Koe uusi yle.fi
Myteriet

to 1.5.2014

  • 41 min
  • ei kuunneltavissa

Första maj till ära här är dagens pod! Idag med Kia Svaetichin och Anna Forth.
Först ut är förstås 1 maj - arbetarnas dag. Hur har du firat valborg och hur firar du första maj idag? Kineserna har börjat dricka vin. Så pass mycket att de på bara några år har blivit ett av världens största vinländer, femte störst för att vara exakt. Joanna Wingren från teatergruppen Blau Frau kommer till studion och snacka Blaue Frau och pop up art house. Och så är det är dags för bokklubben att träffas igen. Det är sista veckan i månaden och denna gång har Bokklubben tagit sig an Piper Kermans bok Orange is the new black - mitt år i ett kvinnofängelse.

Lähetykset

  • to 1.5.2014 14.30 • Yle Areena

Jaksot

  • Har du sett femte säsongen av Game of Thrones? Vet du inte vad du ska tänka, tycka eller vad som riktigt hände? Det här är en exklusiv podd där My Tengström, Ted Forsström och Ann-Catrin Granroth för dig igenom femte säsongens sista avsnitt. Spoilervarning! Vill du INTE veta vad som händer i serien eller i böckerna ska du INTE lyssna på det här!

  • I maj 2017 är det dags för Mortified Finland #finlandssvensk. Tommi Kotkamaa, som är en av de som ordnar evenemanget, läser upp en text som var med när evenemanget gick på finska.

  • Wilma Ek och Algot Silvennoinen vann den stora finlandssvenska debattävlingen 2017. Här får de debattera om 16-åringar ska ha rösträtt eller inte.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

  • Ellen Strömberg hade inte ens planerat att försöka få barn. Det var inte på något sätt aktuellt. Men en dag meddelar gynekologen att hon aldrig på biologiskt sätt kommer att kunna få barn. Ellen berättar om hur hela livet förändrades när hon fått höra det: speciellt synen på barn, familj och hur vi för ofta tar saker för givet när det kommer till att få barn. Och om hur allt det här berättades för henne med en post-it-lapp och orden "du kan ju googla hemma". My Tengström intervjuar.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä