Koe uusi yle.fi
Myteriet

ti 8.4.2014

  • 36 min
  • ei kuunneltavissa

Vad är det för en mystisk nyhetssida som sprider falska nyheter om Finland och Rysslands förhållande, som dessutom många stora nyhetssidor gått på? Vi utreder vad Finnbay är för något. Oroligheterna i Ukraina eskalerar och vi frågar oss att är det dags för del 2 i krisen? Nyheten om Peaches Geldofs död väckte känslor på sociala medier, men vad får oss överlag att dela dödsbesked om personer vi knappt känner till? Finland firar romernas nationaldag Romadagen för första gången och vi pratar med romska Diana Berg om hur livet som rom i Finland är egentligen. Sanningen är inte så trevlig. Vi avslutar sändningen med att fråga oss om avskedet till Windows XP.

Lähetykset

  • ti 8.4.2014 15.25 • Yle Areena

Jaksot

  • Har du sett femte säsongen av Game of Thrones? Vet du inte vad du ska tänka, tycka eller vad som riktigt hände? Det här är en exklusiv podd där My Tengström, Ted Forsström och Ann-Catrin Granroth för dig igenom femte säsongens sista avsnitt. Spoilervarning! Vill du INTE veta vad som händer i serien eller i böckerna ska du INTE lyssna på det här!

  • I maj 2017 är det dags för Mortified Finland #finlandssvensk. Tommi Kotkamaa, som är en av de som ordnar evenemanget, läser upp en text som var med när evenemanget gick på finska.

  • Wilma Ek och Algot Silvennoinen vann den stora finlandssvenska debattävlingen 2017. Här får de debattera om 16-åringar ska ha rösträtt eller inte.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

  • Ellen Strömberg hade inte ens planerat att försöka få barn. Det var inte på något sätt aktuellt. Men en dag meddelar gynekologen att hon aldrig på biologiskt sätt kommer att kunna få barn. Ellen berättar om hur hela livet förändrades när hon fått höra det: speciellt synen på barn, familj och hur vi för ofta tar saker för givet när det kommer till att få barn. Och om hur allt det här berättades för henne med en post-it-lapp och orden "du kan ju googla hemma". My Tengström intervjuar.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä