Radio Suomi Turku

Kynnys peruukkiostoksille on turhan korkea

 • 8 min
 • toistaiseksi

Kun hiukset alkavat lähteä vaikka syöpähoitojen takia, tulee mieleen hankkia peruukki. Mielikuvat huonosti istuvista peruukeista, joissa saumat on näkyvillä, voi unohtaa. Nykyajan peruukkeja voi muokata mielensä mukaan. Huivit tai hiuskorut tuovat lisähiuksiin luonnollisuuden tuntua.
Tarja Hiltusen tapaama salolaisen Headline-kampaamon yrittäjä Kari Hartman tietää, että kynnys peruukkiostoksille voi olla vaikea ylittää.

Lähetykset

 • ti 20.5.2014 10.40 • Yle Areena

Jaksot

 • Uusi musiikkitalo vai miljoonaremontti Turun konserttitaloon, siinäpä kysymys johon vastaaminen edellyttää sekä syvää ajattelua että varsinkin syviä taskuja. Kuinka kauan Turulla on varaa antaa pula-ajan tekniikalla rakennetun konserttitalonsa rapistua ja rupsahtaa rauhassa ja/tai yrittää pärjäillä ilman ajanmukaista musiikkitaloa. Tätä juuri kyselee Jorma Tuominen Jorman järeissä:

 • Mitä ja miten usein pitäisi syödä, jotta söisi terveellisesti? Turussa toimiva Paavo Nurmi–keskus täyttää tänä vuonna 60 vuotta ja kun Suomi täyttää 100 vuotta, näiden merkkipäivien kunniaksi annamme yleisölle eväitä hyvinvointiin. Paavo Nurmi –keskuksessa työskentelevä lääketieteen tohtori Harri Helajärvi kertoo seuraavassa ohjeita, miten valitsemme oikeita ruoka-aineita sopivassa suhteessa. Toimittajana on Minna Rosvall.

 • Tasavallan presidentin aseistariisuva vauvauutinen tiputti roolit myös Kalle Talosen luotsaamassa Kantapöydässä.

  Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä sanoi kieltäytyneensä tähän mennessä kaikista lausuntopyynnöistä aiheesta, mutta puhuu nyt Kantapöydän ääressä asiasta kansalainen Markkuna eikä politiikan tutkija Jokisipilänä.

  Ruotsin kuninkaallisten asioita itse kiihkeästi seuraava Tuula Vainikainen taas on sitä mieltä, että kohkaaminen presidenttiparin perheenlisäyksestä meni saman tien yli.

  Tapani Kinnunen puolestaan veti pullan väärään kurkkuun ja tuli vilpittömän onnelliseksi kuultuaan runoilijakollegansa Jenni Haukion raskaudesta.

 • Saatko nautintoa liikunnasta? Teetkö suorituksesi mittaria tai kelloa katsoen? Luonnossa liikkuminenkin on nautinnollista, hyvää liikuntaa. Paavo Nurmi –keskuksessa työskentelevä lääketieteen tohtori Harri Helajärvi pohtii hyvinvointia neliapilamallin avulla toimittaja Minna Rosvallin kanssa. Ensimmäisen neliapilan lehdykän muodostaa nautinnollinen liikunta.

 • Turussa toimiva Paavo Nurmi –keskus täyttää tänä vuonna 60 vuotta ja kun Suomi täyttää 100 vuotta, näiden merkkipäivien kunniaksi annamme eväitä hyvinvointiin. Paavo Nurmi –keskuksessa työskentelevä lääketieteen tohtori Harri Helajärvi on julkaissut kirjan,teemoista. Lisäksi hän kirjoittaa elämäntapatohtori –nimistä blogia. Seuraavassa Helajärvi kertoo, mitä neliosainen ohjelmasarja pitää sisällään. Toimittajana on Minna Rosvall.

 • Neljä sormea pystyssä, neljä punaista viivaa keltaisella pohjalla. Katalonian tunnukset ovat tulleet tv:stä tutuiksi. Hiukan huterilla eväillä joudutaan uutissohvalla ihmettelemään, ovatko kaduille yhä uudelleen palaavat Katalonian mielenosoittajat uhka demokratialle vai demokratian turva. Onneksi on Jorman järeät. Jorma Tuominen havisuttaa historian siipiä:

 • Lentoyhtiö Finnair oli niin pitkässä syöksykierteessä että harva uskoi sen tuottavan enää koskaan voittoa. Nyt on kaikki toisin ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Valtionyhtiöstä on tullut kruununjalokivi, jota muut kadehtivat. Jorma Tuomisen viesti Sipilälle Jorman järeissä on: älä myy!

 • MInna Arve, Kari Häkämies, Ville Itälä vai Jarkko Virtanen? Joku heistä on Turun uusi kaupunginjohtaja.

  Kantapöydässä arvioidaan ehdokkaita yksi kerrallaan sekä työhaastatteluihin kutsuttua joukkoa kokonaisuutena. Kalle Talosen kanssa kantiksina Markku Jokisipilä, Anu Salminen ja Veijo Hietala.

 • Mikä on oikea aika lisääntyä? Tarvitaanko puhemiehiä tai lentoemäntiä vai riittäisivätkö puheenjohtajat tai stuertit? Näistä sopivan provosoivista kysymyksistä saatiin hyvä säpinä aikaiseksi Kallen Kantapöydässä.
  Kalle Talosen kanssa kantiksina Sinikka Svärd, Heikki Hilander ja Tuula Vainikainen.

 • Turun kaupunginjohtajan viran hakijat muistuttavat pyrstötähteä, Jorma Tuominen luonnehtii Jorman Järeissä. Hakijajoukossa kärki loistaa kirkkaammin kuin häntäpää. Yksi valitaan ja hän on erilainen persoona kuin Aleksi Randell ja johtaa myös erilaista kaupunkia - ilman sote-sektoria. Onko tuo kaupunginjohtaja lajinsa viimeinen – se selviää vasta vuosien päästä:

 • Vankeinhoito päättyi Kakolanmäellä syyskuussa 2007, jolloin Turun vankilan uudisrakennus otettiin käyttöön Turun Saramäen kaupunginosassa. Sannimari Lehtilä pääsi harvinaiselle kierrokselle kymmenvuotiaaseen vankilaan, jossa työtoiminta on tärkeä osa noin joka kolmannen vangin arkea. Saramäessä valmistuu mm. huonekaluja, verhoilutöitä ja erilaisia tekstiilituotteita. Vankilan muurien sisäpuolella opasti ylityönjohtaja Pekka Simpanen.

 • 867? 2000? 3598? Vai kenties jotain siltä väliltä? TPS:n liigapelin virallisen yleisömäärän ja silmämääristen arvioiden ristiriita herätti keskustelun yleisömäärien ilmoittamisesta yleisemminkin.

  Saako yleisötapahtuman järjestäjä ilmoittaa yleisömääräksi mitä tykkää, jos tykkää vaikka laittaa vähän ylimääräistä päälle?

  Dennis Rafkin paljastaa Kantapöydässä, että esimerkiksi hänen perustamansa käsipalloseura HC Dennis toimi aikoinaan juuri näin. Rafkinkin (ja koiransa Boriksen) lisäksi kantiksina Anna Sorainen ja Roope Lipasti. Puhetta johtaa Kalle Talonen.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Robert "Kool" Bell Ari Welling haastattelussa ennen Pori Jazzin keikkaa 19.7.2015.

 • Mikko Jokinen on vaikuttanut pari viime vuotta Laosin pääkaupungissa Vientianessa. Kaakkois-Aasian valtio on ympäristöhaasteiden keskellä, koulutettuja ihmisiä on vähän ja luonnonvaroille monen sortin ottajia kärkkymässä. Jorma Tuominen tapasi Turun entisen ympäristöjohtajan hänen puutarhassaan 36 asteen varjossa.

 • Synnytyksiä Turussa simuloidaan uudessa simulaatiohuoneessa. Synnyttävää naista mallintaa Elsaksi nimetty nukke, kertoo opetushoitaja Sanna-Mari Manninen.

 • Kuinka löytää rikosromaaneja, jotka eivät tihkuisi verta ja seksiä? Kirjastonhoitaja Antti Impivaara vinkkaa, että netistä löytyy passeli palvelu kirjasampo.fi, joka helpottaa löytämään omaan makuun sopivaa lukemista. Jouni Koutosen vieraana Impivaaralta kyseltiin myös, kuinka kirjastojen Vaski-järjestelmässä saa lainojen myöhästymisvaroitukset toimimaan.

 • Turun Radion Toriparkissa puhuttivat tällä kertaa isot ja pienet yksiköt sekä Turun telakan saama suuri tilaus. Kalle Talosen isännöimässä toriparlamentissa istuivat kirjailija Roope Lipasti, lastenlääkäri, entinen Turun apulaiskaupunginjohtaja Kaija Hartiala sekä mediatutkija Veijo Hietala. Aluksi keskustelun kohteena oli Turun Hirvensaloon suunniteltu jättimäinen koulu, johon sijoitetaan noin 800 ala- ja yläkoululaista sekä 150 päiväkotilasta.

 • 80 vuotta täyttävä emeritusarkkipiispa John Vikström näkee Suomen vastakkainasettelun maana. Yhteiskunnassamme lisääntynyt eriarvoistuminen huolestuttaa emeritusarkkipiispaa. Arvot ovat koventuneet, mutta ilokseen Vikström on huomannut, että myös solidaarisuus on noussut uudeksi keskustelun aiheeksi. Petra Ristola haastattelee.

 • Brändi on tärkeä ja rahanarvoinen asia tuotteille ja yrityksille, mutta nykyään myös paikoille. Kaupungit ja kunnat brändäävät itseään entistä innokkaammin, jopa kokonaisia maita ja maanosiakin voidaan nykyään brändätä! Brändäämisellä tavoitellaan paitsi uusia asukkaita, myös yrityksiä ja sijoittajia. Etenkin kulttuuria käyttää moni pitäjä keppihevosenaan, mutta Turussa tämä on luonnollisesti viety pisimmälle kulttuuripääkaupunkivuoden myötä. Markkinoinnin tutkijatohtori Ulla Hakala ja tohtorikoulutettava Janne Lindstedt kävivät Kalle Talosen ja Jouni Koutosen haastattelussa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä