Koe uusi yle.fi
Lukupiiri

Balzacin Kadonneet illuusiot - petoksia ja pettymyksiä

  • 2 h 55 min
  • ei kuunneltavissa

Toukokuun Lukupiirin kirjana on Honore de Balzacin teos Kadonneet illuusiot. Ottakaa yhteyttää jo ennen lähetystä ja kertokaa millaisia teemoja te haluaisitte mukaan Lukupiirin toukokuun lähetykseen. Sähköposti on luku.piiri@yle.fi. Numero suoraan lähetykseen on 09-144 800.

Kadonneet illuusiot -teoksen lävistävänä teemana ovat petokset ja pettymykset: Päähenkilön kohtalo, median äkillinen nousu ja mädäntyminen, kiipimisen, talousrikosten ja korruption vaikutus kaikkialle yhteiskuntaan ja ihmisten tunne-elämään. Kaikkia suhteita määrää raha, jokainen on ostettavissa ja kaikkia voi petkuttaa. Balzacin kuvaama lehti-, teatteri- ja kustannusmaailma on kuin suoraan viime viikon talousuutisten sivuilta.

Kuulijoiden kanssa Balzacin teoksesta Kadonneet illuusiot keskustelevat kirjailija Tommi Melender, toimittaja Tarleena Sammalkorpi ja teatterimies Juha Hurme.

Lähetykset

  • la 24.5.2014 19.03 • Yle Radio 1

Jaksot

  • Väinö Linnan Sotaromaanista eli Tuntemattoman sotilaan alkuperäiskäsikirjoituksesta keskustelevat Lukupiirissä kirjailija, teatterintekijä Juha Hurme ja sosiologi Sari Näre. Toimittajana on Jukka Kuosmanen. Lukijana Anu Heikkinen.

    KUVA: SA-kuva

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä