Koe uusi yle.fi
Myteriet

ma 6.10.2014

  • 38 min
  • ei kuunneltavissa

Måndagspodden. "Sexting" är det nya normala och vi frågar oss varför vi skickar nakenbilder och hur det påverkar oss? Dörrknackning är en allt vanligare metod för att fiska till sig röster inför politiska val. Hur reagerar du om ett politiskt parti knackar på hos dig? Studerande upplever att de straffas om de jobbar under studietiden. Vad är problemet? Allt färre unga väljer att ge sig in i branschen som jordbrukare. En som går mot strömmen är Sofia, 23 år. Hur är livet som ung bonde år 2014? Hur vågar man satsa på en bransch som kantras av nyheter om en dyster framtid? Hur öppen är finska FM-ligan i hockey när det gäller sexuella minoriteter år 2014?

Lähetykset

  • ma 6.10.2014 15.10 • Yle Areena

Jaksot

  • Har du sett femte säsongen av Game of Thrones? Vet du inte vad du ska tänka, tycka eller vad som riktigt hände? Det här är en exklusiv podd där My Tengström, Ted Forsström och Ann-Catrin Granroth för dig igenom femte säsongens sista avsnitt. Spoilervarning! Vill du INTE veta vad som händer i serien eller i böckerna ska du INTE lyssna på det här!

  • I maj 2017 är det dags för Mortified Finland #finlandssvensk. Tommi Kotkamaa, som är en av de som ordnar evenemanget, läser upp en text som var med när evenemanget gick på finska.

  • Wilma Ek och Algot Silvennoinen vann den stora finlandssvenska debattävlingen 2017. Här får de debattera om 16-åringar ska ha rösträtt eller inte.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

  • Ellen Strömberg hade inte ens planerat att försöka få barn. Det var inte på något sätt aktuellt. Men en dag meddelar gynekologen att hon aldrig på biologiskt sätt kommer att kunna få barn. Ellen berättar om hur hela livet förändrades när hon fått höra det: speciellt synen på barn, familj och hur vi för ofta tar saker för givet när det kommer till att få barn. Och om hur allt det här berättades för henne med en post-it-lapp och orden "du kan ju googla hemma". My Tengström intervjuar.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä