Levylautakunta

Levylautakunta

 • 53 min
 • ei kuunneltavissa

OHJELMAN ARTISTIT

Veera Maria on tehnyt musiikkia koko ikänsä ja nyt kolmekymppisenä on valmistunut debyttilevy laulaja-lauluntekijänä. Veera Maria on aikaisemmin laulanut klassista musiikkia, liedejä ja chansoneita. Veeran ensilevyn tyyli on poppia, folkkia ja laulelmaa. > Veera Maria kotisivu

Scorpions on yksi maailman tunnetuimmista vanhoista rokkibändeistä. Hannoverista kotoisin oleva Scorpions viettää tänä vuonna perustamisensa 50-vuotisjuhlia ja julkaisee uuden levyn nimeltä Return to Forever. Yhtye ehti jo kertaalleen virallisesti lopettaa, mutta taas ollaan vauhdissa. > Scorpions kotisivu

Egotrippi on yksi suomirokin suuryhtyeistä, joka pari vuotta sitten vietti 20-vuotisjuhliaan. Pienten piirien suosikki kohosi eturiviin  2000-luvun alussa hitillä Matkustaja. Egotripin jäsenet ovat viime vuosina kirjoittaneet paljon lauluja myös muille artisteille ja tehneet omia projektejaan. Nyt seitsemän vuoden jälkeen bändiltä tulossa taas uusia lauluja sisältävä albumi, 'Vuosi nolla' maaliskuun lopussa. > Egotrippi kotisivu

Aija Puurtinen & Rytmiraide Allstars on kombo, joka koottiin pari vuotta sitten Kurikan Rytmiraide-festivaalia varten. Tuolloin kurikkalaiset muusikko/toimittaja Perttu Hemminki ja tohtori/muusikko Ilkka Helander kirjoittivat Pohjanmaalta lähteneiden siirtolaisten tarinoista lauluja. Aija Puurtinen ja Esa Kuloniemi sävelsivät laulut, jotka on soitettu pelimannihengessä. Levy 'Brooklynin satu' julkaistaan maaliskuussa.  > Brooklynin satu netissä

Anna Järvinen on ruotsinsuomalainen artisti. 6-vuotiaana Pohjanlahden yli muuttanut Anna julkaisee keväällä uuden levynsä Buren. Levy on Annan neljäs, ja keväämmällä hän tulee myös Helsinkiin konsertoimaan. > Anna Järvinen netissä

Sir Elwoodin vieraskirja on Hiljaisten värien kaksikon Jussi Virtanen - Juha Lehti projekti. He tekivä levyllisen runoilija Ilpo Tiihosen runoja lauluiksi. Ilpo Tiihonen on kirjoittanut useita runoteoksia, näytelmiä ja kuunnelmia ja hänen tekstejään on sävelletty ennenkin. Myös Sir Elwoodin Hilajiset Värit on aktivoitumassa ja uusi levy on suunnitteilla. > Sir Elwood kotisivu

ÄÄNESTYKSEN TULOS  JA KOMMENTIT

1.Sir Elwoodin vieraskirja: Rakkautta jos on (sä J.Virtanen sa I.Tiihonen) 25
Arttu: Tämä vangitsi kuuntelemaan, biisi vaan oli, ei lähtenyt mihinkään suuntaan. Vahva teksti, ei perverssejä riimejä, joita itse harrastan.
Maria: Oli aidosti uskottava, varmaan syntynyt pakottamatta. Jossain vaiheessa lakkasin seuraamasta tekstiä, kun heittäydyin tunnelmaan.
Jorma: Olipas vokalistilla vahva läsnäolo, hän tiesi, mitä oli tekemässä. Vaatii kokemusta, että tällaiseen tulkintaan pystyy. Vangitseva ja pysäyttävä.

2.Egotrippi: Uusi aamu (Knipi) 19
Arttu: Pidin soundeista ja torvista, oli hyvän mielen ralli. Tuotanto jotenkin indie-tyyppinen. Sopisi loistavasti tv-sarjan tunnariksi. Teksti ei antanut tarpeeksi.
Maria: Tämä juuri aamun tunnelmaan sopiva biisi. Tässä kappaleessa oli toivoa, mutta oliko kirjoitettu tekstiksi idea numero 1? Liian kliseinen, hiontaa kaipaisi.
Jorma: Nätti melodinen rock-iskelmä. Vokalisti oli turhaan pimitetty miksauksessa. Paljon tässä oli hyvää.

3.Scorpions: We built this house (sä Hansen-Andersen sa Hansen-Meine) 17
Arttu: Tämä oli niin perusrokki kuin olla voi. Biisi täysin ennalta arvattava. Kitarasoolo ihan vasurilla. Soundit niin kohdallaan, että ei enää edes svengannut. Räyhääminen puuttui.
Maria: Mun nuoruuden lempimusaa, ihan ok edustaja omassa sarjassaan, mutta ei mitenkään ainutkertainen. Oliko melodia tarpeeksi mieleen jäävä?
Jorma: Ennen innostuin aidosti tällaisesta musiikista, nyt biisi tökki. Soundit oli kunnossa ja tuotanto täydellistä, jopa liian täydellistä.

4.Veera Maria: Hevosen pää (Veera Maria) 16
Arttu: Mielenkiintoinen biisi, tarinasta en ihan päässyt selville. Vähän taisi mennä taiteellisuuden puolelle. Menis mulla hyvän mielen soittolistalle.
Maria: Oli optimismia mukana, siinä ilo ja onni odotti nurkan takia. Laulajatar sopi hienosti tähän biisiin ja tunnelmaan.
Jorma: En pysynyt tekstissä mukana yhtään. Aluksi vähän tapailunomaista soittoa ja laulaja lauloi ohuesti, sitten onneksi meno tukevoitui

5.Anna Järvinen: Affären (A.Järvinen) 14
Arttu: Ekoilla lauseilla pitää saada kuulija mukaan, ja tässä se tapahtui.  Laulaja aika makea mun makuuni ja rasittavasti äänitetty laulu pieninä palasina, ärsyttävät syntikkasoundit. Tuplatempolla voisi olla klubihitti.
Maria: Laulajattaren ääni kuin sulatejuustoa ja musiikki hunajakuorrutettua. Jotenkin symppis ja naivi. Toimisi jumpan loppuvenyttelymusiikkina.
Jorma: Aluksi vaan leijui korvista läpi, sitten alkoi vaikuttaa hypnoottisesti. Tätä voisi kuunnella ennen nukkumaanmenoa ja rentoutua.

6.Aija Puurtinen and Rytmiraide Allstars (sä A.Puurtinen sa P.Hemminki) 11
Arttu: Loistavaa kamaa, olipas kova laulaja. Biisi ei sinällään ihmeellinen. Oli vahvaa juttua. Murretta en osannu sijoittaa.
Maria: Mahdollisimman kaukana mun omasta musiikkimausta, en ole harmonikkanaisia. Murre oli vähän hankalaa. Laulaja tosi taitava.
Jorma: Laulaja aivan huippuluokan tekijä. Kuulosti vanhan ajan tekeleeltä, en tajunnut, mihin pyritään. Vähän kuin J. Karjalaisen Lännen Jukka -projekti.

 

 

 


 

Lähetykset

 • la 24.1.2015 13.04 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Kuunnellut laulut:
  1. Jussi Kinnunen: Onnellinen mies (Sydänenergiaa)
  2. Sunrise Avenue: Never Let Go
  3. Hullu ruusu: Mikael
  4. Milana: Suvi
  5. Post Malone: rockstar ft. 21 Savage
  6. Markus Vuorinen: Meistä jokainen

  Lautakunnassa muusikot Jonna Tervomaa ja Jussi Jaakonaho sekä Juha Blomberg.

 • Nämä kuunneltiin:
  1. Aili Ikonen: Nuori vapaa nainen
  2. Liam Gallagher: Greedy Soul
  3. Kotka Rankki Ohutta Yläpilveä: Pakolaisen laulu
  4. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani: Tässä memee vielä hetki
  5. First Aid Kit: It's A Shame
  6. Mooa: Hajalla

  Lautakunnassa Kivikasvot Fredi ja Ismo Sajakorpi sekä Susanna Vainiola.

 • Nämä kuultiin:
  1. Holmala: Mahtaako hän koskaan tietää
  2. Sparks: Edith Piaf (Said It Better Than Me)
  3. Tuija Rantalainen ja Heikki Salo: Osterikeitto
  4. Ursus Factory: Jumalautapojat
  5. Björk: The Gate
  6. Suontausta ja Puusaari: Kirje Eleonoralle

  Lautakunnassa muusikko Tero Vesterinen sekä Juha-Pekka Sillanpää ja Jami Liukkonen.

 • Soitetut biisit:
  1. Jimi Pääkallo: Puron varteen
  2. Gogol Bordello: Walking On The Burning Coal
  3. Pyhimys & Venla: Kynnet, kynnet
  4. Talmud Beach & Faarao Pirttikangas: Matkaa teen
  5. Mavis Staples: If All I Was Was Black
  6. RAJA: Huume jonka nimi on rakkaus

  Lautakunnassa Katja Ståhl, Samae Koskinen ja Kalevi Pollari.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä