Koe uusi yle.fi
Levylautakunta

Levylautakunta - vieraana tangokuningas Teemu Roivainen

 • 53 min
 • ei kuunneltavissa

ARVIOITAVAT ARTISTIT

Seireenit on viiden naisen tanssiorkesteri, jossa kaikki ovat tutkintoja suorittaneita musiikin ammattilaisia. Bändi sai alkunsa 2000-luvun alussa ja ottaa nyt uudelleen vauhtia uudistuneella kokoonpanolla julkaisemalla singlen. Bändin rummuissa on 'rekkamiehen tytär' Kaisa Eskonniemi. Seireenit soittaa monipuolista ja vaihtelevaa bile/tanssimusiikkia, joka on kuluneen kesän aikana saanut keikkakokemusta lavoilta. Albumia suunnitellaan. > Seireenit netissä

Leonard Cohen on legendaarinen taiteilija - muusikko ja runoilija, joka täyttää 21.9. 80-vuotta. Kanadalaisen Cohenin ensimmäiset runokokoelmat julkaistiin 50-luvulla ja ensimmäinen levy 1967. Karhealla ja entistä matalammalla äänellään laulava Leonard Cohen on konsertoinut Suomessakin useita kertoja, viimeksi kaksi vuotta sitten. Viimeisimpien vuosien kiertueet auttoivat Cohenia tasapainottamaan talouttaan entisen managerin kavallettua häneltä lähes koko omaisuuden (n. 5 miljoonaa dollaria). Uusin albumi julkaistaan 19.9. > Leonard Cohen kotisivu

Bad Ass Brass Band on kymmenhenkinen torvibändi, joka palaa parin vuoden hiljaiselon jälkeen levyn ja konserttien merkeissä. Töttöröö-levy on bändin toinen albumi. Yhtyeessä soittaa maamme eturivin puhaltajia ja musiikki on balkanhumppaa ja neworleans-meininkiä vahvalla suomalaisella otteella. > Bad Ass Brass Band netissä

Agents on kotimainen musiikki-instituutio, joka täyttää tänä vuonna 35-vuotta. Yhtyeen linja on säilynyt pohjimmiltaan samana, pääosassa Pulliaisen isänmaallinen kitarasoundi, kappaleet kaikuja menneisyydestä, osa tosin ensimmäistä kertaa suomennettuna. Nykyinen solisti Vesa Haaja on tuonut bändiin lisää rokkaavuutta, tosin slaavilaista melankoliaa unohtamatta. Agentsin uusin albumi on nimeltään Sound on sound. > Agents kotisivu

Rigmor Gustafsson on 48-vuotias ruotsalainen jazz-laulajatar, joka on runsaasti palkittu ja myös kuningasperheen suosiossa. Hänen uransa alkoi USAssa, jossa Rigmor opiskeli ja asui 80- ja 90-luvuilla. Hänen levynsä ovat myyneet Ruotsissa kultaa, joka on harvinaista jazzmusiikille. Rigmor Gustafssonin kirjoittaa itse suurimman osan biiseistään. Uusin albumi on tehty Dalasinfoniettan kanssa. > Rigmor Gustafsson kotisivu

Kukkola on helsinkiläinen kvartetti, joka on toiminut kuutisen vuotta tehden musiikkia akselilla rock, blues ja rautalanka. Bändin nokkamies/laulaja/lauluntekijä Kari Kukkola on toiminut aikaisemmin Toni Rossi & Sinitaivaan kitaristina ja biisien tekijänä. Kukkola -yhtyeellä on ollut vakituinen klubi-ilta parissakin Helsinkiläisessä pubissa. Bändin pitkäsoitto julkaistaan ensi vuoden puolella. Tuore EP esittelee musiikillisen linjan, jossa laulut kertovat elämästä suorin sanoin, mutta huumorin väreellä. > Kukkola netissä

ÄÄNESTYKSEN TULOS JA KOMMENTIT

1.Kukkola: Kylmä käsi (K.Kukkola)                                         22
Teemu: Tämmöinen esitystyyli uppoaa suomalaisiin, teksti niin mainio. Tausta oli niiiiin perinteisen 'hittimäinen', kuin Baddingin 'Tähdet, tähdet'
Susanna: Minusta tämä tarina ja esittäjän asenne oli niin v-mäinen ja kyyninen, ylhäältäpäin katsova. Tekstissä tosin jotain hienoja lauseita.
J-P: Kaikessa kulmikkuudessaan todella hieno ja tehokas teksti, heti eka lause löi puulla päähän. Mainio surf-iskelmä, jossa laulajana tavallinen suomalainen kaveri

2.Leonard Cohen: Almost like the blues (L.Cohen)              21
Teemu: Kaverin soundista kyllä pidin, mutta levytyksen sisältö ei riittänyt minulle musiikiksi, kaipasin enemmän soittoa. Legenda kertoi tarinan, mutta se ei vielä riitä musiikiksi.
Susanna: Tässä lauloi 80-vuotias vanhus ja sitä oli pakko ajatella, hänen elämäänsä. Tekstiä pakko kuunnella. Uusi levy vaikuttaa tyylikkäältä, jota herran tuotanto ei aina ole ollut.
J-P: Tässä ei laulettu, tässä hengitettiin musiikkia. Kaikki soittaminen ja muu oli taustalla kovin hiljaa, ettei häiritsisi artistia. Soitolla olisi voinut korostaa ja kohottaa kappaleen huippukohtia, nyt oli kovin staattista.

2.Seireenit: Pakko pakko pakko (J.Ortju)                              21
Teemu: Oikeilla soittimilla tehtyä iskelmämusiikkia, joka on aina lähtökohtaisesti hienoa. Aidon kuuloinen ja hieno huilisti, myös hienosti laulettu. Menisi hyvin tansseissa.
Susanna: Tässä heti tanssilava-tunnelma. Toteutuksessa pilkahteli kunnianhimoa, tekstikään ei täysin keskiverto.
J-P: Kunnianhimoista ja hyvällä pieteetillä tehtyä tanssi-iskelmää. Tuotanto oli harmi kyllä liian varovainen, aineksista olisi saanut vaikuttavammankin. Ihan mainio 'arkisamba'

3.Rigmor Gustafsson: A different kind (sä R.Gustafsson sa T.Bäcklund )          20
Teemu: Mielettömän hyvän kuuloista soittoa, loistava basisti. Pysyi yllättävän kurinalaisena, soittajista olis lähtenyt enemmänkin revittelyä. Ja älyttömän hienosti ja tarkasti laulettu.
Susanna: Kivan kuuloinen laulaja, suorasukainen ja tyttömäinen. Soittajat hyvin koulittuja, olisin kaivannut rosoa ja munaa enemmän. Asiat oli tässä kyllä aika lailla kunnossa.
J-P: Odotin jazzin tyypillistä instrumentti-sooloa, mutta ei tullut, vaan hienon kuuloinen bändi oli alistettu koko ajan samalle komppikierrolle, en päässyt tarinaan sisälle, oliko artikulaatio kehno?

4.Bad Ass Brass Band: Apua (sä E.Haukkala sa J.Masalin)                                    17
Teemu: Tällainen kebab-komppi on tuttua euroviisuista. Hienoa oikeaa soittoa, taitavasti tahallaan puhalletaan epävireisesti, varmaan livenä hauska kokemus. Laulajalla esityksessä kertova sävy, jolloin teksti pääosassa. Orgaanisuus viehätti.
Susanna: Ei sarjassaan kuolemattomin. Laulussa viehättävää löysää lakoonisuutta, todella karua elämänmakua, tykkäsin kovasti.
J-P: Ei yltänyt aidon balkanhumpan maailmaan, ei mitenkään uniikin kuuloista, aika holtiton ja huoleton. Kuitenkin hyvin taitavaa puhallusta.

5.Agents: Kuivaan kyyneleet (sä sa V.Haaja)                                          15
Teemu: Rautalanka ei ole yhtään minun juttu. Kertosäe meni huomaamatta ohi, sitä ei korostettu tarpeeksi. Laulussa hauska soundi, jotain beatleskaikuja tuli mieleen. Foni toimi tyylikkäästi. Ihan kelpo albumiraita.
Susanna: Mulle rautalanka yleensä toimii, tässä joku teho tai taso puuttui. Ennemmin tätä kuitenkin kuuntelee kuin selkäänsä ottaa.
J-P: Tämä bändi on kierrättänyt jo niin paljon vanhoja biisejä, että ei sieltä enää hittejä ja helmiä löydy. Solisti ei vielä säväytä omalla karismallaan.

Lähetykset

 • la 6.9.2014 11.03 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Nämä kuunneltiin:
  1. Lohkare ja Pauli Hanhiniemi: Rauhaa
  2. Morrissey: Jacky’s Only Happy When She’s Up On The Stage
  3. Kielo: Kipeille teoille
  4. Timo Rautiainen ja Trio Niskalaukaus: Väärät profeetat
  5. Margo Price: A Little Pain
  6. Jonsu: Tanssin sut pyörryksiin

  Lautakunnassa Tommi Läntinen, Minna Joenniemi ja Juha-Pekka Sillanpää.

 • Ohjelmassa arvioidut kappaleet kuuntelujärjestyksessä:

  1. Samuli Edelmann: Reunalla
  2. The Staves feat. yMusic: Trouble on my mind
  3. Alice Aloof: Käki
  4. Miljoonasade: Ruusunnuppu
  5. Sam Smith: Midnight Train
  6. George: Nightswimming

 • Laulut:
  1. Leo: Me ei oltu niinkuin muut
  2. Shania Twain: You Can't Buy Love
  3. Anna Kokkonen: Joki
  4. Kaukolasipartio: Lomamatka lamamatka
  5. Tom Chaplin: Under A Million Lights
  6. Ellinoora: Glitteri

  Lautakunnassa Milana, Freeman ja Arto Vilkko.

 • Nämä kuultiin:
  1. Olli Herman: Hei vaan moi
  2. Seamus Fogarty: Van Gogh's Ear
  3. Pepe Willberg: Isänmaa, äidintaivas
  4. Karina: Kenkäkaverukset
  5. Naughty boy feat. Joe Jonas: One Chance To Dance
  6. Teemu Roivainen: Siivet

  Lautakunnassa Essi Luttinen, Olli Helenius ja Veli Kauppinen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä