Koe uusi yle.fi
Yle Uutiset viittomakielellä

Espanjan talouskriisi heijastuu myös kuurojen tilanteeseen

  • 4 min
  • toistaiseksi

Andalusian alueliiton presidentti Alfredo Gómez Fernández kävi viime viikolla Helsingissä tutustumassa suomalaiseen kuurojen liittoon ja samalla Yleisradioon. Alfredo Gómez Fernández on myös Kuurojen Euroopan Unionin EUD:n hallituksen jäsen.

Fernández kertoi haastattelussa, että talouskriisistä kärsivässä Espanjassa rahapula näkyy kaikkialla, ja niin myös kuurojen keskuudessa. Talouskriisin takia tulkkien määrä on vähentynyt ja kuurojen on entistä vaikeampaa työllistyä.

Gómez Fernándezin mukaan Espanjassa kuurojen olot eivät olleet noin 20 vuotta sitten kovin hyvät, mutta liitto on onnistunut saavuttamaan paljon. Viittomakielet on saatu tunnustettua Espanjan lainsäädännössä.

Espanjan valtion televisioyhtiö tarjoaa runsaasti viittomakielelle tulkattuja ohjelmia ja uutisia. Parasta palvelu on Andalusiassa, missä kaikki tv-ohjelmat tulkataan viittomakielelle.

Espanjassa asuu yli sata tuhatta viittomakielistä kuuroa.

HUOM. haastattelussa ei ole spiikkausta tai tekstitystä.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Klipit

Yle Uutiset viittomakielellä

Yle TV1 - Yle Areena 30 pv

Yle Uutiset viittomakielellä kertoo päivän tärkeimmät uutisaiheet viittomakielellä. Ohjelma käsittelee myös kuuroihin ja viittomakieleen liittyviä aiheita. Uutisankkureina toimivat äidinkieleltään viittomakieliset kuurot. Uutiset toimitetaan vuoden jokaisena päivänä.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä