Katsottavissa vain Suomessa
Venny

Jakso 1: Olit jo ennen kuin olitkaan

  • 58 min
  • ei katsottavissa

1/8. Taiteilija Venny Soldan ja kirjailija Juhani Aho elävät nuoruuttaan kultakauden kiihkeinä vuosina. Tahoillaan molemmat kokevat onnen ja pettymyksen - mutta se kaikista suurin on vasta syntymässä. (2003)

Päärooleissa: Sara Paavolainen (Venny), Ville Virtanen (Jussi), Miina Turunen (Tilly), Ritva Ahonen (Vanha Venny), Rauno Ahonen (Arvid Järnefelt), Heidi Krohn (Elisabeth Järnefelt), Marjaana Maijala (Aino Järnefelt), Juliana Pesola (Nuori Tilly), Pekka Strang (Heikki Aho), Sampo Sarkola (Antti Aho), Miska Kaukonen (Nisse Soldan), Liisa Kuoppamäki (Hanna Hirsch), Tea Ista (Mamma Soldan), Pirjo Määttä (Helmi Soldan), Nora Rissanen (Alma Soldan), Paavo Pentikäinen (August Soldan). Käsikirjoittaja Liisa Urpelainen. Ohjaaja Pekka Ruohoranta. Musiikki: Eero Ojanen.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Tekstitys suomi

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

  • Yle TV1
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei katsottavissa olevia jaksoja tällä hetkellä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Venny

Kultakauden kolmiodraama - perustuu tositapahtumiin

Taideopiskelija Venny Soldan tapaa Kuopion laulujuhlilla lehtimies Juhani Ahon. Katseet kohtaavat kohtalokkaasti. Kotona Helsingissä mamma Soldan yrittää naittaa Vennyn siskoa Tillyä. Perheen rahavarat ovat vähissä ja avioituminen voisi olla pelastus. Venny palaa Helsinkiin ja alkaa rakentaa yhteistä kotia Jussin kanssa. Nuoripari elää avioliiton auvoista alkua: kiihkeää luomista, rakkautta ja boheemielämää. Pikkusisko Tilly alkaa kulkea Ahon perheen mukana kuin rakastettu maskotti, mutta maskotillakin on tunteet. Venny-sarja on taiteen kultakauden aikaan sijoittuva kolmiodraama Venny Soldanin, Juhani Ahon ja Tilly Soldanin merkillisestä suhteesta. Se on TV1 Draamaohjelmien tuotanto vuodelta 2003.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä