen tepsii? Respice post te, hominem te esse memento: jäähyväiset toimittajalle.

 • Toimittajana Airi Saastamoinen.

  Puheenaiheita: Näin tyhjennät litran jugurttipurkin, Kelan laskuoppi hämmästyttää, liukkaisiin keleihin varauduttava myös terveysasemilla, vanhukset haluavat vanhanaikaista ruokaa, lapsiperheen unelma maalaisidyllistä, TV:n taustamusiikki, Harju ex Pöntinen takaisin, törkymainonta suututtaa, näin vältät mainokset, radion kuuluvuudesta, uskonasioita, kuuhullu etsii kohtalotovereita.

 • Kansanradio avaa uuden vuosikymmenen tiedeaiheisella erikoislähetyksellä. Tosikoiden ja veitikoiden havaintoja ja teorioita eri tieteen aloilta on koostanut Airi Saastamoinen, toimittajana myös Olli Haapakangas.

  Aiheita: teorioita ilmastonmuutoksesta ja sen ratkaisusta, tutkimustuloksia musiikin vaikutuksista lehmien lahjakkuuteen, ihmislannasta tulevaisuuden energiaratkaisu, alkupimeän tukimuksen osaamiskeskus Kiteelle, raamatuntulkintaa ja muita teologisia kysymyksiä, sydämen tehtävä ihmiskehossa, näin korjasin hemoglobiiniarvoni, keuhkot ja lihavuus, ravinto-oppia savolaisittain, kielitieteellisiä kysymyksiä.

  Osallistu keskusteluun ja soita 0800 154 64.

 • Vuoden 2019 viimeinen Kansanradio on omistettu rakkaudelle ja lihan iloille. Tosikoiden ja veitikoiden puheenvuoroja vuoden varrelta on poiminut Airi Saastamoinen. Toimittajana myös Olli Haapakangas.

  Osallistu keskusteluun ja soita 0800 154 64.

  Vastaajaan jätettyjä viestejä kuullaan ensi vuoden ohjelmissa.

 • Toimittajina Airi Saastamoinen ja Olli Haapakangas.

  Puheenaiheita: Kummallinen kuntoutuspäätös, Kela on pelkkä kyttäyslaitos, silmälasien hakureissu silkkaa huviajoa, lakkoilu ja sen tavoitteet, Raaseporin junaturman oikeuskäsittely pitäisi lopettaa, Isis-rouville puolueeton oikeuskäsittely, Isis-isätkin ovat olemassa, uudet vaalit vai peukku punahuulihallitukselle, puolueen jäsenkirjat pois kansanedustajilta, jugurttipurkki kanttaa, joulukortit ja muut naisten työt, surullinen yllätys joulukuusessa, Karin jouluruno vihdoinkin eetterissä.

  Osallistu keskusteluun ja soita 0800 154 64!

 • Toimittajana Olli Haapakangas

  Puheenaiheita: Kirkko hyväntekijänä. Paras kierrätyslahja. Aggregaattimiehen seikkailut Keski-Suomessa. Luottamus ja postin sotkut. Uusi hallitus ja politiikan uskottavuus. Lakkosuma saisi ulottua ulosottomiehiinkin. Haaviston joululapset. Anna pressa rahaa köyhille. Kelan toiminta katkeroittaa.

 • Toimittajina Airi Saastamoinen ja Olli Haapakangas.

  Puheenaiheita: Uusi pääministeri jo tiedossa, kaikki pois hallituksesta, Jenni presidentiksi, muistoja sodasta, veteraanin valitus, myymäläetsivien tarkastusoikeuksista, Keski-Pohjanmaalla saa penkit olla rauhassa, kympin rättien perässä juoksevat, kummallinen aggregaattimies, vierasta miestä en makuuhuoneeseeni päästä, teorioita kadonneesta kuramatosta, mihin virtuaalivaluutta perustuu, tietosuojalaki ja salanimet, kirkkoon kuulumisesta ja kuulumattomuudesta, elämäni loisten kirjoissa, kiitos ihanille lääkäreille.

  Osallistu keskusteluun ja soita numeroon 0800 154 64!

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä