Voita & Sokeria

Voita & Sokeria 4.10.

  • 5 min
  • toistaiseksi

Rotissöörien eli Paistinkääntäjien veljeskunnan Tampereen vouti Mikko Reinikka näyttää Voita & Sokeria –sarjassa, miten syntyy herkullinen lihaversio Paella Valencianasta.

Paella Valenciana 4 hengelle
á la Mikko Reinikka
Paellan liemipohja:
5 dl kanalientä
3 dl tomaattilientä
• 3 kpl kypsiä pihvitomaatteja
• 1 kpl tuore valkosipuli
• 1 kpl punainen chili
• 1 dl valkoviiniä
• extra virgin -oliiviöljyä
Kuumenna extra virgin -oliiviöljyä kasarissa, lisää valkosipulilohkot ja paloiteltu chili. Kun valkosipuli ja chili tirisee sopivasti lisää tomaattilohkot kasariin ja sekoita. Anna tomaattilohkojen kuumeta. Lisää valkoviini ja anna kiehua kunnes tomaatit ovat täysin pehmenneet ja hajonneet. Tämän jälkeen siivilöi keitos ja ota tomaattiliemi talteen eri astiaan. Tomaattilientä tarvitaan noin 3 dl.
Paellan ainekset:
• Dor bombariisiä 3 dl (valencialainen riisi) (vaihtoehtona risottoriisi)
• 1 kpl punainen pitkä paprika
• 600 – 800 g porsaan sisäfilettä (yksi file)
• 150 – 200 g savupekonia (yksi paketti)
• mustapippuria
• hienoa merisuolaa
• 2 – 3 sipulia
• 2 dl herneitä
• lehtipersiljaa
• savupaprikajauhetta
• 0,25 g sahramia

Paloittele porsaan sisäfile pieniksi suupaloiksi. Ruskista palat oliiviöljyssä paistinpannussa, lisää suola ja mustapippuri. Nosta ruskistetut porsaanpalat sivuun eri lautaselle.

Laita pannulle pieneksi pilkottu savupekoni ja lisää oliiviöljyä. Lisää pannulle ripaus savupaprikajauhetta ja mustapippuria. Anna pekonin rasvan sulaa, lisää riisi ja pieneksi pilkotut sipulit. Kuullota riisi ja sipulit pannussa. Lisää sitten kanaliemi ja tomaattiliemi pannuun. Sekoita ja lisää sahrami. Sekoita uudelleen jotta väristä tulee tasainen. Lisää ruskistetut porsaanpalat joukkoon. Anna kiehua pannussa 5 minuuttia ja lisää pilkottu paprika sekä herneet pannulle. Jätä kiehumaan ja paista toisella pannulla katkaravut.

Jättikatkaravut:
• 8 kpl jättikatkarapuja (jos ovat pieniä 16 kpl)
• 1 kpl chili
• 2 kpl:een limen mehu
• 0,5 dl valkoviiniä
• 3 valkosipulin kynttä

Pilko chili ja valkosipulin kynnet pieneksi. Kuumenna oliiviöljyssä chili ja valkosipuli, sekä ripaus mustaapippuria. Lisää katkaravut yksitellen ja mausta suolalla. Paista ravut kummaltakin puolen noin minuutti ja kaada limemehu päälle sekä valkoviini. Siirrä sivuun kun ravut ovat sopivan kypsiä.

Paellan tarjoilu
Kun paella on pannulla kiehumassa, sekoittele seosta hyvin, jotta riisi kypsyy tasaisesti. Voit sekoittaa joukkoon tilkan kuumaa vettä, jos tuntuu että nestettä haihtuu liikaa. Lisää tarvittaessa suolaa. Kuumennusaika on noin 20 – 30 minuuttia. Kun riisi on kypsää, nosta paistinpannu tarjolle.

Asettele kypsät katkaravut paellan pinnalle tasaisesti sektoreittain. Kaada jokaisen ravun päälle niiden kypsennyslientä. Koristele lehtipersiljalla ja muutamalla limenviipaleella. Nosta pannu pöytään ja paella on valmis annosteltavaksi.

Paellaa voit varioida mielesi mukaan. Porsaan tilalla voit käyttää kaniinia, kanaa tai tuoretta tonnikalaa. Kanaliemen tilalla voit käyttää kala- tai kasvislientä.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Voita & Sokeria

Voita & Sokeria -sarjassa kokkaavat nykyään julkisuudestakin tutut kasvot. Suosikkireseptinsä ovat jakaneet muun muassa Meiju Suvas, Karita Tykkä, Eppu Salminen ja Sami Saari.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä