Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 50 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

 

THE MOODY BLUES - Boulevard de la Madeleine

STEVE MILLER BAND - Serenade

THE BEATLES - When I'm sixty four

TUOMARI NURMIO JA KÖYHIEN YSTÄVÄT - Hän on täällä tänään

HECTOR - Mandoliinimies

DEEP PURPLE - Cry free

WHITESNAKE - Don't break my heart again

JIMI HENDRIX - Good feeling

JUICE LESKINEN - Marilyn

SLADE - Hear me calling

ANITA HIRVONEN - Sormet pois

SANTANA - Black magic woman

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL - Bad moon rising

TUOMARI NURMIO - Lasten mehuhetki

 

 

Biisikertomuksia

 

JUICE LESKINEN - Marilyn

 

Diggasimme Tampereella kaveripiirissä Juicea ekan älppärin jälkeen ja kuuntelimme levyt puhki. Lähdimme sitten 70- luvun alussa, olisiko ollut 1974, viettämään pienellä porukalla hyvissä ajoin juhannusta Punkaharjulle campin alueelle.

Kuinka ollakaan juomat loppuivat ja lähdimme kohti Savonlinnaa. Bussipysäkki oli huoltiksen vierellä, olisiko se ollut Esso. Sinne sisään sitten vaan odottamaan ja levyautomaatille löytämään Leskisen 'Marilyn' ja 'Einarin polkupyörä'-kappaleita

Soitimme niitä kerta toisensa jälkeen alkuasukkaiden kyllästymispisteeseen saakka ja totesimme, että nyt Leskisestä tuli stara.

Timppa

 

 

THE BEATLES - When I'm sixty four

 

Rakas kummitätini Vuokko täytti hiljattain 64 vuotta ja olisi hienoa, jos saisin tällä tavalla häntä - ja varmasti monia muitakin - ilahduttaa. Nuorena kuuntelin Vuokon ja Masan stereoista Beatlesin Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band-levyä. Silloin vielä ei nuori hevidiggari levystä paljoa ymmärtänyt, mutta kun pari viikkoa sitten osuin Lontoon-reissulla hyvään divariin, oli tämä levy aika nopeasti ostoskassissa. Ja hyvältähän tuo nyt kuulostaa!

Koska kyseinen lätty on Vuokko-tädin suosikkeja, ja koska hän tapaa tätä ohjelmaa taajaan mökillä Masan kanssa kuunnella, olisi mukavaa, jos hänen 64-vuotissynttäreittensä kunniaksi soittaisitte levyltä asiaan kuuluvasti kauniin kappaleen 'When I'm sixty-four'.

Kiittäen ja kumartaen Janne Kontturi Helsingistä

 

 

THE MOODY BLUES - Boulevard de la Madeleine

 

Biisitoiveeni on The Moody Bluesin 'Boulevard de la Madeleine'.  Terveisiä Jyväskylään Nygrenin Sarille, Jarille, Marjalle ja Artolle. Tämä levy tuo mieleen mukavat kesät, jotka sain viettää teillä Jyväskylän Lohikoskella joskus vuosina 1965-1969 . Olisipa kiva nähdä vielä ennen kuin on liian myöhäistä...

Irma Hyvinkäältä

 

 

SLADE - Hear me calling

 

Olin Slade-yhtyeen Messuhallin konsertissa 9- vuotisena pojankloppina vuonna 1972.  Konsertin edetessä koetin  epätoivoisesti hivuttautua lavan eteen, mutta päästyäni vajaan kymmenen metrin päähän isommat ukot väkivalloin torppasivat etenemiseni.  Siinä sitten  seisoin  ihmisten keskellä enkä nähnyt tietenkään yhtään mitään.  Eräs aikuinen kuitenkin heltyi ja otti minut olkapäille ja parin biisin ajan olin onneni kukkuloilla,  kun koko bändi avautui silmieni edessä.  Huidoin kitaristi Dave Hillille, joka vielä moikkasi minua.  Tuntui epätodellisen hienolta.  Henkilö,  joka otti minut olkapäille oli suuri sankari.

Kerroin tämän tarinan itselleen Dave Hillille, johon sattumoisin törmäsin pari vuotta sitten Pietarissa hotellin aulassa. Pilke silmäkulmassa hän tokaisi minulle: ' I remember it!

Pauli

 

 

ANITA HIRVONEN - Sormet pois

 

Juhannus -65 on jäänyt mieleeni, kun Rollarit olivat Yyterissä. Piti serkkutytön kanssa mennä katsomaan ja  kuuntelemaan bändiä.  Serkkutytöllä  oli vaalennetut hiukset ja hän tupeerasi ja lakkasi niitä kotona ainakin kolmeen kertaan sekä Porin linja-autoaseman WC: ssä vielä ennen kuin linja-auto lähti Yyteriin.  Serkkutyttö kiukutteli ettei voi mennä sellaisilla hiuksilla. Niinpä jäätiin autosta ja menimme Poikeljärven paviljongille Anita Hirvosta kuuntelemaan ja siellä kuului ’Sormet pois, pikkupoika sormet pois’. Terveiset Arjalle Stadionin Rollareiden konsertista vuodelta 2003 

Marjatta

 

 

DEEP PURPLE - Cry free

 

Deep Purple-yhtyeen peruskallio, ainoana jäsenenä yhtyeen kaikissa line upeissa vaikuttanut ja lisäksi muun muassa Whitesnakessa ja Gary Moore Bandissa mukana ollut rumpali Ian Paice täyttää huomenna 29. kesäkuuta  2014 66 vuotta. Biisitoiveena Purplen repertuaarista olisi In Rock-sessioissa nauhoitettu kipakka rokkaus 'Cry free', joka julkaistiin alun perin kokoelmalla Powerhouse. Kaiken muun hyvän lisäksi kappaleessa on todella vimmainen intro. Onnea Paice!

Nimimerkki 'Wasted sunsets'

 

 

WHITESNAKE - Don't break my heart again

 

Hei!

Ollaankos kuulolla Kuopion Hiltulanlahdessa tiedotustoiminnan linjalla vuonna 1990 opiskelleet? Ainakin joku teistä on: meille kaikille rakas ope Seija K. Kuopiosta, ihanat ja reippaat opiskelutoverini Saija J Pieksämäeltä, Marita, Pete K., Raili, Päivi Hintzanen, Helena, Terhi Viitasaarelta, Markku H. Lapinlahdelta... meniköhön paikkakunnat oikein… ??? K-P, J. Hakkarainen, Sanna K. Suolahdesta, Anne Iisalmesta, Päivi Ö., herra Piispanrististä, jonka nimi om unohtunut ja olihan mukavia ihmisiä muitakin meidän linjalla. Olisi kiva tavata ja kuulla missä olette lennelleet. Moni jatkoi kaiketi toimittajana/kuvaajana? Ainakin yksi meistä mietti valokuvaajan ammattia. Mie en ole toimittaja – ainakaan toistaiseksi. Kokeilin kesällä -93 vähäsen aikaa pienessä lehden toimituksessa kirjuutella ja kuvata tapahtumia ja ihmisiä. Ja vielä saattaisi kiinnostaa musiikkitoimittajan ammatti. Olen kuunnellut Jake Nymanin, Heikki Harman, Kalevi Pollarin ja muiden ohjelmia ja väliin mietiskellen: ehkä sitten joskus. Elämänkokemus ei siinä ammatissa ole yhtään huono juttu - arvelen. Mitä jos tavattaisiin vaikka Kuopion torilla ja siitä mentäisiin johonkin paikkaan päivittään kuulumiset! Jos ei vielä tänä kesänä, niin ensi kesänä kyllä, eikös juu?! 23 vuotta sitten tavattiin Hiltulanlahdessa. Silloin oli hauskaa: syötiin hyvin, bailattiin 007:ssa, nukuttiin silloin opiston asuntolassakin. Minulla tuli seuraavana aamuna liika kiire takas Ssadiin tarjoilijan vuoroa tekemään. Onneksi Markku sinä heräsit siihen aamiaisseuraksi; ei sitä lähdön ankeutta muutoin olisi varmaan kestänyt. Mut nähdään!, sovitaan jotenkin ne tärskyt Kuopijoon! Voinhan samalla haastaakin teidät tähän!

Terkuin se nainen Joensuusta, nykyään Espoosta.

Levytoive on Whitesnaken 'Don’t break my heart again'

 

 

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL - Bad moon rising

 

Hei ENSKAt!

Olimme monien nuorten ja aikuistenkin kanssa viettämässä juhannusta Napapiirin tuntumassa Aavasaksan lavalla 1969. Aavasaksa oli silloin erittäin suotuisa juhannuksen viettopaikka. Siellä oli väkeä tuhansittain satojen kilometrien päästä jopa Etelä-Suomesta! Orkesteri soitti vain tankoja, valsseja ja humppaa sekä muutan polkkaakin. Me nuoremmat, ite olin silloin 16-v, vaelsimme pitkin vaaran upeita rinteitä ihaillen maisemia ja nauttien yöttömän yön auringosta ja "mustasta" ostetusta "kossusta".

Kun orkesteri siirtyi tauolle, jyrähti kaiuttimista tulemaan rokkia ja poppia. Silloin ryntäsimme silloiselle avolavalle jytäämään.  Tuli Beatlesiä, Rollareita, CCR ym.. Olisin viikko sitten juhannusaaattona lähtenyt muistelemaan 45 vuoden takaisia ihan aidoissa upeissa maisemissa, mutta lähtö viivästyi ja illalla alkanut sade ja kylmä pohjoistuuli kiepautti "nurin" suunnitelmani. Juhannusaattoiltana täällä Meri-Lapissa paistoi upea yöttömän yön Aurinko, mutta paksu, sateinen pilviverho oli maan ja Auringon välissä!    Heh, heh! vai HÖH!

Tässähän muisteluksia Aavasaksan menestysajoista. Meillä on monilla muistoja noilta ajoilta. Olemme järjestämässä yhteistapaamista Lampsijärven koulun entisten nuorten/oppilaiden kanssa Lampsijärven kylätalolla 5.7.- 14 alkaen klo 14. Tervetuloa Kaikille Lampsin koulun entisille nuorille ja kiinnostuneille! Tapaamisemme on myös muisto opettajamme, Koulun Tyynen muistolle!

Terveisin Mäntylän Heikki

Toivebiisi on CCR:n  'Bad moon rising'

 

 

JIMI HENDRIX - Good feeling

 

Tämä toive menee Joensuuhun Päiville, joka on syntynyt rock-mimmiksi. 19. kesäkuuta hänellä oli syntymäpäivät, joita vietettiin ystäväporukassa maaseudulla. Päivi on toden totta rock-henkinen, iloinen, pirtsakka iki-nuori ja yllättyisi varmaan kuullessaan biisin taannoisen syntymäpäivänsä kunniaksi. Onnittelut Päivi!!!

Seija

 

 

 

TUOMARI NURMIO JA KÖYHIEN YSTÄVÄT oli kova sana kesällä 1979 - siis 35 vuotta sitten. 'Valo yössä' iski kuin häkä. Mikä Tuomari Nurmion keikoista ja/tai biiseistä on jäänyt erityisesti mieleesi ja miksi?

 

Minun ensimmäinen kosketus Tuomari Nurmioon oli syksyllä 1979. Istuin aamukahdeksalta Rovaniemellä Valion baarissa odotellen tuntien alkua viereisessä kauppaopistossa. Baarin kaiuttimista tuli yht´äkkiä biisi, joka naulitsi minut paikalleni ja myöhästyin laskentatoimen tunnilta. En silloin vielä tiennyt esittäjää enkä biisiä, mutta nopeasti sen selvitin. Se oli ’Valo Yössä’, Nurmion runsaasta tuotannosta ja klassikoista vieläkin mulle se alkuhelmi. (Jarmo)

---

Hyviä biisejä Tuomarilla on paljon, mutta ’Hän on täällä tänään’  vanhemmasta tuotannosta ja ’Maailman paras näyttelijä’ uudemmasta ovat  hulvattomia vetoja. (Edu)

---

Köyhien Ystävät soittivat Kaivarissa 1979 vähän ennen LP:n Kohdusta hautaan julkaisemista. Niin erinomaisia olivat, että pari ekaa kuuntelukertaa harkitsin, oliko LP pieni pettymys. Siitäkin kasvoi sitten pian suursuosikki. (Anssi)

---

Makasiiinin luona on kulkenut mukana vuosikymmeniä, säveltä lainattu erilaisiin sanoituksiin... Kurjuuden Kuningas, Anneli, joka sai jäädä kotiin halpahallin hameessa, Ramona helmi kuuman maan (Oili)

---

1980, Tuomari Nurmio & Viides Kolonna Mikkelin kirjaston Mikkeli-salissa, ensimmäinen rokkikeikkani . Bändi kuulosti karkealta ja tylyltä, siis hienolta. Rion Satamassa -biisin muistan hyvin. Ja Affe Forsmanin punaiset kengät ja Luumu Kaikkosen naamanvääntelyt. Viimeeksi olin Nurmion keikalla maaliskuussa 2014 Mikkelin Työväentalolla, ja hyvältä näytti & kuulosti jälleen kerran. (Risto)

---

Tuomari Nurmio ja Köyhien ystävien "Kurjuuden kuningas" on biisi, johon ei koskaan kyllästy, upeaa soitantaa ja tekstitys. (Markku)

---

Kajaanissa syksyllä 1977 oli Dylan-ilta, jossa esiintyi muuan Hande Nurmio, ei ollut vielä tuomarimiehiä tuolloin. (Juha)

---

Toimin 80 -luvulla taiteilijoitten rauhanjärjestössä Pandissa, joka järjesti torikonsertin hyisessä lokakuun illassa Lahdessa, pääesiintyjänä Tuömari Nurmio. Keitin kotona teetä termospulloon lämmikkeeksi esiintyjälle, ja mietin, että pitäisiköhän lorauttaa vähän jotain vähän teetä vahvempaa sekaan, mutta jätin lorauttamatta.

---

Lasten mehuhetki on jäänyt mieleen .....istuttiin puutarhakoulussa kasvihuoneen ulkopuolella luvattomalla tauolla...niin eikö ope tullu just sillo paikalle...sillo vaa laulettii et lasten mehuhetki päättyi ikävästi....ja tämä oli vuonna - 81Turengissa  (Rauni)

 

 

 

Lähetykset

 • la 28.6.2014 15.12 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • MICHAEL JACKSON  Dirty Diana
  ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA  Livin' thing
  LENNE AND THE LEE KINGS  Stop the music
  BELABORIS  Rakkauden jälkeen
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  I put a spell on you
  JOHNNY HATES JAZZ  Shattered dreams
  BRIAN HYLAND  Sealed with a kiss
  RONSKI & EXOTIC  Livin' and lovin'
  URIAH HEEP  Look at yourself
  MIQUEL BROWN  So many men, so little time
  QUEEN  Who needs you
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Who'll stop the rain
  PÄIVI PAUNU & KIM FLOOR  Muistathan
  THE SMALL FACES  The autumn stone

 • HELLO  New York groove
  HURRIGANES  Say mama
  THE BEATLES  Eleanor rigby
  IRWIN GOODMAN  Kuin Ferrari
  LEEVI AND THE LEAVINGS  Elämänmeno
  BLONDIE  Call me
  JOHN FOGERTY  Joy of my life
  STATUS QUO  Down down
  EPPU NORMAALI  Lainelautaileva lehmänmaha rock'n roll
  AC/DC  Shoot to thrill
  KANSAS  Dust in the wind
  LEEVI AND THE LEAVINGS   Mitä kuuluu Marja-Leena?
  CISSE HÄKKINEN  Because
  T. REX  Suneye

 • EAGLES  James Dean
  DEPECHE MODE  See you
  T. REX  Telegram Sam
  ZERO NINE  Lady on the shore
  ROCK'N' ROLL BAND  I'm gonna roll
  TEDDY AND THE TIGERS  Dancing shoes
  UFO  Only you can rock me
  ERNOS  Ei hätää
  TRIO  Anna letmeinletmeout
  IRWIN GOODMAN  Sepalus auki
  CAMEL  Tell me
  THE TORNADOS  Telstar
  PROCOL HARUM  Grand Hotel
  HASSISEN KONE  Rappiolla

 • THE STEVE MILLER BAND  Jet airliner
  MARKKU ARO & NISA SORAYA  Mun suothan tulla vierees un
  ROD STEWART  Tonight's the night
  RAGNAR HARE  Sven minns inget
  DANNY  East Virginia
  GLORIA GAYNOR  I will survive
  FREE  Fire and water (1970 Craydon-live)
  GARY MOORE  Always gonna love you
  HARPO  Moviestar
  BOYS TOWN GANG  Can't take my eyes off of you
  RANDY NEWMAN  Short people
  DANNY  Sua kutsun Maarit
  LOU RAWLS  Tobacco road
  ALWARI TUOHITORVI  Miss Tekstiili

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä