Arto Koskelo

Intohimona juoma

 • 57 min
 • toistaiseksi

Tänään studiossa viskiasiantuntija, olutasiantuntija ja viiniasiantuntija. Intohimona siis juoma. Viskimies Jarkko Nikkanen, olutmies Santtu Korpinen ja viiniä diggaileva Arto Koskelo vertailevat lempijuomiensa eroja ja yhtäläisyyksiä sekä pohtivat eri juomiin liittyviä kulttuurisia elementtejä. Ja kaiken keskiössä on intohimo ja nautinto.

Lähetykset

 • ke 11.2.2015 13.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Vieraana kaviaariyrittäjä Valeria Hirvonen, joka opetti, että paras tapa syödä kaviaaria on laittaa se muovilusikalla (ei koskaan metallisella) suoraan kämmenselälle ja nuolla siitä.

  Muusikko Lauri Porra taasa on täydellisen hampurilaisen metsästäjä. Oikea pihvin paisto on tärkeintä mutta myös kokoamisjärjestys. Ensin pohja, sinappia vähän, ketsuppia vähän,yksi tai kaiksi viipaletta suolakurkkua, se pihvi, hyvin sulanut juusto, tomaatti, pieni salaatti, aivan millinohuita punasipulirenkaita ja tippa majoneesia. Juomaksi cocista muttei koskaan muovipullosta vaan aina lasipullosta. Automaatticocis on synneistä suurin.

 • Olli Sovijärvi on lääkäri, josta voi käyttää nimitystä lääkäri 2.0. Olli on perehtynyt biohakkerointiin ja selvittää Arto Koskelon ohjelmassa biohakkeroinnin filosofiaa; ihminen on kokonaisuus, kaikki riippuu kaikesta. Ihminen on kokonaisuus, ruoka, uni, liikunta, työ ja kaikki vaikuttaa kaikkeen.
  Ohjelmassa singahtelee aineiden nimiä ja käsitteitä siihen malliin, että kynä ja paperia kannattaa ottaa esille tai sitten biohakkerit.fi
  Niin ja se rasvakahvi. Kahviin sekoitetaan kookosöljyä tai vastaavaa uutetta (kapryylihappoa), vähän voita niin sillä nousee energiatasot nopeasti.

 • -Safkassa on stoori messissä. Parhaat raaka-aineet löytyy omalta pihalta tai metsästä. Helsingin ytimestä pääsee kymmenessä minuutissa villivihannesten, sienien ja marjojen pariin. Piti asua monta vuotta Lontoossa ennen kuin tajusin, millaisessa paratiisissa elämme, tietää villiyrtteihin erikoistunut Sami Tallberg.
  -Kun valmistaa ruokaa sesongin mukaisista  raaka-aineista,  se jo takaa, että ruoka maistuu hyvälle, jyrähtää Jyrki Sukula.
   Arto Koskelon vieraana tryffeleitä omalta takapihaltaan tonkiva Jyrki Sukula sekä villiruokaguru Sami Tallberg. Keskustelu kulkee 400 euroa kilo maksavista valkoisista treyffeleistä ilmaisiin Suomen luonnossa kasvaviin villiruokiin.

 • -Käristys jää kaappiin, kun britit tulevat syömään. Britit eivät syö Petteri Punakuonoa, kertoo Lapissa turisteja ruokkiva keittiömestari Tero Mäntykangas.

  -Villin poron lihassa maistuu kesä, tietää poronkasvattaja Hannu Lahtela. Petosuojelun takia poronkasvattajan tilipussi on laihtunut. Teurasmäärät ovat romahtaneet, tuotantoon asti pääsee entistä vähemmän poroja.

  Arto Koskelon vieraana Tero Mäntykangas Lapland Hotelsilta, jonka vastuulla on kymmenien tuhansien turistien ruokkiminen sekä Hannu Lahtela Sallan Villiporosta, jonka vapaina kirmaavista poroista saadaan "onnellisen poron lihaa".

 • Suomi on kone, joka käy kahvilla, mutta miten ihmeessä maailman eniten kahvia juovaan maahan voi tulla kahvibuumi? Voiko tulevaisuuden kahvi-Suomi olla huipulla sekä määrässä että laadussa? Suklaata on kutsuttu lailliseksi huumeeksi, joka vaikuttaa suoraan aivojen mielihyväkeskukseen, mutta mistä asti suklaa on ollut huipputerveellistä super foodia?
  Vieraana baristamestari Kalle Freese sekä suklaakondiittori Mika Gröndahl.

 • Tänään studiossa viskiasiantuntija, olutasiantuntija ja viiniasiantuntija. Intohimona siis juoma.

 • Miksi ihmeessä ravintoloiden keittiöissä on niin vähän naisia?
  Tarja Silvani ja Johan Borgar

 • Mitä huippukokiksi tuleminen vaatii ? Kiitos televisio-ohjelmien kokki on tällä hetkellä hyvin seksikäs ammatti mutta todellisuus on usein alipalkattu, fyysisesti raskas työ. Arto Koskelon vieraana huippuravintoloitsija  Matti Wikberg  ja  Perhon kokkikoulusta opettaja Sampo Kantele. Kaikella ruualla on oma paikkansa, niin finedinig fiilistelyllä kuin nakkikioskilla. Lihis kahdella nakilla on yöllä ravintolaillan päätteeksi parempaa kuin ankanmaksa omenageelillä.
  Keskustelu jatkuu Twitterissä @ylepuhe @Arto_Koskelo.

 • Mitä ne meistä ajattelee? - ulkomaalaisen näkemys suomalaiseen ruokaan. Vieraana Minhua Zhou, Meilin sekä Simone Scarpa, Casa Italia

 • Alkoholipolitiikka - sata vuotta rämpimistä suossa.
  Vieraana Heikki Uotila - Sori Brewing ja Jarkko Peränen Candialle

 • Arto Koskelo joulun mielekkyyttä ja mielettömyyttä ronkkivassa ohjelmassa juodaan kaljaa jouluisissa tunnelmissa Pyynikin Käsityöläispanimon Veikko Sorvaniemen kanssa. Mikä ihmeen jouluolutperinne?

  Pastori Ulla Oinonen yrittää kertoa Koskelolle joulun todellisesta sanomasta sekä paljastaa mitä mieltä on aaton pakanallisista perinteistä.

 • Arto Koskelon joulun mielekkyyttä ja mielettömyyttä ronkkivassa ohjelmassa keitellään glögiä drinkkispesialisti Niko Autin kanssa, rakennetaan jouluinen cocktail sardiinimehusta ja selvitetään joulua tutkineen Sari Savikon kanssa milloin suomalaisesta joulupukista tuli läski.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä