Koe uusi yle.fi
Myteriet

ma 10.3.2014

  • 37 min
  • ei kuunneltavissa

Finländare handlar på nätet som aldrig förr. My får besök i studion av nätshopparen Charlotta Munsterhjelm som presenterar för- och nackdelar med näthandeln. Astrid förklarar hur ett flygplan kan försvinna uti det tomma intet som det malaysiska planet gjorde under helgen. Det har gått tre år sedan kriget bröt ut i Syrien och Antti Kuronen beskriver hur det ser ut i landet idag. Lucas har pratat med medieforskaren Anu Koivunen om att politiker bara har "homo på hjärnan" och att det hela handlar om ett politiskt spel. Skulle Noora Räty eventuellt kunna stiga till FM-ligan eller vad säger ligans tävlingschef? Kia har svaret.

Lähetykset

  • ma 10.3.2014 14.20 • Yle Areena

Jaksot

  • Har du sett femte säsongen av Game of Thrones? Vet du inte vad du ska tänka, tycka eller vad som riktigt hände? Det här är en exklusiv podd där My Tengström, Ted Forsström och Ann-Catrin Granroth för dig igenom femte säsongens sista avsnitt. Spoilervarning! Vill du INTE veta vad som händer i serien eller i böckerna ska du INTE lyssna på det här!

  • I maj 2017 är det dags för Mortified Finland #finlandssvensk. Tommi Kotkamaa, som är en av de som ordnar evenemanget, läser upp en text som var med när evenemanget gick på finska.

  • Wilma Ek och Algot Silvennoinen vann den stora finlandssvenska debattävlingen 2017. Här får de debattera om 16-åringar ska ha rösträtt eller inte.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

  • Ellen Strömberg hade inte ens planerat att försöka få barn. Det var inte på något sätt aktuellt. Men en dag meddelar gynekologen att hon aldrig på biologiskt sätt kommer att kunna få barn. Ellen berättar om hur hela livet förändrades när hon fått höra det: speciellt synen på barn, familj och hur vi för ofta tar saker för givet när det kommer till att få barn. Och om hur allt det här berättades för henne med en post-it-lapp och orden "du kan ju googla hemma". My Tengström intervjuar.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä