Arvojen löytöretkellä

Lauluntekijä Heikki Salo elää laululle

 • 19 min
 • toistaiseksi

Lauluntekijä Heikki Salo väittää olevansa laulu-uskovainen. Miljoonasade-yhtyeen keulahahmo riimittää rocklyriikan lisäksi myös lauluja lapsille ja näytelmiin. Hän haluaa elämässään kokeilla, mihin laulusta on. Voisiko laulu olla niin iso, että siinä voi kertoa, mihin elämässä oikeasti voi nojata.

Lähetykset

 • ma 22.9.2014 17.20 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Saksofonisti Jukka Perkon löysi tien jazzmaailmankartalle trumpetisti Dizzy Gillespien orkesterin opastamana. Jazz on ollut Perkolle tie vapautumiseen ja itsenäistymiseen. Se merkitsee syvempää ja monimuotoisempaa ilmaisua kuin lupausta karnevaalien alkamisesta. Lisa Enckell lähtee Jukka Perkon kanssa väestönsuojaan arvojen löytöretkelle.

 • Kupari valikoitui Tuomas A. Laitisen taideteoksen teemaksi. Laitisen mielestä kupari on maailman verenkierrossa sellainen aine, joka kulkeutuu maanosasta toiseen. Aine kulkee Afrikasta Kiinan kautta Yhdysvaltoihin ja takaisin esimerksi lelujen ja tietokoneiden muodossa. Arvojen löytöretkellä on Lisa Enckell.

 • Nuoren miehen seksuaaliset patoutumat on teema, joka ei jätä Heikki Turusta rauhaan. Freudin seksuaaliteoria on Turuselle tuttu. Riitainen koti ja vanhempien onneton avioelämä olivat sotien jälkeisissä perheissä arkipäivää. Luontoa rakastava ikiromantikko Heikki Turunen on romaaneissaan pureutunut aiheeseen.

 • Näytteleminen on Alma Pöystille ihmisyyden tutkimista. Hänestä nykyteatteri avaa tärkeitä näkökulmia aikaamme. Toimittaja Lisa Enckell lähti Alma Pöystin kanssa Helsingin Uunisaareen arvojen löytöretkelle.

 • Tiina Itkonen on matkustanut kuvaamaan Grönlantia jo toistakymmentä vuotta. Grönlannissa ihmisten suhtautuminen aikaan ja yhdessäoloon on muuttanut valokuvaajan arvomaailmaa. Kuviin on tallentunut paitsi huikaisevia maisemia myös koskettavia tarinoita paikallisista ihmistä. Arvojen löytöretkellä on Lisa Enckell.

 • Lauluntekijä Heikki Salo väittää olevansa laulu-uskovainen. Miljoonasade-yhtyeen keulahahmo riimittää rocklyriikan lisäksi myös lauluja lapsille ja näytelmiin. Hän haluaa elämässään kokeilla, mihin laulusta on. Voisiko laulu olla niin iso, että siinä voi kertoa, mihin elämässä oikeasti voi nojata.

 • Arvojen löytöretkellä viulisti Minna Pensola kertoo ammattimuusikon ja perhe-elämän yhteensovittamisen haasteista. Minna Pensolan tärkein musiikkiyhteisö on viimeisen 13 vuoden ajan ollut Meta4-jousikvartetti. Toimittaja Lisa Enckell tapasi viulistin hänelle tärkeässä paikassa, helsinkiläisessä kirjakaupassa.

 • Taidenäyttelyllä ja tanssiteoksella kolmekymmentavuotista monipuolista taiteilijauraa juhliva Marita Liulia ammentaa elämän rajallisuudesta uuttaa energiaa. Hänen mukaansa länsimaissa kuolemaan suhtaudutaan usein oudosti. Viihde- ja vaateteollisuus käyttävät kuolemaan liittyvää symboliikkaa hyväkseen, mutta ihmisten arjessa ja puheissa kuolemaa kartetaan.

 • Elämme jatkuvien arvoristiriitojen maailmassa, sanoo ohjaaja ja käsikirjoittaja Juha Lehtola. Arjessa sen osoittaa lastenkasvatus. Aikuinen kehottaa: Lue kirjoja!, samalla kun itse chattailee. Arvojen löytöretkellä Juha Lehtola kyseenalaistaa myös itsensä vakavasti ottamisen ja peräänkuuluttaa itseironiaa. Toimittaja on Lisa Enckell.

 • Uudessa ohjelmassa Arvojen löytöretkellä koreografi ja tanssitaiteilija Tero Saarinen pohtii arvojaan ja esikuviaan. Viisikymmenvuotispäiväänsä viettävälle Tero Saariselle tärkeintä on olla kiinnostunut ihmisestä. Ohjelman toimittaa Lisa Enckell.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä