Musiikin voima

Musiikin voima: In memoriam Paavo Helistö: Radiomies ja pelimanni

  • 55 min
  • ei kuunneltavissa

Monipuolinen musiikkiasiantuntija ja pitkäaikainen radiotoimittaja Paavo Helistö kuoli sunnuntaina 83-vuotiaana. Helistö aloitti Ylessä vuonna 1957 musiikkitoimittajana ja toimi myöhemmin musiikkitoimituksen toimituspäällikkönä. Hän jäi eläkkeelle vuonna 1998.

Yle Radio 1:n kuuntelijat muistavat Paavo Helistön monista musiikkiohjelmista ja musiikkiaiheisista dokumenteista. Lahjakkaana klarinetistina tunnettu Helistö soitti lisäksi useissa pelimannikokoonpanoissa, työskenteli musiikkikriitikkona, kirjoitti oppikirjoja ja järjesti myös Kaustisen kansanmusiikkijuhlia. Paavo Helistö sai vuonna 2000 valtion journalistipalkinnon tunnustuksena työstään musiikkitoimittajana.

Yle Radio 1:ssä vuonna 2014 esitetyssä Musiikin voima -ohjelmassa Paavo Helistö oli Timo Asikainen vieraana.

Ohjelmassa kuullaan Puhallinyhtye Serpentin musisointia ja Einojuhani Rautavaaran sarja Pelimannit Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin tulkitsemana. Sopraano Taru Valjakka on solistina Toivo Kuulan Merenkylpijäneidoissa, ja Kaustisen Purppuripelimannit soittaa Konstan paremman valssin.

Ohjelman työryhmään kuuluivat ohjaaja Soila Valkama, äänisuunnittelija Pentti Männikkö, taustatoimittaja Laura Lehtola ja tuottaja Katri Henriksson.

Lähetykset

  • pe 1.8.2014 11.00 • Yle Radio 1

Klipit

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä