Koe uusi yle.fi
Myteriet

ti 21.10.2014

  • 39 min
  • ei kuunneltavissa

Det ska bli lättare för dig att bostadsspara. Men på vilket sätt och för vem gäller det här? Du får också en snabb ABC i bankhebreiska. U-båtsjakten fortsätter och alla tolkar det på olika sätt. Vem säger vad? R.I.P. Oscar de la Renta - vem var han? 140 000 har sett trailern o ikväll börjar tv-serien The Norden. Där får du följa med en person av motsatt kultur till kalla norden för att ta en titt på hur det nordiska välfärdssamhället fungerar och inte fungerar. Hur går det här? Igår spreds en falsk nyhet om att den anonyma graffiti-artisten Banksy hade blivit häktad och att hans identitet avslöjats. Varför? Välkommen med i tisdagspodden med My!

Lähetykset

  • ti 21.10.2014 14.30 • Yle Areena

Jaksot

  • Har du sett femte säsongen av Game of Thrones? Vet du inte vad du ska tänka, tycka eller vad som riktigt hände? Det här är en exklusiv podd där My Tengström, Ted Forsström och Ann-Catrin Granroth för dig igenom femte säsongens sista avsnitt. Spoilervarning! Vill du INTE veta vad som händer i serien eller i böckerna ska du INTE lyssna på det här!

  • I maj 2017 är det dags för Mortified Finland #finlandssvensk. Tommi Kotkamaa, som är en av de som ordnar evenemanget, läser upp en text som var med när evenemanget gick på finska.

  • Wilma Ek och Algot Silvennoinen vann den stora finlandssvenska debattävlingen 2017. Här får de debattera om 16-åringar ska ha rösträtt eller inte.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

  • Ellen Strömberg hade inte ens planerat att försöka få barn. Det var inte på något sätt aktuellt. Men en dag meddelar gynekologen att hon aldrig på biologiskt sätt kommer att kunna få barn. Ellen berättar om hur hela livet förändrades när hon fått höra det: speciellt synen på barn, familj och hur vi för ofta tar saker för givet när det kommer till att få barn. Och om hur allt det här berättades för henne med en post-it-lapp och orden "du kan ju googla hemma". My Tengström intervjuar.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä