Levylautakunta

Levylautakunta

  • 53 min
  • ei kuunneltavissa

OHJELMAN ARTISTIT

Ilkka Marttala on jo reippaasti nelikymppinen Keminmaalta kotoisin oleva artisti, joka on kiertänyt tanssipaikkoja ja hakenut läpimurtoa jo parikymmentä vuotta. Levyjäkin on tehtynä muutama, mutta eka oma albumi on vielä tekemättä. Esikuvakseen mainitsee Kari Tapion. Ilkka tekee myös itse biisejä, ehkä niitä kuullaan jatkossa levylläkin, keikoilla kuulemma jo nyt. > Ilkka Marttala netissä

Bunji Garlin Trinidadista on oikealta nimeltään Ian Alvarez. Ura lähti laulukilpailuista, mies voitti kotisaarellaan Socamonarkki (Soca Monarch)-kisan, itse asiassa on voittanut useampaan kertaan. Miehellä levyjä on tehtynä toista kymmentä, mutta nyt tavoitteeksi otettu Usan ja miksei Euroopankin tanssilattiat, ja musaan on sekoitettu runsaasti dance- ja hiphop-soundeja. Uusi albumi on nimeltään Differentology ja sen nimibiisi on jo noussut reggae- ja tanssilistoille. > Bunji Garlin kotisivu

Kari Tapiiri on persoonallisen laulaja-lauluntekijän, oikealta nimeltään Matti Luhtasaari. Häneltä on juuri julkaistu toisnen levy, nimeltään Rauhan magneetti. Kari Tapiirin musiikki on hyvin perinteistä folkkia, yleensä vain mies ja kitara -pohjalla. Tekstit ovat naivistisia, vaikkapa Kari Peitsamon mieleen tuovia, eivätkä välttämättä ihan helposti avautuvia. > Kari Tapiiri netissä

Don Huonot viettää  perustamisensa 25-vuotisjuhlia, luvassa on iso konsertti helmikuun 2015 lopulla. Yle:n TV-ohjelman We Want Moren myötä paluuta tekevä bändi julkaisee uutta musiikkia, tämä on jo toinen uusi sinkku yli 10 vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen jäsenistä Kalle Ahola on tehnyt soolouraa, Kie von Hertzen on ollut Von Hertzen Brothersissa ja rumpali Jussi Chydenius Rajattomassa. > Don Huonot netissä

Jukka Gustavson on urkurilegenda mm. Wigwamista 40 vuoden takaa. Hän on viime vuosina taas touhunnut musiikkikentällä, kaksi vuotta sitten tuli edellinen levy, ja nyt yhteislevy kotimaisen juurimusiikin ykkösbändin Hoedownin kanssa. Kombo on keikkaillut yhdessä useita vuosia, ja nyt oli aika kypsä tehdä levyllinen yhteistä, uutta musaa. > Jukka Gustavson ja Hoedown netissä

ÄÄNESTYKSEN TULOS JA KOMMENTIT

1. Erakossa: Löysään hirteen (Erakossa)        25
Mika: Rytmi potki alusta asti hyvin, sitten rupesin pohtimaan syntikan toimivuutta, välillä pidin - välillä en. Sanat meni ohi, haluaisin kuunnella uudestaan.
Jonas: Tykkäsin tuotannosta, oli köpöt kitarat ja köpöt synasoundit. Oli freesiä, ei mitään hifistelyä. Tosi kiinnostavaa, haluan tietää artistista enemmän.
Juha-Pekka: Hyvin hauskasti ja onnistuneesti naitettu rokki ja poppi. Idioottimaisen selvä kertosäkeistö. Tämä herätti mielenkiintoa ja piristi.

2. Kari Tapiiri: Keinosen Pena (Kari Tapiiri)      20
Mika: Suomenkieliset sanat ei saa olla liian läpipureksittuja, tässä jopa uusia sanoja. Tykkäsin. Tota ei voi laskelmoida, tommoinen biisi vaan syntyy, tossa jotain taikuutta.
Jonas: Ihan hauska, mutta kertakäyttövitsi. Varmaan pienelle ryhmälle tehty, ei toimi ihan mulle.
Juha-Pekka: Korvamato vasten tahtoaan. Todellista marraskuun musiikkia. Oli jotain Röyhkämaista, en tiedä, oliko tahatonta huumoria, mua nauratti.

3. Don Huonot: Surunkerääjä (K.Ahola)          16
Mika: Kappaleena kokonainen, pidin laulajien soundista, miten ne soi yhteen. Kertosäe jäi omaan päähän. Radiosoittoon sopiva biisi.
Jonas: Tää oli masentava, vaihtaisin radiossa heti kanavaa. Sellainen fiilis, että oon kuullu tuhat kertaa tällaisen biisin
Juha-Pekka: Nätti teksti, ihan duetoksi tehty. Olisin kaivannut suorempaa kolaamista, oli liian taiteellinen mun makuun. Olis toiminut ehkä mahtiballadiina, tämä olis pitäny heittää 'popalttarille'

4. Ilkka Marttala: Pimeää (säv. K.Klemettinen sa. S.Kojo) 15
Mika: Tämmöstä tulee iskelmäkanavilta, ja saattaisin vaihtaa kanavaa. Harvoin tällainen mua puhuttelee, paitsi silloin kun oon tapellu vaimon kanssa.
Jonas: Se alko ja se loppu ja se oli iskelmää. Ihan kaunista, mutta en kuuntelisi itse.
Juha-Pekka: Tämä ei jätä mitään jälkeä. Radiosta kuunneltuna ei haittaa mua millään lailla, mutta eihän se riitä, että ei häiritse.

4. Bunji Garlin: Over The Hills (I.Alvarez ja K.Thompson)  15
Mika: Lähti jotenkin kivasti, mutta ei vaan noussu mihinkään. Ylituotettu, tehty varmaan musiikkivideo edellä.
Jonas: Tästä tietää 30 sekunnin kohdalla, millainen biisi on. Kertsit ei lähde, aika löysää. Toimii varmaan livenä paremmin, tuo taustalla hyvän meiningin.
Juha-Pekka: Ihan kuin entiset ruohoa polttaneet reggaejätkät on alkaneet vetää speediä. Musiikkia tanssitaidottomille.
 

6. Jukka Gustavson & Hoedown: Easy Task (J.Gustavson) 11
Mika: Lähtö tuntu hyvältä. Sitten jäi tuntumaan, että lyödään tuluksia, mutta ei synny kipinää. Muut soittimet jäi varjoon, soittivat verhon takana.
Jonas:
Urkusoolo oli tosi kova. Tää musiikkityyli ei iske minuun.
Juha-Pekka: Kärsin edelleen blues-traumasta, joka iski teininä, kun kaikki sano, et sä et ymmärrä bluesista mitään. Vaikutti olevan urkurin levy, muut olivat statistina. Ei potkinu.

Lähetykset

  • la 29.11.2014 11.03 • Yle Radio Suomi

Jaksot

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä