Koe uusi yle.fi
Myteriet

ke 27.8.2014

  • 41 min
  • ei kuunneltavissa

I dagens tidning gör Finlands idrottsförbund reklam för landskampen mellan Sverige och Finland och sloganen lyder Svenskdödaren Ruuskanen. Är det okej? Att skapa rätt image och uttala sig korrekt är definitivt på tapeten för politikerna just nu då vi har åtta månader kvar till riksdagsval. Hur når man sina väljare och vad får en miss för konsekvenser? Nollarbetsavtalen ställer till det för många unga. Allt oftare är arbetstiden på arbetsavtalet noll timmar i månaden, vilket betyder att arbetsgivaren kan kalla in arbetstagaren enligt behov. I helgen räddades närmare 4000 flyktingar i land i Italien. Nu ber regeringen om stöd från övriga EU-länderna.

Lähetykset

  • ke 27.8.2014 14.30 • Yle Areena

Jaksot

  • Har du sett femte säsongen av Game of Thrones? Vet du inte vad du ska tänka, tycka eller vad som riktigt hände? Det här är en exklusiv podd där My Tengström, Ted Forsström och Ann-Catrin Granroth för dig igenom femte säsongens sista avsnitt. Spoilervarning! Vill du INTE veta vad som händer i serien eller i böckerna ska du INTE lyssna på det här!

  • I maj 2017 är det dags för Mortified Finland #finlandssvensk. Tommi Kotkamaa, som är en av de som ordnar evenemanget, läser upp en text som var med när evenemanget gick på finska.

  • Wilma Ek och Algot Silvennoinen vann den stora finlandssvenska debattävlingen 2017. Här får de debattera om 16-åringar ska ha rösträtt eller inte.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

  • Ellen Strömberg hade inte ens planerat att försöka få barn. Det var inte på något sätt aktuellt. Men en dag meddelar gynekologen att hon aldrig på biologiskt sätt kommer att kunna få barn. Ellen berättar om hur hela livet förändrades när hon fått höra det: speciellt synen på barn, familj och hur vi för ofta tar saker för givet när det kommer till att få barn. Och om hur allt det här berättades för henne med en post-it-lapp och orden "du kan ju googla hemma". My Tengström intervjuar.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä