Kuuluttajan vieras

Yle Radio 1:n kuuluttaja Marketta Sonninen

 • 9 min
 • toistaiseksi

Nippertippa saa olla, sekuntipeliä pelataan ja rauhallisuus on valttia. Tähän tapaan tiivistää unelmatyönsä Radio 1:n kuuluttaja Marketta Sonninen. Hän kävi kuuluttamossa "vieraan puolella" viimeisen työvuoronsa aamupäivänä, kollegansa Timo Teräsvuoren jututettavana. 

Lähetykset

 • ke 26.11.2014 10.50 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Merja Näkki on Yle Radio 1:n Ykkösaamun juontajana vieraistaan kiinnostunut, alati utelias journalisti. Vaikka ohjelma valmistellaankin hyvin, niin suoraan lähetykseen mahtuu yllätyksiäkin ja siinä niiden viehätys onkin. Ennen Ykkösaamua Näkki oli Ylen kirjeenvaihtajana Moskovassa. Millaisen Moskovan ja millaisen Venäjän Näkki jätti taakseen kun oli aika palata Pasilaan? Siitä lähti keskustelu käyntiin Jalmari Laineen kanssa.

 • 30 vuotta latinankielisen viikkokatsauksen taivalta on takana. Viimeisen Nuntii Latini -lähetyksen kunniaksi Radio 1:n kuuluttamossa Maaria Holman vieraina poikkesivat uutislähetyksen toimittajat, lehtori Virpi Seppälä-Pekkanen sekä professori Tuomo Pekkanen. Heidän saamansa palautteen mukaan Latinankielisiä uutisia jäävät kaipaamaan kuuntelijat ympäri maailmaa.

 • Uutispaasto tekee uutisammattilaisen kesälomasta todellisen, mutta marjanpoiminnan välttäminen jo vuosikymmeniä sitten teki tuottaja Piia Paakkunaisesta radioihmisen. Viimeisellä viikollaan ennen lomaa hän pääsi jakamaan Ylen kesätoimittajille ja uutisjuontamisen lahjakkuuksille tärkeimpiä neuvojaan. Kellojen jatkuva läheisyys, sekuntipeli ja kielen tarkkuus yhdistävät eri toimenkuvia verrattuna kuuluttaja Tatu Tammiseen. Ensin Paakkunainen havainnollistaa sitä, miten radio on kulkenut aina elämäntarinassa mukana.

 • Kuluuko kulttuuritoimittajan vapaa-aikakin kulttuurin parissa? Monista suosituista Yle Radio 1:n ohjelmista tuttu toimittaja Kaisa Pulakka vieraili kuuluttamossa kertomassa työstään. Juttutuokion aluksi Heikki Puskala kysyi, mistä syntyvät uudet ohjelmaideat.

 • Yle Politiikka ja yhteiskunta -toimituksen päällikkö Paula Pokkinen on Maaria Holman vieraana. Studioon saapuessaan hän oli saanut tehtäväkseen tuoda mukanaan jonkin itselleen tärkeän esineen. Sattumoisin samalla ilmeni, että juuri tänään olikin hänen elämässään myös tärkeä päivä.

 • Ylen kattavasta alueuutispalvelusta kertoo Uudenmaan alueuutisten juontaja Tuulia Thynell. Alueuutisia voi katsoa TV1:ssä arkisin klo 17.06 ja klo 18.21. Kunkin päivän kaikki alueuutislähetykset uusitaan TV1:ssä seuraavana aamupäivänä. Juttutuokion aluksi kuuluttaja Tuija Kurvisen vieras jakaa radiomuistojaan vuosien takaa.

 • Marja Ala-Kokko on vannoutunut radion kannattaja. Vuosien mittaan on syntynyt juttu jos toinenkin, mutta mitä voi tehdä toimitustyön vastapainoksi? Ja millaista oli, kun Helsingin Seurasaaren juhannuslähetys meinasi mennä kaikin osin pieleen? Jari Aula jututtaa.

 • Urheilutoimittaja Nina Vanhatalo sai kunnian selostaa suomalaisyleisölle, kun trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela saavutti Pekingin kisoissa vuonna 2008 Suomen viimeisimmän kesäolympiakullan. Ninan ura alkoi radiosta, mutta urheiluselostaminen on sittemmin jatkunut myös television puolella. Suomen tämän hetken suosituin yksilöurheilija Kaisa Mäkäräinen on ollut usein Ninan haastateltavana.

 • - Ensimmäisenä vuonna ei muuta tehnyt kuin jännitti alusta loppuun, kuvailee Timo Teräsvuori kokemuksiaan Matteus-passiosta Suomen Laulun riveissä. Kymmenen esityskerran jälkeen pystyy jo nauttimaan musiikista ja seuraamaan tarinaa. Timo Teräsvuori kävi Heikki Puskalan jututettavana kiirastorstaina.

 • Pian 30 vuotta Ylen uutistoimituksessa viihtynyt Erja Tuomaala toimii ulkomaantoimittajana. Matkustaminen ja kaukaisetkin maat ovat tulleet tutuiksi. Mielenkiintoa riittää myös kotimaan asioihin - seuraavaa pääministeriä hän ei kuitenkaan suostunut veikkaamaan. Erja Tuomaalan tapasi kuuluttaja Juha Salomaa.

  Kuva: Tiina Jutila / YLE

 • Musiikki on vetänyt puoleensa jo pienestä pitäen Radio Suomen musiikkipäällikköä Johan Lindroosia. Musiikkia onkin tullut kuunneltua laidasta laitaan, ja onpa Johan tarttunut joskus rumpuihinkin. Millaista on Radio Suomen profiloitu musiikki ja mitä musiikkipäällikkö käytännössä tekee? Johan Linfdroos kävi kuuluttaja Jari Aulan juttusilla.

 • Eri-ikäisten ihmisten mediankäyttö on nykyisin hyvin erilaista. Tämä valkenee kuuluttaja Tuija Kurviselle, jonka vieraana on Ylen ensimmäinen digistrategi Anne Saloranta. Keskustelun aluksi Anne kertoo, mitä työssään pohtii.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä