Koe uusi yle.fi
Myteriet

ti 22.4.2014

  • 7 min
  • ei kuunneltavissa

Att ta reda på hur den typiska maskulinitetsnormen ser ut för pojkar idag är en komplicerad fråga som beror på en massa saker. Många killar håller sig till förväntningar om att vara coola, klara sig själv och inte söka hjälp när de är svårt. När killarna väl söker hjälp har det gått ganska långt och då mår de oftast väldigt dåligt. Det säger sociologen Lena Berg som de senaste tio åren har jobbat som kurator på en ungdomsmottagning i Sverige. Lyssna här så får du också svar på hur maskulinitetsnormen bland unga har ändrat sig på de senaste tio åren och vad man kan göra som anhörig till en pojke som far illa.

Lähetykset

  • ti 22.4.2014 13.40 • Yle Areena

Jaksot

  • Har du sett femte säsongen av Game of Thrones? Vet du inte vad du ska tänka, tycka eller vad som riktigt hände? Det här är en exklusiv podd där My Tengström, Ted Forsström och Ann-Catrin Granroth för dig igenom femte säsongens sista avsnitt. Spoilervarning! Vill du INTE veta vad som händer i serien eller i böckerna ska du INTE lyssna på det här!

  • I maj 2017 är det dags för Mortified Finland #finlandssvensk. Tommi Kotkamaa, som är en av de som ordnar evenemanget, läser upp en text som var med när evenemanget gick på finska.

  • Wilma Ek och Algot Silvennoinen vann den stora finlandssvenska debattävlingen 2017. Här får de debattera om 16-åringar ska ha rösträtt eller inte.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

  • Ellen Strömberg hade inte ens planerat att försöka få barn. Det var inte på något sätt aktuellt. Men en dag meddelar gynekologen att hon aldrig på biologiskt sätt kommer att kunna få barn. Ellen berättar om hur hela livet förändrades när hon fått höra det: speciellt synen på barn, familj och hur vi för ofta tar saker för givet när det kommer till att få barn. Och om hur allt det här berättades för henne med en post-it-lapp och orden "du kan ju googla hemma". My Tengström intervjuar.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä