Päivä Suomessa

"Kulttuuri on aina kriisissä"

  • 23 min
  • toistaiseksi

Kirjailija, ohjaaja ja käsikirjoittaja Juha Hurme on viime aikoina keskittynyt näytelmissään historian väärinymmärretyihin taiteilijoihin ja tiedemiehiin. Tuoreessa kirjassaan Nyljetyt ajatukset hän puolestaan keskittyy soutamiseen ja kahden miehen pohdintaan kirjallisuudesta.

Lähetykset

  • ti 20.5.2014 12.10 • Yle Areena

Jaksot

  • Kirjailija, ohjaaja ja käsikirjoittaja Juha Hurme on viime aikoina keskittynyt näytelmissään historian väärinymmärretyihin taiteilijoihin ja tiedemiehiin. Tuoreessa kirjassaan Nyljetyt ajatukset hän puolestaan keskittyy soutamiseen ja kahden miehen pohdintaan kirjallisuudesta.

  • Tulisiko Suomesta parempi paikka, jos lapset liikkuisivat enemmän? WAU ry:n toiminnanjohtaja Rami Luomanpää sekä Liikunnan ja terveystiedon opettaja Jukka Porevirta jyväskyläläisestä Viitaniemen koulusta ovat tätä mieltä, että tulisi. Esimerkiksi kaikkien 7-18 -vuotiaiden tulisi liikkua vähintään 1-2 tuntia päivässä monipuolisesti ja ikään sopivalla tavalla. Ruutuaika olisi syytä rajata kahteen tuntiin. Miten lapsia parhaiten voisi liikuttaa? Koulussa vai harrastuksissa? Ja miten lapseen laitetut eurot maksavat itsensä takaisin? Missä kunnossa ovat tulevaisuuden veronmaksajat? Jarmo Laitaneva kyselee lisää lasten liikunnasta ja sen mukanaan tuomista hyödyistä. [Paiva lasten liikunta Wau 230114, 00:34:59]

  • Kohu AKT:n ympärillä kiihtyy - puheenjohtaja Timo Rätyä syytetään jo ammattiyhdistysliikeen tuhoamisesta. Venäjän pääministeri Vladimir Putin on odotetusti palaamassa presidentiksi jo ensimmäisellä vaalikierroksella. Kansainvälisten vaalitarkkailijoiden mukaan Venäjän presidentinvaaleissa oli laajaa vilppiä ja olosuhteet suosivat vain Putinia. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo, että Putinin voitto on selvä vaalivilpistä huolimatta. Kymmenet suomalaiset hakevat apua lapsettomuuteen ulkomailta ja tarve aikuislukiokoulutukselle on hiipunut.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä