Yle Puhe Flow-festivaaleilla

Puheradio musiikkifestivaaleilla - Yle Puhe oli mukana vuoden 2014 Flow-festivaaleilla.

Kolmipäiväinen musiikki- ja kaupunkikulttuurifestivaali järjestettiin Helsingin Suvilahdessa 8-10.8.2014.

Jaksot

 • Suora lähetys Flow-festivaaleilta. Vieraina mm. Anssi 8000, Sami Sanpäkkilä ja Tuomo Tähtinen. Toimittajina Yle Puheen Aamusta tutut Linda Vettanen ja Juuso Pekkinen sekä lentävänä reportterina Perttu Häkkinen.

 • "Ei ole mahdollista puskea musiikkia markkinoille väkisin. Se lähtee ehkä yksittäisten media-alan ammattilaisten intohimosta kirjoittaa jostain bändistä, en tiedä. Mutta kyllä medialla ja jakelijalla on tärkein merkitys siinä", pohtii Fonal Recordsin perustaja Sami Sanpäkkilä. Häntä haastatteli Juuso Pekkinen.

 • "Monta palasta pitää loksahtaa paikalleen, että kansainvälistä uraa voi rakentaa. Pyrimme tasoittamaan sitä tietä", kertoo Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen. Häntä haastatteli Linda Vettanen.

 • "Kaikki erilaisia, kaikki samanlaisia" on Anssi Kasitonnin uusimman Seitsemän samuraita -teoksen johtolause. "Lähdettiin tekemään jotain, mutta tuli erikoisosaajien porukka", Kasitonni kertoo. Perttu Häkkinen kävi ihailemassa robottitaidetta Flow-festivaaleilla.

 • "Jokainen teoksista on oma oppimisprosessi. Ne alkavat kysymyksistä, jota emme pysty purkamaan muuten kuin taideteoksien kautta", sanoo taiteilijapariskunta Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta Kalleinen. Heitä haastatteli Juuso Pekkinen.

 • "Nollatoleranssin aikana aloitti yhtä paljon graffareita kuin aiemmin, käytettiin vaan liikaa rahaa putsaamiseen. Ihmisillä on tarve toteuttaa itseään jollain tavalla ja graffiti on loistava tapa siihen", toteaa katutaidegalleristi Umut Kiukas. Hänen kanssaan graffititaiteesta ovat keskustelemassa Perttu Häkkinen sekä maailman parhaimpiin graffitimaalareihin kuuluvat EGS.

 • Suora lähetys Flow-festivaaleilta. Vieraina mm. Petri Sirviö & Stuba Nikula, Jussi Pajunen, Jaakko Salminen, Antti Silventoinen, Jasu Koponen, Jufo Peltomaa ja Tuuli Kaskinen. Toimittajina Yle Puheen Aamusta tutut Linda Vettanen ja Juuso Pekkinen sekä lentävänä reportterina Perttu Häkkinen.

 • "Jo keskustelu siitä, mitkä voisivat olla urbaanit jokamiehenoikeudet, olisi kiinnostavaa ja tarpeellista", toteaa Helsingin kulttuurijohtaja Stuba Nikula. Nikulaa ja Kaapelitehtaan johtaja Petri Sirviötä haastatteli Perttu Häkkinen.

 • "Ei kymmenen vuotta sitten olisi voinut kuvitellakaan Ravintolapäivää. Se, mitä ihmiset itse tekevät on entistä tärkeämpää", sanoo Demos Helsingin Tuuli Kaskinen. Häntä haastatteli Linda Vettanen.

 • "Isot pääomat ovat määritelleet sitä, millaisia asioita ympärillämme tapahtuu. Nyt iso joukko, vaikka tyhjätaskuja opiskelijoita, voi päättää toisin ja 'äänestää' sillä isolla joukolla", toteaa yksi yhteisörahoituspalvelu Mesenaatti.me:n perustajista, Tanja Jänicke. Häntä haastatteli Linda Vettanen.

 • "Koulu ei kasvata itseluottamusta, koska epäonnistumista ei katsota hyvällä. Yrittäjyyden innostus taas lähtee juuri siitä, että on valmis epäonnistumaan", toteaa Venuu-palvelun yrittäjä Jasu Koponen. Häntä haastatteli Juuso Pekkinen.

 • "Happotesti myytävälle idealle on se, että se pystytään kertomaan nopeasti. Jos sitä ei pysty kertomaan parissa minuutissa, jotain on pielessä", sanoo enkelisijoittaja Jaakko Salminen. Hänet tapasi Flow-festivaaleilla Juuso Pekkinen.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä