Ajassa soi

Ajassa soi: Musica nova Helsinki: Creative dialogue

  • 60 min
  • ei kuunneltavissa

Konsertissa kuullaan Creative Dialogue -työpajaan osallistuneiden säveltäjien sekä Kaija Saariahon teoksia kurssin instrumentalistiosallistujien esittäminä.

Konsertti on osa Creative Dialogue -työpajakonseptia, jota Sibelius-Akatemia järjestää Anssi Karttusen, Magnus Lindbergin ja Kaija Saariahon ideoimana. Tavoitteena on rohkaista nuoria esittäjiä ja säveltäjiä luovaan dialogiin, joka hyödyttää ja inspiroi molempia osapuolia sekä musiikkikenttää laajemmin. Esiintyjät ja säveltäjät opiskelevat usein samoissa instituutioissa, mutta heille tarjoutuu harvoin tilaisuutta tutustua toistensa maailmoihin.

Tähän mennessä Creative Dialogue -työpajoja on järjestetty kuusi kertaa Santa Fessä: tämä seitsemäs pidetään tammi-helmikuussa 2015 Kallio-Kuninkalassa, Järvenpäässä. Vetäjinä toimivat Kaija Saariaho, Anssi Karttunen sekä pianisti Tuija Hakkila. Osallistujat kutsuttiin Euroopan ja Yhdysvaltojen huippukonservatorioista.

Walter Sallinen, Nina Young, Artur Akshelyan, Cecile Marti: uusia teoksia kantaesityksinä
Kaija Saariaho: Light and Matter pianotriolle; Ballade pianolle; Cloud Trio jousitriolle; Tocar viululle ja pianolle

Miguel Colom ja Yoonhee lee, viulu, Ester Forsberg ja Tim Hansson, alttoviulu, Cameron Crozman ja Oskari Hallikainen, sello, sekä Antoine Ouvrard, piano

Äänitetty Helsingin Musiikkitalon Organo-salissa 7.2.2015. - Toimittajana Ville Komppa.

Lähetykset

  • ke 25.2.2015 22.05 • Yle Radio 1

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä