Uutisvideot

Satelliittikuvat paljastavat: 300 esinettä kelluu mysteerikoneen etsintäalueen lähistöllä

  • 1 min
  • toistaiseksi

Thaimaalainen satelliitti on havainnut 300 meressä kelluvaa esinettä Malaysia Airlinesin kadonneen koneen etsintäalueen lähistöltä.

Thaimaan paikkatiedon ja avaruusteknologian kehityskeskuksen johtaja Anond Snidvongs kertoo, että satelliitti havaitsi esineet Intian valtameressä noin 200 kilometrin päässä alueelta, jolle koneen oletetaan syöksyneen. Kansainväliset etsinnät on keskitetty samalle alueelle.

Satelliittikuvissa havaitut esineet ovat mitaltaan 2–15-metrisiä ja ne ovat levinneet alueelle, joka sijaitsee noin 2 700 kilometriä lounaaseen Australian länsirannikolla sijaitsevasta Perthistä.

Anondin mukaan virasto ei voi vahvistaa, että kappaleet ovat kadonneesta lentokoneesta. Hänen mukaansa uusimmat tiedot on toimitettu Malesian viranomaisille.

Malaysia Airlinesin lento Kuala Lumpurista Pekingiin katosi 8. maaliskuuta. Koneen kyydissä oli 239 ihmistä. Konetta etsitään useiden lentokoneiden ja laivojen voimin, mutta viimeksi tänään etsinnät jouduttiin perumaan huonon sään takia.

Eilen Malesian viranomaiset kertoivat ranskalaisen satelliitin kuvanneen romua etsintäalueen lähistöllä. Sitä ennen jo kolme muuta satelliittia on kuvannut romua samoilla seuduilla. Romua ei ole löydetty, eikä vahvistettu kadonneeseen koneeseen kuuluvaksi. (video:Reuters

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei katsottavissa olevia jaksoja tällä hetkellä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Uutisvideot

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä