Ylen aamu-tv

Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  • 55 min
  • ei katsottavissa

Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Anna Lehmusvesi & Nicklas Wancke.

- Tunnetko EU-vaalien kärkiehdokkaat?

Eurovaaleihin valmistautuvien puolueryhmien kärkiehdokkaat vetävät Euroopan laajuisia kampanjoita. Mutta tunnetaanko heitä kotimaidensa ulkopuolella? Kärkiehdokkaat väittelivät eilen illalla Brysselissä. Vieraana Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela.

- Puutarha kutsuu viikonlopun viettoon.

Viikonlopulle luvataan lämpenevää ja varsin mukavaa säätä. Ja sehän tarkoittaa sitä, että muutkin kuin himopuutarhurit innostuvat viimeistään nyt pihojen ja puutarhojen laitosta. Ohjeita antaa Aamu-tv:n tuttu kesäpuutarhuri, vihersuunnittelija ja hortonomi Norah Thibault.

- Eurovaalit puoluepäivä: Keskusta.

Keskusta käy eurovaalikamppailua suurimman puolueen asemasta. Keskusta voi helposti säilyttää kolme euroedustajaa Brysselissä, vaikka parlamenttiryhmä Liberaalit ovat eurooppalaisittain laskussa.

Toisaalta Keskustaa vaivaa raju jakautuminen EU-myönteisiin ja EU-vastaisiin. EU-myönteistä linjaa edustaa ennen muuta tentattavamme Olli Rehn.

- Eurovaalit puoluepäivä: Keskusta - kilpailijat haastavat.

Aamu-tv:n puoluepäivistä tuttuun tyyliin Olli Rehn kohtaa haastajansa, SDP:n Miapetra Kumpula-Natrin ja RKP:n Nils Torvaldsin. Esille nousevat ainakin eurokriisi ja sen hoito, joissa Rehnillä on ollut tärkeä rooli.

- Tähtihetki: Ruoka ja elokuvat.

Elokuvat tapaavat kuvata ihmisten elämää - ja elämään kuuluu ruoka. Joissain elokuvissa ruoka on sivuosassa, mutta löytyy myös leffoja, joissa syöminen ja ruokalajit ovat keskiössä. Ruoasta ja elokuvista keskustelevat Sodankylän elokuvajuhlien ohjelmistopäällikkö Timo Malmi ja Ravintolapäivän perustaja Timo Santala.

- Jälkiviisaat.

Demareiden dramaattinen puoluekokous puhuttaa jälkiviisaita. Myös Yle Uutisten selvitys tuomareiden ammattitaidosta saaa kielen kannat laulamaan. Sohvalla tuttu kolmikko Kreeta Karvala, Jan Erola Ja Kalle Isokallio.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • Yle Areena
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Klipit

Ylen aamu-tv

Päivän puheenaiheet maanantaista perjantaihin

Ylen aamu-tv on ajankohtaisohjelma, joka käsittelee päivän puheenaiheet ja esittelee kiinnostavat ihmiset. Aamu-tv tulee Areenassa suorana lähetyksenä, jolloin mukana ovat myös uutiset, sää ja urheilu. Tältä sivulta löydätte jaksoista tunnin koostelähetykset sekä muut videot -kohdasta keskustelut omiksi videoikseen leikattuina.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä