Koe uusi yle.fi
Uutisvideot

Valaanpyytäjät puskivat aluksensa päin aktivisteja – "vihamielisempää kuin koskaan"

  • 1 min
  • toistaiseksi

Valaanpyytäjät ja pyyntiä vastustavat ympäristöaktivistit kahakoivat kovin ottein Eteläisellä jäämerellä. Ympäristöjärjestö Sea Shepherd -järjestö syyttää japanilaiskalastajia siitä, että he puskivat aluksensa tahallisesti päin järjestön Bob Barker -alusta.
– Valaanpyytäjät käyttäytyvät vihamielisemmin kuin koskaan aiemmin ja olimme onnekkaita, että kukaan ei loukkaantunut, kapteeni Peter Hammarstedt sanoo.

Sea Shepherdin mukaan japanilaiskalastajat ovat yrittäneet vaurioittaa järjestön kolme aluksen propelleja teräskaapeleiden avulla, heittäneet koukkuja aluksia päin ja ampuneet niitä vesitykeillä. Alukset yrittävät estää japanilaisia kalastamasta Eteläisen jäämeren valaiden rauhoitusalueella.

Valaiden kaupallinen myynti on kielletty kansainvälisellä sopimuksella vuonna 1986, mutta japanilaiset väittävät pyytävänsä valaita "tieteelliseen tutkimukseen", mikä on sallittua. Australia ja Uusi-Seelanti ovat pyytäneet Haagin kansainvälistä tuomioistuinta ICJ:tä ratkomaan valaanpyynnin laillisuuden.(Kuva: REUTERS/ SEA SHEPHERD AUSTRALIA)

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei katsottavissa olevia jaksoja tällä hetkellä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Uutisvideot

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä