Koe uusi yle.fi
Myteriet

ke 15.10.2014

  • 42 min
  • ei kuunneltavissa

Ron Jeremys ansikte förbjuds på romflaskan och regler barernas namnval diskuteras. Alkohollagen väcker delade åsikter och vi utreder hur den påverkar dig som enskild person och om det här är rätt väg att gå för att få bukt på vår alkoholkultur. Rysslands president har tillgång till en marktomt på Åland. Vad kan man bygga där och ska vi bli oroliga med tanke på säkerhetspolitiken? Syntetiska droger ökar i Finland och du får höra en som haft mycket att göra med dem. Feminism väcker diskussion och vi undrar varför ordet är så provocerande enligt många. Filmen Hallonbåtsflyktingen har tagits emot på olika sätt i Sverige o Finland. Hur och varför? Välkommen med!

Lähetykset

  • ke 15.10.2014 14.10 • Yle Areena

Jaksot

  • Har du sett femte säsongen av Game of Thrones? Vet du inte vad du ska tänka, tycka eller vad som riktigt hände? Det här är en exklusiv podd där My Tengström, Ted Forsström och Ann-Catrin Granroth för dig igenom femte säsongens sista avsnitt. Spoilervarning! Vill du INTE veta vad som händer i serien eller i böckerna ska du INTE lyssna på det här!

  • I maj 2017 är det dags för Mortified Finland #finlandssvensk. Tommi Kotkamaa, som är en av de som ordnar evenemanget, läser upp en text som var med när evenemanget gick på finska.

  • Wilma Ek och Algot Silvennoinen vann den stora finlandssvenska debattävlingen 2017. Här får de debattera om 16-åringar ska ha rösträtt eller inte.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

  • Ellen Strömberg hade inte ens planerat att försöka få barn. Det var inte på något sätt aktuellt. Men en dag meddelar gynekologen att hon aldrig på biologiskt sätt kommer att kunna få barn. Ellen berättar om hur hela livet förändrades när hon fått höra det: speciellt synen på barn, familj och hur vi för ofta tar saker för givet när det kommer till att få barn. Och om hur allt det här berättades för henne med en post-it-lapp och orden "du kan ju googla hemma". My Tengström intervjuar.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä