Kuuluttajan vieras

Kuuluttajan vieras: säveltäjä ja toimittaja Olli Virtaperko

 • 9 min
 • toistaiseksi

- Säveltäjän työnkuva antaa identiteetin ja pohjan kaikelle muulle mitä teen, kertoo Olli Virtaperko. Hän kertoo kuuluttaja Heikki Puskalalle Välilevyjä- ja Jälkikoirat -ohjelmien toimittamisesta, sekä paljastaa miten klassisen musiikin jälkeen löysi myös populaari- ja nykymusiikin.

Lähetykset

 • ke 9.4.2014 10.50 • Yle Radio 1

Jaksot

 • - Ensimmäisenä vuonna ei muuta tehnyt kuin jännitti alusta loppuun, kuvailee Timo Teräsvuori kokemuksiaan Matteus-passiosta Suomen Laulun riveissä. Kymmenen esityskerran jälkeen pystyy jo nauttimaan musiikista ja seuraamaan tarinaa. Timo Teräsvuori kävi Heikki Puskalan jututettavana kiirastorstaina.

 • Pian 30 vuotta Ylen uutistoimituksessa viihtynyt Erja Tuomaala toimii ulkomaantoimittajana. Matkustaminen ja kaukaisetkin maat ovat tulleet tutuiksi. Mielenkiintoa riittää myös kotimaan asioihin - seuraavaa pääministeriä hän ei kuitenkaan suostunut veikkaamaan. Erja Tuomaalan tapasi kuuluttaja Juha Salomaa.

  Kuva: Tiina Jutila / YLE

 • Musiikki on vetänyt puoleensa jo pienestä pitäen Radio Suomen musiikkipäällikköä Johan Lindroosia. Musiikkia onkin tullut kuunneltua laidasta laitaan, ja onpa Johan tarttunut joskus rumpuihinkin. Millaista on Radio Suomen profiloitu musiikki ja mitä musiikkipäällikkö käytännössä tekee? Johan Linfdroos kävi kuuluttaja Jari Aulan juttusilla.

 • Eri-ikäisten ihmisten mediankäyttö on nykyisin hyvin erilaista. Tämä valkenee kuuluttaja Tuija Kurviselle, jonka vieraana on Ylen ensimmäinen digistrategi Anne Saloranta. Keskustelun aluksi Anne kertoo, mitä työssään pohtii.

 • Tekoäly näyttelee tulevaisuudessa suurta roolia eri elämänalueilla, näin myös Yleisradiossa. Niin Yle Areena kuin koko internet ovat väärällään julkaisuja, jotka eivät itsestään löydä tietään yleisön luo. Tekoäly järjestää nämä sisällöt kunkin kuuntelijan, katselijan ja lukijan mieltymysten ja profiilin mukaiseksi. Tämä on Aleksi Rossin ominta alaa ja hän pistäytyi keskustelemassa aiheesta ja vireillä olevista projekteista Jalmari Laineen kanssa. Keskustelu lähti liikkeelle siitä mitä oikein ovat ohjelmointirajapinnat...

 • RSO:n orkesterijärjestäjä Heikki Tikka on ollut useammankin suomalaisbändin jäsen. Näkymää musiikkimaailmasta laajentavat myös omat pojat. Elämästä lavalla ja lavan takana tiedusteli Marja Vehkanen.

 • Antti Sahlström juontaa tällä hetkellä Yle TV1:n Aamu-tv:tä. Työstä tekee monipuolisen erilaisten aiheiden kirjo, tilaisuus tavata päivittäin monia ihmisiä ja ennen kaikkea Antin sanoin: "tylsää ei tule koskaan". Studiossa on myös kuuluttaja Jari Aula.

 • Kalevala palaa! on Yle Areenassa julkaistu podcast-sarja, jossa kansalliseepos ja sen runous heräävät henkiin ja jossa Elias Lönnrot asetetaan uudelleenarvioitavaksi. Monessa mukana ollut kulttuuri- ja tiedetoimittaja Jaana Sormunen on laatinut sarjan kolme ensimmäistä osaa ja poikkesi kalevalanpäivänä 2019 keskustelemassa Jalmari Laineen kanssa.

 • Kuuluttajan vieras, Aino Töllinen vietti lapsuuden kesiä radioiden ympäröimänä. Ei ihme, että hänestä tuli radiotoimittaja ja puoli vuotta sitten Radio Suomen vastaava tuottaja. Kaikkien suomalaisten radiokanavalla tärkeintä on aina läsnäolo. Aino Töllisen tapasi kuuluttaja Juha Salomaa.

 • Kulttuuriykkösen tuottaja Pekka Toikka tuntee tuottamisen salat. Pekka on työskennellyt sekä tv:n että radion puolella ja miettii päänsä puhki kulttuurin aiheita. Miten saada lähetyksistä koukuttavia? Jari Aula jututtaa.

 • Suomen pisin seinä, majakkasaari, saappaanheittokisat. Suomi on täynnä mielenkiintoisia matkakohteita, joissa vieraillaan Ylen Egenland-sarjassa. Kotomaamme matkaopasohjelmasta kertoo kuuluttaja Tuija Kurvisen vieras, sarjan toinen juontaja Hannamari Hoikkala.

 • Ruotsi, USA, Lapin radio, Aamu-tv, Bryssel. Kuuluttaja Heikki Puskala ottaa selvää millainen tie toi Susanna Turusen takaisin Helsinkiin Ylen EU-erikoistoimittajaksi

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä