Arman Alizad

Jaakko Halmetoja: "En ole ollut kipeänä kuuteen vuoteen"

 • 56 min
 • toistaiseksi

Superfoodeista ja vaihtoehtoisista ruokavalioista sataa tietoa ja mielipiteitä joka tuutista, mutta olisiko ravintoasioissa järkevintä hiipiä esi-isiemme viisauksien ääreen? Ravintoasiantuntija Jaakko Halmetoja vei Arman Alizadin lähimetsikköön ja kertoi suomalaisesta luonnosta löytyvistä superfoodeista. Halmetoja muistuttaa, että lähes kaikki, mitä nykypäivänä lääkemuodossa sisuksiimme laitamme, on alkujaan peräisin luonnosta: sienistä ja yrteistä.

Ruokavalionsa superfoodeilla ja terveellisemmillä valinnoilla kyllästettyään Halmetoja ei ole sairastanut kertaakaan.

- En ole ollut kipeänä kuuteen vuoteen, enkä päivääkään puolikuntoisena, Halmetoja kertoo Arman Alizadin haastattelussa.

Halmetojan mukaan ei ole olemassa yhtä yleispätevää ruokavaliota, joka varmasti sopisi kaikille, vaan jokaisen on kokeilemalla etsittävä omalle keholleen optimaalisin ruokavalio. Superfoodeihin ja parempiin valintoihin siirtymisestä haaveilevaa Halmetoja kehottaa aloittamaan helposta: yksi smoothie päivässä tekee jo paljon.

- Tee se yksi oikeasti hyvä smoothie-juoma päivässä. Hankalammat ja vaativammat ohjeet eivät ihmisellä mene helposti käytäntöön, mutta smoothien tekemiseen menee se kolmisen minuuttia tiskaaminen mukaanlaskettuna. Blenderiin  voi heittää parisataa grammaa mustikkaa, kesällä hieman nokkosta, ja vaikka avokadoa tuomaan hieman koostumusta.

- Hyvin pienillä ja simppeleillä jutuilla kuka tahansa voi viedä käytäntöön äärimmäisen helppoja ja potkivia juttuja, Halmetoja rohkaisee.

Lähetykset

 • ke 7.5.2014 13.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Armanin vieraana Maanpuolustuskorkeakoulun hallintojohtaja Aulis Minkkinen

 • Armanin vieraana Marko Hasanen, Jumalan Soturi.

 • Kun kuolema tulee varhain ja sen tietää etukäteen. Armanin vieraana Terhokodin ylilääkäri Juha Hänninen ja parantumatonta syöpää sairastava Jessica Hallberg.

 • Arman vapauttaa sisäisen potenttiaalinsa biohakkeroinnin avulla. Vieraana ravintoasiantuntija Jaakko Halmetoja, jonka intohimona on poikkeuksellisen kirkasta terveyttä ylläpitävän ravitsemuksen ja elämäntavan sopeuttaminen ympäristömme muuttuviin olosuhteisiin.

 • Oma keho; temppeli vai välttämätön paha. Onko ihmisellä oikeus muokata kehoaan miten haluaa? Armanin kanssa studiossa lävistyksiin, tatuointeihin ja vartalomodifikaatioon erikoistunut Lassi Sidoro, fitnessartisti Sofia Ruusila sekä kehonrakentaja Marko Savolainen.

 • Ne ovat itsekeskeisiä ja nautinnohaluisia kirkonpolttajia. He haluavat koston, eivätkä käännä toista poskea. He vihaavat tyhmyyttä ja teeskentelyä. Yleinen kuva satanisteista on karu mutta millaisia Saatanan käsitettä omassa uskossaan vertauskuvallisesti käyttävät ihmiset ovat? Paljas ja armoton totuus Armanin ohjelmassa, jossa vieraana satanisti Johannes Nefastos.

 • Arman Alizadin mielestä koulukiusaamisesta puhutaan tänä päivänä liian vähän. Koulukiusaaminen on levinnyt koulujen pihoilta ja käytäviltä verkkoon. Studiossa kiusaaja, kiusattu ja kiusatun äiti.

 • Kun riippuvuus vie kaiken; työn, perheen, rahat ja itsekunnioituksen. Armanille tarinansa kertovat riippuvuushelvetistä pois päässyt Kimmo Rasila sekä Minnesota-hoidon päihdetyöntekijä Simo Seppelin.

 • Vieraina psykiatri Hannu Lauerma, ylikonstaapeli Seppo Skogberg sekä vankilassa istuva mies, joka ei kadu tekemiään tappoja.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä