Elämänmenoa

Elämänmenoa: Elämänmenoa mies- ja naismarkkinoilla!

 • 54 min
 • toistaiseksi

Katkerasti haukkuvat miehet naisia ja naiset miehiä - ja kaikki ovat kateellisia toisilleen.Tältä näyttää kun parisuhdepalstoja seuraa. Rähinät kiihtyvät sukupuolten välillä ja saman sukupuolen sisällä. Kuitenkin kumppania etsitään sitkeästi sekä läheltä että kaukaa. Miksi Suomi-poika hakee nöyrän vaimon vetten takaa? Minkä vuoksi naisemme ihailevat ulkomaan miehiä? Miten monikulttuurisuus toimii? Muuttuuko mies, nainen vai molemmat? Onko kaikilla koko ajan haku päällä? Vastauksia mietitään yhdessä Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtajan Heli Vaarasen kanssa. Toimittaja on Jukka Arvassalo.

Lähetykset

 • ti 30.9.2014 19.59 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Moni miettii kuinka kauan äiti tai isä pärjää vielä kotona. Voinko, haluanko ja jaksanko ottaa vastuuta heidän hoitamisestaan? Missä menevät auttamisen rajat? Studiossa tutkimusjohtaja Kaisa Kauppinen Helsingin yliopistosta ja toiminnanjohtaja Kristiina Mustakallio Espoon ja Kauniaisten Omaishoitajat ja Läheiset liitosta. Toimittajana Minna Korhonen.

 • Lehtipuhallin, hajustettu roskapussi, paristokäyttöinen käsisaippuapumppu. Aina niitä tulee markkinoille, uusia hyödyttömyyksiä. Uutuustuote tuntuu hetken aikaa mahtavalta innovaatiolta, kunnes se jää hyllylle pölyä keräämään. Voisiko nyt niin kovin muodikas kahvakuula olla tuleva turhake? Turhakeasiantuntijoina suorassa lähetyksessä Johanna Mehtola ja Alice Karlsson Suomen Luonto -lehdestä. Toimittajana Eve Mantu. Kuva: Hillevi Antikainen/Yle

 • Kaljuuntuminen on kova paikka, mutta silti moni valitsee avomallin vapaaehtoisesti. Onko kaljupää seksikäs, koominen, vai pelottava?
  Paljaan pään identiteetistä keskustelevat parturimestari Bror Bäckström sekä täyskalju Jarkko Koskinen. Ääneen pääsee myös toimittaja-tyyliniekka Jani Niipola. Illan isäntänä toimii pysyvästi kirkasotsainen Olli Haapakangas.

 • Elämänmenossa puhutaan liikennekäyttymisestä. Roikutaan puskurissa, ohitetaan uhkarohkeasti, ei anneta tietä, eikä näytetä vilkkua. Tunteet käyvät usein kuumina liikenteessä. Liikennekulttuurimme sanotaan muuttuneen. Mitä on oikein tapahtunut ratin ja penkin välissä? Vieraina autokoulunopettaja Kaija Savolainen ja liikennepsykologian emeritusprofessori Valde Mikkonen. Toimittajana Jaana Selin.

 • Väreillä on iso vaikutus elämäämme. Ne näkyvät paitsi luonnossa myös kaupungissa ja ihmisen arjessa. Väreillä haetaan tietynlaista mielentilaa ja viihtyisyyttä, mutta ne voivat aiheuttaa myös huonoa tunnelmaa. Asiantuntijoina Suomen Väriyhdistyksen jäsenet Harald Arnkil Aalto-yliopistosta ja Ilona Huolman Metropolian Ammattikorkeakoulusta. Yhdistys edistää väritutkimusta ja hyvää värien käyttöä. Toimittajana Minna Korhonen.

 • Katkerasti haukkuvat miehet naisia ja naiset miehiä - ja kaikki ovat kateellisia toisilleen.Tältä näyttää kun parisuhdepalstoja seuraa. Rähinät kiihtyvät sukupuolten välillä ja saman sukupuolen sisällä. Kuitenkin kumppania etsitään sitkeästi sekä läheltä että kaukaa. Miksi Suomi-poika hakee nöyrän vaimon vetten takaa? Minkä vuoksi naisemme ihailevat ulkomaan miehiä? Miten monikulttuurisuus toimii? Muuttuuko mies, nainen vai molemmat? Onko kaikilla koko ajan haku päällä? Vastauksia mietitään yhdessä Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtajan Heli Vaarasen kanssa. Toimittaja on Jukka Arvassalo.

 • Töitä omaan tahtiin, mutta riittääkö itsekuri? Vai tuleeko tehtyä töitä ihan liikaa? Näitä miettii moni, sillä jo 16 % suomalaisista tekee etätyötä. Mikä mielestäsi toimii ja mikä ei? Studiossa ovat Työterveyslaitoksen erikoistutkija Virpi Ruohomäki ja toimittaja Minna Korhonen.

 • Ennen kuin revit pelihoususi, kysy neuvoa. Asiantuntijana ammattijärjestäjä Maria Laitinen ja toimittajana Minna Korhonen.

 • Elämä on täynnä tärkeitä tilanteita, joissa tarvitaan juohevaa vuorovaikutusta. Se on paitsi puhetta myös
  eleitä, ilmeitä ja äänenpainoja. Kiperiä kohtaamisia ja kitkaa syntyy, jos olet tietämättäsi töksähtelevä
  etkä osaa tulkita tilannetta ja ihmisiä oikein.
  Asiantuntijana on vuorovaikutuskouluttaja ja näyttelijä Outi Mäenpää ja toimittajana Minna Korhonen.

 • Vaikka vielä joku lomailee, pian on pakko myöntää: Suomen kesä on ohi. Kuinka taas kestät arkiset syyspimeät ja täysvalottoman talven? Tuliko akut ladattua vuoden odotetuimpaan aikaan? Kysymyksiin vastaa työterveyspsykologi Anne Hyvén. Miten kesä on mennyt? -iltaa isännöi toimittaja Jukka Arvassalo.

 • Kesäautoista Radio Suomen studiossa ovat keskustelemassa Tuulilasi-lehden toimituspäällikkö Tapio Ketonen ja itsekin pari kesäautoa omistanut toimittaja Jake Nyman.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä