Uutisvideot

Pallosalama kynti ojan maahan

  • 0 s
  • ei katsottavissa

Salama riehui tiistai-iltana Lappeenrannan Ylämaalla. Tuhot olivat kuin pommituksen jäljiltä. Hetkellinen ukonilma teki hurjia tuhoja Lappeenrannan Ylämaalla tiistai-iltana. Paikallisen Pätärin talomuseon pihapiiri muistutti sotatannerta salaman jäljiltä.

- Todennäköisesti pallosalama on iskenyt koivuun, sieltä se on siirtynyt navetan alle ja sähköverkko kautta kotiseutumuseon tupaan. Siellä se on särkenyt kunnan alueen historiallista esineistöä, suree Ylijärven kyläyhdistyksen puheenjohtaja Erkki Mäkinen.

Hurjinta jälkeä salama sai aikaiseksi navetan ja tuvan välillä tehden maahan noin 20 metriä pitkän kaivannon. Myös salaman aikaansaama paine on ollut valtava.

- Painepurkaus on ollut valtava, koska talon päätyseinä on pullistunut 10–15 senttimetriä ulospäin. Sähköverkko on luonnollisesti tuhoutunut ja sisätiloissa on kauheita tuhoja, kuvailee Mäkinen.

Pihalla kuvattiin muutama vuosi sitten kotimaista Hiljaisuus-elokuvaa ja nyt ympäristöstä tuli teeman mukainen.

- Nyt tämä tosiaan olisi oiva sota-aikainen näyttämö. Näyttää ihan kuin ilmahyökkäyksen tai tykistökeskityksen jälkeen, päättää Erkki Mäkinen.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • Yle Areena
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei katsottavissa olevia jaksoja tällä hetkellä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Uutisvideot

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä