Koe uusi yle.fi
Myteriet

pe 28.3.2014

  • 32 min
  • ei kuunneltavissa

Varför var det så viktigt för dykarna att trots förbud dyka ner i en av de farligaste grottorna för att hämta sina omkomna kolleger? Tekniska dykaren Rasmus berättar. Earth Hour, minns någon ännu den och hur firas den imorgon? Syriska flyktingar är på väg till Finland, men före det måste de intervjuas i flera veckor för att bli godkända. Vad är det för intervjuer och varför får vi inte veta frågorna? Jonny Höglid var en av Sveriges mest kända nazister innan han hoppade av. Idag föreläser han om antirasism i skolor. Hör hans berättelse. Vi övergår till sommartid under helgen. För en del tar det hela sex månader att vänja sig! Det blir en vild debatt.

Lähetykset

  • pe 28.3.2014 14.25 • Yle Areena

Jaksot

  • Har du sett femte säsongen av Game of Thrones? Vet du inte vad du ska tänka, tycka eller vad som riktigt hände? Det här är en exklusiv podd där My Tengström, Ted Forsström och Ann-Catrin Granroth för dig igenom femte säsongens sista avsnitt. Spoilervarning! Vill du INTE veta vad som händer i serien eller i böckerna ska du INTE lyssna på det här!

  • I maj 2017 är det dags för Mortified Finland #finlandssvensk. Tommi Kotkamaa, som är en av de som ordnar evenemanget, läser upp en text som var med när evenemanget gick på finska.

  • Wilma Ek och Algot Silvennoinen vann den stora finlandssvenska debattävlingen 2017. Här får de debattera om 16-åringar ska ha rösträtt eller inte.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

  • Ellen Strömberg hade inte ens planerat att försöka få barn. Det var inte på något sätt aktuellt. Men en dag meddelar gynekologen att hon aldrig på biologiskt sätt kommer att kunna få barn. Ellen berättar om hur hela livet förändrades när hon fått höra det: speciellt synen på barn, familj och hur vi för ofta tar saker för givet när det kommer till att få barn. Och om hur allt det här berättades för henne med en post-it-lapp och orden "du kan ju googla hemma". My Tengström intervjuar.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä