Levylautakunta

Levylautakunta

 • 53 min
 • ei kuunneltavissa

OHJELMAN ARTISTIT

Kerkko Koskisen Kollektiivi on Koskisen sävellyksiä esittävä vaihteleva kokoonpano. Kollektiivin toisella levyllä solisteina Kerkko Koskisen rinnalla ovat Vuokko Hovatta, Manna ja Paula Vesalan tilalle astuva Maija Vilkkumaa. Vilkkumaa on myös kirjoittanut osan levyn teksteistä. Muista teksteistä vastaavat mm. Anni Sinnemäki, Yona ja Paula Vesala. Soinnillisesti eroa on haettu ensimmäiseen levyyn korvaamalla jousiorkesteri isolla puhallinryhmällä. > Kerkko Koskinen Kollektiivi netissä

Sinead O'Connor on 47-vuotias irlantilaislaulajatar-lauluntekijä, joka nousi parikymppisenä pinnalle 80-luvulla, ja sai vihaisen ja vaikean nuoren naisen maineen, josta ei oikein päässyt eroon, eikä välttämättä halunnutkaan. Sinead O'Connorin 10:ttä levyä 'I’m not bossy, I’m the boss' pidetään Sineadin parhaana pitkiin aikoihin. Uudella levyllä on palattu melodisuuteen tiukkoja tekstejä unohtamatta. > Sinead O'Connor  kotisivu

Edu Kettunen aloitti uransa Broadcast -yhtyeessä. Hänen ensimmäisestä soololevystään tulee kuluneeksi 30-vuotta. Läpimurto 'Lentäjän poika' ilmestyi 1986 ja nosti Edun lauluntekijöiden aateliin. Uusin albumi on nimeltään 'Kadonnut maailma' ja se julkaistaan 19.9. > Edu Kettunen netissä

Marilii (oik. Laura Eklund, os. Koivuniemi) on uusvanha tuttavuus. Hän teki levyn vuosituhannen vaihteessa parikymppisenä, pari radiohittiäkin nousi, mutta sitten tuli hiljaista. Marilii palaa nyt 15 vuotta kokeneempana, ja nyt myös lauluntekijänä. Tässä valillä Tampereen suunnalla vaikuttava Marilii on perustanut perheen ja laulanut eri kokoonpanoissa enemmän omalla nimellään, mutta nyt tehdään siis paluu vanhalla taiteilijanimellä. > Marilii netissä

Maxi Priest on yksi brittireggaen isoista nimistä (juuret toki Jamaikalla). Hän tekee nyt jonkinlaista paluuta, kesällä ilmestynyt albumi on ensimmäinen 7 vuoteen. Oikealta nimeltään Max Elliottin isot hitit, mm. reggaeversio Cat Stevensin Wild Worldista ajoittuvat noin 25 vuoden taakse. Uusi levy on saanut hyvän vastaanoton, musiikkityyli ei ole muuttunut, eli popahtavaa soulvaikutteista reggaeta kaveri tekee edelleen. > Maxi Priest kotisivu

Juustopäät on alun perin Espoosta tullut teinipoikien muodostama bändi, joka toimi vv. 93-99. Juustopäät teki neljä levyä ja on nyt koottu uudelleen. Tyylikin on samaa punkpoppia, yhtyettä kutsuttiin aikoinaan Suomen Green Dayksi. Uusi levy on tekeillä, ensimmäien single on nimeltään Reunalla maan. > Juustopäät netissä

ÄÄNESTYKSEN TULOS JA KOMMENTIT

1.Kerkko Koskinen Kollektiivi: Ole tyytyväinen nuorena (sä K.Koskinen sa M.Vilkkumaa)  24
Simo: Alun teksti haukkasi heti mukaansa, vaikka sitten hukkasinkin tarinan ajatuksen. Ei ollut kertosäettä, jota odotin. Tuli musikaaliteatteri mieleen.
Kalevi: Runsaasti rytminvaihdoksia. Tämä vaatis ainakin 10 kuuntelukertaa, että löytäis tarttumapintaa. Oli paljon asiaa nuoruuden tuotteistamisesta. Lämmitävää ja mielenkiintoista.
Jorma: Hämmentävä kokonaisuus, viehättävä biisi, valtavasti yksityiskohtia. Tämän ajan progea.

2.Edu Kettunen: Casablanca (E.Kettunen)                                               23
Simo: Takuuvarmaa Kettusta, biiseissä aina oma poljento, yksi suomen kovimpia sanoittajia. Tekisi mieli kuunnella heti uudelleen.
Kalevi: Tekis hyvää joskus heittää kaikki palikat ilmaan ja katsoa, millaiseen uuteen järjestykseen ne putoaisi, toistaa liikaa itseään
Jorma: Kappaleella on selkeä sielu. Keskittynyt ja tarinassa sisällä oleva laulaja. Monimutkaisia kielikuvia. Harkittu melodiakulku toi oikeatyylistä lohtua.

3.Sinead O’Connor: Where have you been (S.O'Connor,J.Reynolds)     15
Simo: Ohimenevää ja yhdentekevää. Olis pitänyt tapahtua jossain kohtaa vaihteen muutos, lisää kaaasua ja ohituskaistalle.
Kalevi: Hyvää brittiläistä poppia, jäin kaipaamaan vähän vahvempaa nousua. Tekstissä vahva, synkkä sisältö vaikka soitto oli iloista.
Jorma: Kuulosti hyvältä käyttömusiikilta, mentiin kuitenkin jarru päällä

4.Juustopäät: Reunalla maan (Juustopäät)                                               14
Simo: Tuhannen kertaan tehty biisi, mutta tähän hetkeen kuulosti oikeasti raikkaalta. Oli nuoruuden intoa, paketti ei kuitenkaan ihan kunnolla kasassa.
Kalevi: Hyvin lähti alussa kitara, mutta jatkossa sitten rokki ei rollannut, kaipasin lisää räkaisyyttä
Jorma: Hyvä melodiarakenne. Se häiritsi, että laulajalla iskelmällinen ääni mut soitossa rajut taustat, nämä ei sopinut yhteen. Mentiin jotenkin jarru päällä.

5.Marilii: Luurangot henkarilla (Marilii)                                                          13
Simo: Oli sellainen naisen kartta, josta mies ei ymmärtänyt mitään, nuorten tyttöjen valituksia ei vaan jaksa kuunnella! Lähtekää menemän, jos homma ei toimi!
Kalevi: Sointi oli raikas ja orgaaninen, soitto soljui, tarinassakin oli lämpöä. Paholainen meikkipussissa oli mainio ajatus, olisi voinut kerrata enemmän. Tästä pelistä puuttui focus.
Jorma: Laulaja tässä estitteli ongelmansa psykiatrille. Soitossa hyvä poljento ja se soljui kivasti. Kappale tarvitsee kuitenkin jotain tuttuutta, pitäisi kerrata ja toistaa keskeistä ajatusta.

6.Maxi Priest: Easy to love (M.Elliot, C.York, T, Boyce)                                  13
Simo: Saattaisi toimia marraskuun pimeässä pellonreunaa rämpiessä. Sitä arvostan, että jollain tyypillä on näin rento meininki.
Kalevi: Periaatteessa hyvää, keinuvaa kutumusaa. Laulajan äänen studiokäsittely pilasi luonnollisuuden vaikutelman. Kelluva tunnelma.
Jorma: Meni sujuvasti korvaan ja yhtä sujuvasti ulos. Ei läpäissyt mun kyynisyyttä, tällainen on nykyään muuttunut taustamusiikiksi. Tuotanto erittäin hyvä.

Lähetykset

 • la 13.9.2014 11.05 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Nämä kuunneltiin:
  1. Lohkare ja Pauli Hanhiniemi: Rauhaa
  2. Morrissey: Jacky’s Only Happy When She’s Up On The Stage
  3. Kielo: Kipeille teoille
  4. Timo Rautiainen ja Trio Niskalaukaus: Väärät profeetat
  5. Margo Price: A Little Pain
  6. Jonsu: Tanssin sut pyörryksiin

  Lautakunnassa Tommi Läntinen, Minna Joenniemi ja Juha-Pekka Sillanpää.

 • Ohjelmassa arvioidut kappaleet kuuntelujärjestyksessä:

  1. Samuli Edelmann: Reunalla
  2. The Staves feat. yMusic: Trouble on my mind
  3. Alice Aloof: Käki
  4. Miljoonasade: Ruusunnuppu
  5. Sam Smith: Midnight Train
  6. George: Nightswimming

 • Laulut:
  1. Leo: Me ei oltu niinkuin muut
  2. Shania Twain: You Can't Buy Love
  3. Anna Kokkonen: Joki
  4. Kaukolasipartio: Lomamatka lamamatka
  5. Tom Chaplin: Under A Million Lights
  6. Ellinoora: Glitteri

  Lautakunnassa Milana, Freeman ja Arto Vilkko.

 • Nämä kuultiin:
  1. Olli Herman: Hei vaan moi
  2. Seamus Fogarty: Van Gogh's Ear
  3. Pepe Willberg: Isänmaa, äidintaivas
  4. Karina: Kenkäkaverukset
  5. Naughty boy feat. Joe Jonas: One Chance To Dance
  6. Teemu Roivainen: Siivet

  Lautakunnassa Essi Luttinen, Olli Helenius ja Veli Kauppinen.

 • Soitetut laulut:
  1. Laura Moisio: Keltaiset verhot
  2. Ninni & Mika: All Them Pretty Dreams
  3. kls: Teet minusta totta
  4. Janna: Tahdon
  5. Bryan Adams: Please Stay
  6. Kinos: Kiitän mun murheistain

  Lautakunnassa artistitulokas Leo ja Jari Väyliö Oliver-yhtyeestä sekä Jyrki Koskenseppä.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä