Ylen aamu-tv

Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  • 55 min
  • ei katsottavissa

Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Niina Honka ja Sari Huovinen.

- Syttyykö Ukrainassa sisällissota?

Tilanne Itä-Ukrainassa pysyy kireänä. Venäläismieliset mielenosoittajat pitävät yhä joitakin hallintorakennuksia hallussaan Luhanskin ja Donetskin kaupungeissa. Ukraina on antanut kahden vuorokauden takarajan rakennusten palauttamiselle. Ukrainan tilannetta on arvioimassa valtiotieteen tohtori Pekka Visuri.

- Kotimaisten kasvisten ja marjojen tarjonta heikoimmillaan.

Pakasteesta alkaa viime syksyn sato loppua ja kaupoissakin kotimainen kasvistarjonta niukilla. Millä keinoin voi vitamiinien saannin varmistaa ja pitää ruoan tässä vaiheessa terveellisenä ja monipuolisena ja ehkä ajatella ympäristöäkin? Vieraana Kuluttajaliiton elintarvikeasiantuntija Annikka Marniemi.

- Lasten liikunta syö aikaa ja rahaa.

Toissapäivänä julkaistiin raportti, jonka moni vanhempi on jo tuntenut kukkarossaan: urheiluharrastukset maksavat tolkuttomasti. Mistä tämä hinnan nousu johtuu ja mitä sille voitaisiin tehdä, jotta kaikilla halukkailla lapsilla olisi mahdollisuus myös ohjattuun liikuntaan. Vieraina Joni Lindström jääkiekkojoukkue Kiekko-Vantaasta, vanhempia edustava Karoliina Paavilainen ja järjestövaikuttaja Teemu Japisson liikunnan ja urheilun kattojärjestöstä Valosta.

- Björn Walhroosin Ruotsiin muutto puhuttaa.

Liikemies Björn Wahlroos on muuttanut kirjoille Ruotsiin maan edullisemman verotusjärjestelmän takia. Kysyimme Ruotsin kirjeenvaihtajalta Jyrki Haralta ja Helsingin yliopiston professori Markku Kuismalta miten uutiseen on Ruotsissa reagoitu.

- Jalkapallon ihmeellinen MM-historia.

Seuraavat jalkapallon mm-kisat, järjestyksessään kahdennetkymmenennet, pelataan ensi kesänä Brasiliassa. Jari Ekberg on kirjoittanut teoksen jalkapallon MM-kisojen historiasta aina Uruguayn vuoden 1930 kisoista lähtien. Yllättävän usein kisoja on leimannut myös politiikka.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • Yle Areena
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Klipit

Ylen aamu-tv

Päivän puheenaiheet maanantaista perjantaihin

Ylen aamu-tv on ajankohtaisohjelma, joka käsittelee päivän puheenaiheet ja esittelee kiinnostavat ihmiset. Aamu-tv tulee Areenassa suorana lähetyksenä, jolloin mukana ovat myös uutiset, sää ja urheilu. Tältä sivulta löydätte jaksoista tunnin koostelähetykset sekä muut videot -kohdasta keskustelut omiksi videoikseen leikattuina.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä