YleX Etusivu

Vieraana Heikki Patomäki ja Simo Karetie

 • 16 min
 • toistaiseksi

Etusivu sai vieraakseen Maailmanpolitiikan Professori Heikki Patomäen sekä Elinkeinoelämän Keskusliiton Simo Karetien keskustelemaan TTIP-sopimuksesta.

Lähetykset

 • to 11.12.2014 13.30 • Yle Areena

Jaksot

 • Huikeaa torstaita kaikille! Ja huikeaa PANDA-AIKAA, suomalaiset! Ähtärin pandat Lumi ja Pyry ovat tänään laskeutuneet Suomeen Kiinasta, ja sen kunniaksi YleX Etusivu kysyykin: jättiläispandat Suomeen, kakkaa vai timanttia? Hannaa ja Jussia kiinnostaa tänään uusi sovellus, jonka avulla voi antaa suostumuksen seksiin. Vaan onko tämä sovellus oikeastaan ihan kamala idea?

 • Japanissa spekuloidaan, missä muumilaakso sijaitse. Etusivu tietää ja kertoo sen tänään koko kansalle! Puhetta myös häpeän tunteesta: miksi sitä tuntevat eniten ne, kenen ei tarvis ja vähiten ne kenen tarvis? Äitiyspakkaukselle etsittiin uutta nimeä ja päädyttiin lopulta nimeen - ÄITIYSPAKKAUS. Mikä järki tässä nyt oli vai oliko mikään? Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Musamatkailusarja Sound Trackerin kolmoskausi starttaa lauantaina Yle Teemalla ja Areenassa - mitä uutta kausi tarjoaa? Entä miten omaa musamakuaan voisi laajentaa? Näitä selvitetään tänään Etusivussa Sound Trackerin juontajan Sami Yaffan kanssa. Entä miten autetaan lasta, jonka äiti on päihderiippuvainen? Tämä selviää Docstop-podcastissamme, josta myös parhaat palat tänään lähetyksessä! Studiossa Hanna ja Jussi

 • Millasta on ensin sairastua vakavasti ja sen jälkeen saada vyötäröntietämille roikkumaan pussi, jota ilman ei voi mennä mihinkään? Vieraana Iiris Heikkinen, joka kertoo suolistosairaudestaan myös Elossa24h-sarjassa. Lisäksi puhetta nuorison hengailusta lentoasemalla sekä palkkojen avoimuudesta. Studiossa Jussi ja Hanna!

 • Miksi lukio stressaa niin paljon? Tätä selvitetään tänään Etusivun ja Ylen Abitreenien yhteisjuttusarjassa! Facebook muuttaa (taas) algoritmiään ja feediin tulee jatkossa enemmän kavereita ja vähemmän uutisia. Onko tää hyvä muutos? Entä mitä pitäis ajatella suomalaisista panssarivaunuista Jemenin sodassa? Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Mitä pitää paljastua, että suomalainen virkamies eroaa? Miksi kansa ei raivoa presidentin kesäasunnon Kultarannan korkeista korjauskuluista? Entä miksi on parempi syntyä tammikuussa kuin joulukuussa? Näitä pohdintoja käydään tänään Etusivussa, studiossa Jussi ja Hanna!

 • Oprah2020 näyttää olevan Amerikoissa nouseva juttu! Onko hyvä idis edes pohtia USA:n pressaksi taas tv-tähteä? Perinteiset roolit parisuhteissa puhuttaa - piileekö myös nuorten parisuhteissa konservatismi? Entä miksi uusilla ug-bändeillä pitää olla niin vaikeat nimet? Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Tänään Etusivussa ylistetään tylsiä ihmissuhteita, niillä pärjää elämässä pitkälle! Lisäksi Jussia ja Hannaa kiinnostaa kokoomusnuorten asevelvollisuusehdotus: naiset kutsuntoihin ja lisävero kaikille heille, jotka eivät mene inttiin! Lisäksi keskustelussa keskustan pressaehdokkaan Matti Vanhasen däppääminen - hauskaa vai noloo?

 • Golden Globe -palkinnot jaettiin eilen ja Etusivu pui gaalan kohokohdat heti lähetyksen alkuun! Luvassa myös pohdintaa perfektionismistä, joka piinaa nykynuoria enemmän kuin aiempia sukupolvia. Sirkkaruokien suosio ihmetyttää Hannaa, Jussi taas pohtii, mitä pitäisi tehdä männävuotisille joulukorteille.

 • Sähkökatkot jatkuvat Itä-Suomessa - pärjäisitkö sä 72h ilman sähköjä? Lukupiirissä startataan uusi kirja, tällä kertaa lukijana Poikeluksen Jenni! Lisäksi puhetta töiden perässä muuttamisesta. Lähtisitkö sä toiselle paikkakunnalle töihin? Ja mikä estää? Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Jalostaako rankka kokemus ihmisestä "paremman" ja miksi selviytymistarinoita tarvitaan? Vieraana Selvitytyjät-kirjan kirjoittaja Teemu "Pastori" Potapoff! Lisäksi puhetta korealaisista jäätanssijoista suurvaltapolitiikan pelinappuloina sekä kumppanuusvanhemmuudesta. Tekisitkö lapsen kaverin kanssa jos puolisoa ei löydy? Studiossa Jussi ja Hanna!

 • Millaista on mennä armeijaan ja tulla samalla kuvatuksi tositv-sarjaan? Entä miksi mimmit haluavat mennä inttiin vaikka ei olis pakko? Haastiksessa Naissotilaat-sarjan Jenni Ahlfrors ja Moona Kaitonen. Nuoret leijonat hävis voittomaalikisan Tsekille - onko matsin ratkaiseminen rankkareilla kakkaa vai timanttia? Studiossa Jussi ja Hanna.

Klipit

 • Mestoista, missä menee huonosti, tulee tykimpää musaa, sanoo Sound Tracker –juontaja Sami Yaffa. Musiikki on Yaffan mukaan kaikkialla maailmassa myös kapinaa: jos sun vanhemmat tykkää siitä mitä sä teet, sä teet jotain väärin.

  Mitä uutta matkailusarjan kolmoskaudella on luvassa? Millä perusteella sarjan maat valitaan? Sami Yaffa kävi YleX Etusivussa Jussin ja Hanna vieraana.

 • Piikki sydämessä -dokkari kertoo kahdesta äidistä, joiden elämä ei mennyt suunnitelmien mukaan. Kummankin lapset on otettu huostaan äidin huumeriippuvuuden vuoksi.

  YleX:n Hanna Hantulan vieraana on kaksi päihdekuntoutuksen asiantuntijaa. A-klinikka Oy:n johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki tietää, miten riippuvuus syntyy ja miksi siitä ei koskaan pääse eroon. Ensikoti ry:n Miia Ehrman puolestaan tapaa huumeriippuvaisia vanhempia joka päivä työssään.

  Miten huumeperheiden lapsia voi auttaa? Kuinka todennäköistä päihdeongelman periytyminen on? Vähentäisikö huumeiden laillistaminen niiden aiheuttamia haittoja?

  YleX Etusivun dokkarikerho katsoo viikottain Docstop-elokuvan ja jatkaa keskustelua siitä, mihin dokumentti jäi.

 • Iiris Heikkinen sairastui parikymppisenä haavaiseen paksusuolen tulehdukseen. Sen takia hänelle on tehty ohutsuoliavanne, eli kirurginen aukko vatsan kohdalle, jonka kautta uloste poistuu elimistöstä pussiin. Pussi kulki arjessa jatkuvasti mukana ja Iiris myös teki omalle Instatililleen @thekindwarrior taidetta avannepusseihinsa. Nyt Iiriksellä on käytössä kehonsisäinen j-pussi.

  Iiriksen tarina nähdään myös Elossa24h-sarjassa. Millaista on sairastua suolistosairauteen? Oliko Iiriksellä kynnys ryhtyä puhumaan sairaudesta avoimesti? Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Millainen on tyypillinen stressaaja? Mikä niitä paineita aiheuttaa? Entä milloin opiskelustressi voi muuttua jopa uupumukseksi? Ennen kuin Painessa-sarja ratkoo stressiä, selvitetään mistä se johtuu. Sarjan ekassa jaksossa haastiksessa stressistä kärsinyt ex-abi Krista Leksis, psykologi Jenny Uusikivi ja kirjoituksiin valmistautuva Kukka Ylianttila. Toimittajana Jarno Paldanius.

  Abitreenien ja YleX:n neliosainen sarja antaa tukea kirjoitukseen valmistautuville abeille.

 • Sarjan kakkososassa käsitellään täysin pieleen menneitä lukutavoitteita. Lisäksi parhaat vinkkinsä kirjoituksiin tarjoaa ne jo selvittänyt Krista Leksis! Entä mitä tehdä, kun lukusuunnitelma muuttuu? Haastiksessa psykologi Jenny Uusikivi. Abi Kukka Ylianttila kertoo lukusuunnitelmasta ja sen toteuttamisen vaikeuksista. Toimittajana Jarno Paldanius.

  Abitreenien ja YleX:n neliosainen sarja antaa tukea kirjoitukseen valmistautuville abeille.

 • Vaikka kirjoitukset painaa päälle, niin relaa! Siitäkin on hyötyä opiskelussa. Sarjan kolmososassa kuullaan vinkkejä rentoutumiseen sekä tasapainoiluun työn ja vapaa-ajan välillä. Miksi Krista Leksisin oli vaikea rentoutua oman abirupeamansa aikana? Mitä vinkkejä psykologi Jenny Uusikivi tarjoaa rentoutumiseen? Lisäksi Abi Kukka Ylianttila kertoo omista stressiä vähentävistä harrastuksistaan.

  Abitreenien ja YleX:n neliosainen sarja antaa tukea kirjoitukseen valmistautuville abeille.

 • Nelososan teemana on tabu: poikien opiskelustressi. Kaksi ex-abia Aku Nurmi ja Jimi Holmberg kertovat lukioajan stressistä ja pohtivat sitä, miksi stressistä puhuminen on niin vaikeaa. Lisäksi tyttöjen ja poikien kokeman stressin eroja pohtii psykologi Jenny Uusikivi sekä jo kirjoittanut Krista Leksis. Toimittajana Jarno Paldanius.

  Abitreenien ja YleX:n neliosainen sarja antaa tukea kirjoitukseen valmistautuville abeille.

 • YleX Etusivussa puhuttiin valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen, piispa Teemu Laajasalon ja tullin pääjohtajan Antti Hartikaisen moraalisesti kyseenalaisesta toiminnasta.

 • Kukaan meistä ei pärjää täällä yksin, toteaa Selviytyjät –kirjan kirjoittanut Teemu ”Pastori” Potapoff. Kirjassa kerrotaan kymmenen tarinaa suomalaisista, jotka ovat kohdanneet rankkoja koettelemuksia ja selvinneet niistä. Näitä koettelemuksia ovat esimerkiksi oman lapsen menettäminen, syöpä, seksuaalinen väkivalta, päihdeaddiktio, lapsettomuus ja mielenterveysongelmat.

  Jalostaako kärsimys paremman ihmisen? Mikä rankoista kokemuksista selvinneitä ihmisiä yhdistää? Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Te ootte tulleet tänne vapaaehtoisesti, te ette voi valittaa! Muun muassa tällaisia kommentteja kuulee nainen armeijassa, kertovat Naissotilaat-sarjan Jenni Ahlfors ja Moona Kaitonen. He kävivät Etusivun Silja Annilan haastiksessa.

  Mitä mimmit saivat irti armeijasta? Entä millaiset kommentit miespuolisilta inttikavereilta ärsytti?

  Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Siuruan senaattori -dokkari kertoo Kari Tykkyläisestä, joka on poliitikkona melko uniikki: YouTube-tähti ja elämäntapataiteilija, jonka elämä vaikuttaa performanssien ja taiteellisen heittäytymisen täyttämältä.

  YleX:n Jussi Latvalan vieraana on toisenlainen valtapuolueiden ulkopuolelta tuleva poliitikko. Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Petrus Pennanen haluaa pysyä politiikassa tiukasti asialinjalla ja vannoo tieteen ja faktan nimeen. Löytääkö hän performanssitaiteilija Tykkyläisestä mitään samaistuttavaa? Pennanen istuu Helsingin kaupunginvaltuustossa. Miten yhteiskuntaan voi vaikuttaa perinteisten puolueiden ulkopuolelta?

  Dokkarikerhoon saapuu vieraaksi myös vuoden nuori taiteilija J.A. Juvani. Tittelistä huolimatta hän sanoo kokevansa, että hän tekee enemmän politiikkaa kuin taidetta. Onko kaikki taide aina poliittista? Pitäisikö sen olla?

  YleX Etusivun dokkarikerho katsoo viikottain Docstop-elokuvan ja jatkaa keskustelua siitä, mihin dokumentti jäi.

 • Veli-dokkarin alussa ohjaaja Lauri uskoo, että hän voisi saada leffan tekemisen kautta paremman yhteyden skitsofreniaa sairastavaan veljeensä Markkuun. Paransiko Veli-dokkarin tekeminen veljesten välejä? Entä millaista on olla vaikeasta mielenterveysongelmasta kärsivän ihmisen lähiomainen? Ja miten ihmiset yleensä suhtautuvat kun kuulevat, että läheisellä on mielenterveysongelma?

  YleX:n Jussi Latvalan vieraana masennuksestaan kertonut Depressiopäiväkirjat -kirjan kirjoittaja Anni Saastamoinen ja Veli-leffan ohjaaja Lauri Danska. Lisäksi kuullaan Markun itsensä kertomana, miten hänellä menee sairautensa kanssa nyt.

  YleX Etusivun dokkarikerho katsoo viikottain Docstop-elokuvan ja jatkaa keskustelua siitä, mihin dokumentti jäi.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä